Fodbold nyheder

Forsberg sender Sverige videre

Af Daniel Pantic

Sverige vandt ottendedelsfinalen 1-0 over Schweiz og svenskerne bookede dermed billetten til kvartfinalen.

Det svenske fodboldlandshold fortsatte sin succes ved VM-slutrunden i Rusland. Sebastian Larsson var ramt af karantæne og blev erstattet af Gustav Svensson i startopstillingen. Der var også flere ændringer hos Schweiz, hvor blandt andet Stephan Lichsteiner måtte undværes, og Sebastian Lang var blandt de startende.

Kampen startede med en masse chancer, og det var især Schweiz, men mulighederne blev ikke omsatte. Også Sverige havde et par fine muligheder i starten af kampen, hvor Marcus Berg var flere gange tæt på at gøre det til 1-0 til svenskerne, men han fik ikke træf på hans afslutning, og dermed gik hans forsøg langt forbi.

Senere i halvlegen skulle svenskerne få en endnu større chance. Mikael Lustig lagde et perfekt indlæg fra højre side ind til Albin Ekdal, som var i det bagerste område af feltet, men han overplacerede skuddet, og afslutningen gik langt over mål og det mindede mere som et fieldgoal i amerikansk fodbold end en afslutning på mål. Dette var svenskernes største mulighed inden pausen.

Schweizerne havde flere fine muligheder i første halvleg, og Blerim Dzemaili havde chancen for at score kort inden pausen, men også her manglede der skarphed. Holdene gik derefter til pause med stillingen 0-0.

Anden halvleg var mere chancefattig, mens Schweiz havde de største chancer efter pausen. Men det var Sverige, som skulle få den første store chance efter pausen. Toivonen sendte bolden ind til Forsberg centralt, og han afsluttede mod mål. Bolden blev rettet af Manuel Akanji og snød Yann Sommer i målet og gik i mål til stillingen 1-0 til Sverige.

Schweizerne blev nødt til at jagte et mål nu, og de sendte flere offensive kræfter på banen. Der blev presset på det svenske mål i slutningen af kampen, og Robin Olsen blev nødt til at diske op med en fremragende redning, da Seferovic headede mod mål. Sverige slog kontra efter redningen, og Martin Olsson kom fri igennem og blev nedlagt af Michael Lang, som fik rødt kort.

Dommeren havde først dømt straffespark, men efter at den blev gennemset hændelsen, så kendelsen omdøbt til frispark på kanten af feltet. Ola Toivonen fik lov at sparke, men bolden blev reddet af Yann Sommer. Kampen var dermed slut, og Sverige var videre til kvartfinalen, og de skal møde vinderen af opgøret mellem England og Colombia, som spilles tirsdag aften

Sverige - Schweiz: 1-0 (0-0)
1-0: Emil Forsberg (66')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik