Fodbold nyheder

Neymar tilbage med scoring i VM-testsejr

Af Mikkel Fuhr

Neymar fik 45 minutter på banen, og scorede kampens første mål, da de Brasilianske VM-favoritter vandt 2-0 over Kroatien.

De brasilianske VM-favoritter spillede her til eftermiddag en testkamp på Anfield mod de kroatiske underdogs forud for sommerens VM-slutrunde i Rusland. Philippe Coutinho var således for første gang tilbage på sin gamle hjemmebane siden sit skifte fra Liverpool til Barcelona, mens forårets store spørgsmålstegn, Neymar, var med på bænken for de femdobbelte verdensmestre.

Kampen lagde ud i roligt tempo med Brasilien som det mest boldbesiddende mandskab, uden at det for alvor skabte problemer for Kroatiens defensiv. Kroatien levede omvendt på omstillinger og dødbolde. Efter 13 minutter var Dejan Lovren således tæt på at bringe balkanlandet på sejrskurs, da hans hovedstød endte lige forbi venstre oppasser efter et Modric-hjørnespark.

Chancen var ved pausefløjtet stadig kampens største, hvilket fik Brasilien-manager, Tite, til at reagere. Fra anden halvlegs start bragte han Neymar i spil til fordel for Fernandinho. Det var dog en anden brasiliansk verdensstjerne, der kom i fokus efter en times spil. Det var istedet Alisson i Brasilien-målet, der viste strålende reflekser efter et hovedstød fra Kroatiens højrekant Ante Rebic.

Otte minutter senere fik Neymar så sat en stor fed streg under, at han er VM-klar. Efter et par vævre driblinger i Kroatiens straffesparksfelt hamrede han læderet og enhver skepsis ind bag en chanceløs Subasic i Kroatien-målet. 1-0 til Brasilien.

Resten af kampen forløb i et roligt tempo, indtil kampens sidste minut hvor Casemiro lagde en fornem bold frem til indskiftede Roberto Firmino, der chippede bolden i nettet til 2-0. En sikker Brasilien-sejr, der sætter streg under, at Neymar er tilbage i omdrejninger, og at de er med i kampen om podiets øverste tre trin i Rusland.

Brasilien - Kroatien 1-0 (0-0):
1-0: Neymar (68)
2-0: Firmino (93)

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik