Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

A hell of a comeback – efter en anderledes tur til Dubai

Indkast.dk har kigget nærmere på et specielt tidspunkt, som ændrede sæsonen for Arsenal...

Tæt på nytårsaften 2023 og efter et bittert exit i FA Cuppen samt Premier League-nederlag til London-holdene West Ham og Fulham stod Arsenal-manager Mikel Arteta overfor et valg. For hvordan skulle han vende den sportslige udvikling? 

Ifølge bulletinerne fra London ville spillerne gerne have mindre træning og være i London – sådan blev det ikke. Arteta gik imod spillerne og arrangerede en tur til Dubai, men det blev ikke en normal træningstur… jah alt var faktisk ændret. 

Flere af Premier League-holdene bruger disse træningsture i januar som en rystesammentur, hvor væskebalancen bliver finjusteret. Det gjorde Arteta ikke. Han lavede turen til en familietur med mindre træning, men med rigtig meget fokus på standardsituationer med specialisten Nicolas Jower, hvilket gav stort udbytte. I hele sæsonen lavede Arsenal 17 mål efter standardsituationer. 

Turen blev også brugt til at ryste hele truppen sammen – sammen med deres familier. Det skete ved hygge ved poolen, fællesspisning, ture til Zoo og på golfbanen. Det gav en voldsom ændring i resten af sæsonen. Det mest håndgribelige ses, hvis man tager syv kampe før og efter turen. 

I de syv kampe før turen til Dubai vandt Arsenal kun tre kampe og scorede blot ti mål, hvilket gjorde, at snakken i Nordlondon gik på et stort savn af en central angriber. I de syv kampe efter turen vandt Arsenal alle kampene, lavede 31 mål og lukkede blot tre mål ind. Forvandlingen fik sæson-profilen Declan Rice til at slå fast, at der var tale om ”A hell of a comeback”, hvilket TV-kommentator og livslang Arsenal-fan Niels Harild virker enige i. 

- Det var et mesterstykke af Arteta, for alle virkede trætte. Arsenals efterår havde krævet meget, med CL-deltagelse, og tungt fokus på implemetering af Xhakas afløser. Dubai var lige præcis det frikvarter alle havde brug for - og den periode der gav os momentum tilbage. Fremragende set af Mikel, siger Harild til Indkast.dk. 

Artetas beslutning om Dubai-turen bliver kaldt for ”Masterstroke” for udover de føromtalte standardsituationer, så blev turen også brugt til at forsøge fremadrettet at få mere kontrol over kampene ved blandt andet at forbedre Arsenals utrættelige pres på modstandernes forsvar samt indspille Kai Havertz endnu mere som ”den falske 9’er”. Alt sammen virkede, fordi ”The Gunners” blev forvandlet – efter en anderledes tur til Dubai. 

 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER