I. Schranz (7)
Michael Ehrhorn

Første kæmpestore EM-overraskelse

Belgien tabte sensationelt til Slovakiet i et drama, der var spændende helt til slut.

Slovakiet skabte en EM-sensation ved at besejre Belgien 1-0 i deres første gruppekamp, hvor Belgien fik to mål annulleret.

Før kampen var det forventet, at Belgien ville dominere, mens Slovakiet ville forsvare dybt. Belgien startede også stærkt, men allerede i det syvende minut lavede Manchester City-stjernen Jeremy Doku en kritisk fejlaflevering nær eget felt. Bolden blev opsnappet af Slovakiets offensiv og efter lidt ping-pong havnede den hos Ivan Schranz, som hamrede den forbi en chanceløs Koen Casteels.

Slovakiet trak sig derefter tilbage og holdt føringen frem til pausen. Belgien fortsatte deres pres i anden halvleg, og Romelu Lukaku kom tæt på flere gange. Han fik bolden i nettet efter en dødbold, men målet blev annulleret for offside.

Trods flere offensive indskiftninger fra Belgien, kæmpede Slovakiet bravt for at bevare deres føring. Napoli-profilen Stanislav Lobotka var en nøglefigur på midtbanen.

I det 85. minut fik Lukaku igen bolden i nettet, men målet blev annulleret for hånd på bolden af Lois Openda i opspillet. Belgierne var i knæ og kunne ikke tro deres uheld.

Slovakiet holdt stand og kunne juble over tre point, mens Belgien må se frem til næste kamp med nul point på kontoen.