P. Foden (56), P. Foden (80), E. Haaland (90)
M. Rashford (8)
Michael Ehrhorn

Flere vilde facts: Få alle de skæve stats efter Manchester-braget

Opta Analyst har zoomet ind på kampen mellem Manchester City og Manchester United, hvor der er flere markante stats at komme efter.

Det er første gang, Manchester City nogensinde er kommet tilbage og har slået Manchester United, efter at man har været bagud i en Premier League kamp. De havde tabt de foregående 15 gange i træk, hvor de havde været bagud mod Man Utd i ligaen før søndagens brag.

Manchester United tabte en Premier League kamp, hvor de førte ved halvleg for første gang siden september 2014 mod Leicester (5-3), hvilket afsluttede deres stime på 143 kampe uden nederlag, når de førte ved pausen.

Det var 12. gang, at Man City var bagud i en Premier League kamp denne sæson. Kun i 2019-20-sæsonen har de været det flere gange (13) i en periode under Pep Guardiola. Trods dette har de genvundet 21 point fra tabende positioner i denne sæson, og det er flest nogensinde i en Premier League-sæson.

Manchester City har nu for sjette gang i historien vundet begge sæsonens PL-dueller mod Manchester United.

Det var Manchester Uniteds 11. Premier League nederlag i sæsonen; kun i 2013-14 og 2021-22 (begge 12) har de lidt flere i PL-regi.

Man City fyrede 18 skud afsted i første halvleg mod United. Så mange skud har United aldrig måtte forsvare mod City i den tid, der er ført statistik

Marcus Rashford har scoret fem mål i Manchester-derbyer i Premier League; kun Wayne Rooney (8) og Eric Cantona (7) har scoret flere sådanne mål for Manchester United.

Phil Foden har scoret seks Premier League-mål mod Manchester United. Sammen med Brighton er det dermed hans yndlingsmodstander. Erling Haaland har også lavet seks basser mod United.

Faktisk har kun Sergio Agüero (8) flere Manchester derby-mål i Premier League-regi for Man City en Foden og Haaland.

Phil Foden har scoret 18 mål i alle turneringer for Man City i denne sæson - hans fleste nogensinde i en enkelt sæson, hvilket overgår de 16, han scorede i 2020-21.

Manchester United forsøgte sig kun med tre skud i denne kamp; kun én gang historisk (fra 2003-04) har de haft færre i en enkelt Premier League kamp (2 vs Liverpool i april 2022).