Fodbold nyheder

5 kvalitetsbud: Uniteds egen Van Dijk?

Af Daniel Frimor

Hvor bør Solskjær kigge hen, når han skal forstærke forsvaret? Adam Smith kommer med et bud.

Virgil Van Dijk har været et fyrtårn i Liverpools forsvar siden sit skifte forrige januar, og det er ikke gået ubemærket hen hos de engelske fodboldeksperter.

Derfor bruges hollænderen ofte som referencepunkt, når der tales om kvalitetsforsvarspillere, og det er i den grad en mangelvare hos Manchester United for tiden.

Nu kommer Sky Sports-analytikeren, Adam Smith, med en håndfuld bud på, hvor Ole Gunnar Solskjær kan kigge hen, når han skal på transfermarkedet efter forsvarspillere til sommer:

Matthijs de Ligt - 19 år, Ajax Amsterdam

- Har hjulpet Ajax hele vejen til semifinalen i dette års Champions League, har allerede 15 landskampe på sit CV, og har en iøjenfaldende lighed med Van Dijk i forhold til statistikker i forsvarsspillet.

Raphael Varane - 25 år, Real Madrid

- Har været i Real Madrid i over otte år, og rygterne siger, at han gerne vil væk og prøve noget nyt. Har stadig kontrakt med Real Madrid til 2022, så prisen kan dæmpe en evt. interesse. Er statistisk lige med Van Dijk, men spiller ikke bolden frem fra forsvaret lige så ofte.

Daniele Rugani - 24 år, Juventus

- Virker som et opnåeligt transfermål, der også har været frustreret over manglende spilletid i Juventus. Matcher Van Dijk på flere parametre, men går ind i færre tacklinger, afleverer mindre og vinder kun halvdelen af de luftdueller som Van Dijk vinder.

Jonathan Tah - 23 år, Bayer Leverkusen

- Fast starter for Bayer Leverkusen, og er blevet rygtet til FC Barcelona og et par Premier League-klubber. Er kun marginalt dårligere end Van Dijk, rent statistisk, men hans lyst til at gå med frem i feltet, samt hans højde på 195 centimeter, kan vise sig at være enormt interessant for United.

Benoit Badiashile - 18 år, AS Monaco

- Har en spillestil magen til Van Dijks. Spiller også en anelse til venstre i et midterforsvar, og laver faktisk flere tacklinger og bolderobringer pr. 90 minutter end Liverpool-kaptajnen.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik