Fodbold nyheder

Eriksen blev helten for Tottenham

Af Rasmus Ussing

Det så længe ud til, at Tottenham skulle smide vitale point i den tætte topstrid. Men et dansk langskuds-drøn sikrede Tottenham endnu en sejr på deres nye hjemmebane.

Tirsdag aften var der lagt op til en intens kamp mellem toppen og bunden af Premier League. Totteham skulle forsøge at skaffe vigtige point til den nervepirrende top-fire duel, mens Brighton kæmpede for overlevelse i Englands fineste selskab. Før dagens kamp var Brighton blot tre point over nedrykningsstregen, så selv et enkelt point kunne være af stor betydning i den intense nedrykningsduel.

Og det var da også et Brighton-mandskab, der spillede med hjertet hele kampen igennem. Aftenens opgør var på mange måder en klassisk kamp mellem top og bund, hvor Tottenham sad på alt spillet og havde alle chancerne. Boldbesiddelsen lå på svimlende 78-22 % i Tottenham favør, og Brighton blev udsat for et intens powerplay foran eget felt hele kampen igennem. Kun enkelte gange i første halvleg skulle London-mandskabet blive rigtig farlige, og derfor gik de to mandskaber til pause med 0-0.

I 2. halvleg skruede Tottenham dog gevaldigt op for tempoet og havde flere farlige forsøg og tilnærmelser. Men det blev ofte ved tilnærmelserne, på nær et enkelt langskud fra Toby Alderweireld, som ramte indersiden af stolpen og sneg sig langs målstegen. Men tættere kom Tottenham ikke på det afgørende mål og det lignede længe, at de skulle smide deres første point på det nybyggede Tottenham Hotspur Stadium.

Men i det 88. minut skulle det dog alligevel gå galt for de hårdt kæmpende Brighton-spillere. Danske Christian Eriksen modtog bolden et godt stykke fra Brigtons felt og affyrede en kanonkugle af et skud fladt ned i højre målhjørne - uden chance for Brighton-keeper, Mathew Ryan. Et mål der fik The South Stand til at gynge og Brigton-spillerne til at bide i græsset.


Tottenham – Brighton: 1-0 (0-0)
1-0: Christian Eriksen (88)
Dommer: Christopher Kavanagh

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik