Fodbold nyheder

Sterling: Ni-points staf for racisme

Af Rasmus Ussing

Ifølge Manchester Citys Raheem Sterling bliver der langt fra gjort nok for at komme racisme til livs i fodboldverdenen. Han efterlyser derfor hårdere straffe mod racisme.

Manchester City-stjernen Raheem Sterling er blevet udsat for racisme adskillige gange gennem hans fodboldkarriere – både på klub- og landsholdsplan. Den 24-årige angriber efterlyser derfor radikale ændringer i kampen mod racisme og mener ikke, at fodbold-”toppen” gør nok for at løse problemerne.

- Det virker skørt, at jeg i 2019 føler, at det er nødvendigt at skrive et stykke i avisen, hvor jeg efterlyser radikale ændringer til den sport, jeg elsker så højt. Men jeg gør det fordi, at racisme som et problem i fodbold er så slemt, stikker så dybt og langt fra bliver løst godt nok, skriver han ifølge AS.com i The Times.

Sterling kommer derfor selv med et konkret forslag til, hvordan man skal komme racisme i fodbold til livs. Hans idé er, at racistiske tilråb eller lignede skal udløse en automatisk ni-points staf.

- Det lyder hårdt, men hvilken fan ville risikere at lave racistiske tilråb, hvis det kunne medføre nedrykning eller ødelægge chancerne for deres hold i titelkampen. Klubben skulle også straffes med at spille tre kampe bag lukkede døre uden fans. På den måde mister de også omsætning som direkte konsekvens for den racistiske adfærd.

Om Raheem Sterlings forslag bliver en realitet må tiden vise. Han mener dog selv at det er vigtigt at starte nu, selvom ændringer kan tage tid. Han ønsker ikke, at den næste generation af sorte spillere skal opleve racismens ondskab på samme måde som ham.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik