Fodbold nyheder

Sådan tjener Ajax over 2 milliarder

Af Jakob Hansen

Ajax har haft en fantastisk sæson, hvilket har fået priserne på deres spillere til at boome.

Ajax har imponeret hele fodboldeuropa i år. Med en startopstilling som har kostet klubben 375 millioner danske kroner, står hollænderne pludselig i Champions League-semifinalen, og man har på vejen slået mægtige Real Madrid og Juventus ud af turneringen.

Mere imponerende er præstationen, hvis man tager et kig på holdets gennemsnitsalder. Mod Juventus havde Ajax startopstilling blot en gennemsnitsalder på 24 år. Markedsværdien på klubbens spillere er steget betydeligt efter denne sæson, og vælger man at sælge ud, kan man ifølge Marca ende med at sælge spillere for over 2,2 milliarder danske kroner.

Ajax er allerede i gang med at gøre sig klar til næste sæson, hvor man forventer at miste flere af holdets spillere. Hollænderne har hentet den 22-årige belgier Razvan Marin i Standard Liege, mens 18-årige Kik Pierie kommer til fra Herenveen. Samtidig er man ude efter norske Martin Ødegaard, som har imponeret for Vitesse i denne sæson.

Alene salg af de Jong og de Ligt kan indbringe 1,1 milliarder danske kroner, og derfra er der ikke langt til 2 milliarder. Faktisk vil salg af Hakim Ziyech, David Neres, Donny van de Beek og Dusan Tadic højest sandsynligt allerede bringe den samlede salgspris langt op over 2 milliarder. Nedenfor er en liste over klubbens dyreste salgsobjekter.

Frenkie de Jong

Unge Frenkie de Jong har allerede sikret sin fremtid. Han skifter efter denne sæson til Barcelona, som betaler 560 millioner danske kroner for midtbanespilleren.

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt er et af de varmeste navne i Europa i øjeblikket. Den 19-årige forsvarsspiller har haft en imponerende karriere, og blev kåret til Golden Boy sidste år. Hans agent har udtalt, at de Ligt skifter til enten Barcelona eller Bayern München efter sæsonen, og prisen menes at være ca. den samme som prisen på de Jong (560 millioner danske kroner).

Nicolás Alejandro Tagliafico

Klubbens venstre back er også en eftertragtet herre. Han blev sidste år hentet i Independiente for 30 millioner danske kroner, hvilket nu skulle være steget til 165 millioner. Både Arsenal og Atlético Madrid har været ude og vise deres interesse for argentineren.

David Neres

22-årige David Neres er en af de dyreste spillere på klubbens holdkort, da han i 2017 kostede Ajax 80 milloner. I januar var han dog tæt på at skifte til kinesiske Guangzhou Evergrande, som bød 320 millioner for brasilianeren. Både Manchester United, Liverpool og Arsenal har eftersigende snøren ude efter Neres.

Dusan Tadic

Ajax købte sidste sommer serbiske Dusan Tadic i Southampton for 85 millioner danske kroner. Siden er hans værdi ifølge Marca blevet tredoblet, og man kan derfor ende med at tjene stort på midtbanespilleren.

Donny van de Beek

Både Donny van de Beek og Matthijs de Ligt er fra Ajax eget ungdomsakademi. 22-årige de Beek har haft en forrygende sæson, og har både scoret mål mod Bayern München, Real Madrid og Juventus. Det har fået storklubberne ud med følgehornene, og blandt andre Real Madrid og Tottenham skulle følge midtbanespilleren på tæt hold. Hans markedsværdi er på den gode side af 200 millioner danske kroner.

Hakim Ziyech

Hakim Ziyech kom til Ajax i 2016 for ca. 80 millioner danske kroner. Siden har marokkaneren imponeret, og specielt Bayern München skulle være ude efter Ziyech. Midtbanespilleren menes at kunne indbringe Ajax godt 300 millioner danske kroner ved et salg denne sommer.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik