Fodbold nyheder

Tøffe: Nu skal jeg kraftedderme vise dem

Af Torsten Brix

Superliga-profilen har følgende mening om ”Homo-gate”…

- Problemet er, hvordan man skal opretholde en linje. Hvor højt skal det råbes, hvor mange skal man gøre det – og kræver det, at nogen er blevet stødt over det? Hvad er egentlig i orden. Er det 'ludersøn', 'han skal slås ihjel', 'fucking wanker'? Det bliver i hvert fald en kæmpe udfordring for dem, der skal holde øje med sproget på stadion.

Sådan siger Superliga-eksperten Stig Tøfting i dagens udgave af Ekstra Bladet efter Fodboldens Disciplinærinstans har givet bøder på 25.000 kroner til OB og Brøndby, fordi deres fans har sendt ”Homo-hilsner” imod FCK-profilen Viktor Fischer.

- Pointen herfra er, at et fodboldstadion ikke må blive en læsesal på et bibliotek, men jeg er helt med på, at hverken racistiske eller homofobiske tilråb hører hjemme, siger Stig Tøfting og fortsætter:

- Hvad med spillerne? Hvordan påvirker det dem under en kamp? Ikke en hujende fis.Spillerne er ofte så fokuseret, at de sjældent hører, hvad der bliver råbt, og hvis de hører det, så vil det opildne en del spillere til at præstere endnu bedre i bare trods. Jeg har sgu' selv fået min del af tilråb, og Brøndby-fansene havde en eller anden kemo-sang om mig, fordi jeg var skaldet. Men seriøst, så sagde jeg jo bare til mig selv: 'Nu skal jeg kraftedderme vise dem!'

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik