Fodbold nyheder

Hvem går videre i Champions League?

Af Simon Nielsen

Skal Ajax og Manchester United lave endnu en overraskelse? Har Porto en chance mod det stærke Liverpool-mandskab? Hvem trækker sig ud med sejren fra den engelske duel mellem Tottenham og Manchester City?

The Guardian er kommet med deres lille spådom omkring, hvem der trækker sig sejrsrigt ud af næste runde i Champions League, efter at det fredag blev annonceret, hvem der skulle møde hinanden.

Ajax vs Juventus

Det her kan blive en hed affære. Umiddelbart havde man ikke set Ajax komme hertil, og specielt ikke når man ser på, hvilke modstandere de har haft. Dog formåede Ajax alligevel at ryste Bayern i gruppespillet, og i seneste runde slå sidste års vindere ud. De har en ung og stærk trup, hvor mange af spillerne helt klart tror på, at alt er muligt, men kan de klare de italienske mestre? Juventus formåede også at lave et flot comeback, hvor især deres store stjerne Cristiano Ronaldo var flyvende, og kan de få gang i ham igen imod Ajax, så kan det blive en meget svær kamp for det unge Ajax-mandskab. Grundet Juventus' store stjerner og seneste års erfaringer fra Champions League, så bliver dommen også, at det bliver det italienske storhold, som trækker sig sejrsrigt ud af de to opgør og går videre.
Videre: Juventus

Liverpool vs Porto

Det bliver sandsynligvis ikke en gentagelse af sidste års to opgør mellem Liverpool og Porto, som vi får at se i kvartfinalen. Sidste år fik Liverpool en 5-0-sejr med hjem fra Porto, hvor kampen på Anfield endte med 0-0. I år møder Liverpool sandsynligvis et bedre rustet Porto-mandskab, som er mere klar på udfordringen. Porto, der også havde en relativt nem gruppe, er kommet godt fra det i dette års udgave af Champions League, hvor de har scoret 19 mål i 8 kampe. Der skal dog meget til for at slå det velspillende Liverpool-mandskab, som lige nu også kæmper med om Premier League-trofæet. Liverpool har i denne sæson fortsat med at se utroligt skarpe ud foran målet, og herudover har de også bygget en uhyggelig stærk defensiv op. Derfor mener mange også, at det bliver Liverpool, som kan trække sig sejrsrigt ud af de to opgør mod Porto.
Videre: Liverpool:

Manchester United vs Barcelona

Manchester United var efter fleres mening heldige med at gå videre mod PSG, men det betyder ikke at det her opgør vil blive mindre godt. United har sandsynligvis flere af de manglende spillere fra PSG-kampen klar til opgørende mod Barcelona, og netop derfor kan vi se frem til to stærke hold, som støder sammen over de to opgør. Ole Gunnar Solskjær har fået godt styr på hans tropper, og der har ikke været meget slinger i valsen, siden at han overtog for José Mourinho før julen. På den anden side ser vi dog også et Barcelona-mandskab, som heller ikke har haft de store problemer i løbet af sæsonen. Barcelona virker af og til nærmest usårlige, så længe at de har Lionel Messi til at føre deres angreb frem. Barcelonas har også en masse spillere med masser af erfaringer fra slutrunderne i Champions League, og så længe at Messi er med for Barcelona, så kan man heller ikke udelukke dem fra at gå videre igen.
Videre: Barcelona.

Tottenham vs Manchester City

De engelske hold har dette års udgave af Champions League også været utroligt stærke, hvor alle fire Premier League-hold stadig er med i løbet om titlen. Desværre er det også sikkert nu, at alle fire ikke ender i semifinalen, men til gengæld kan man se frem til et opgør med to hold, som kender hinanden godt fra den hjemlige liga af. Manchester City ligger lige nu på førstepladsen i Premier League og er derfor også favoritter til opgøret. Dog kan Tottenham ikke udelukkes, da alt kan ske i dette års udgave af Champions League. Der har været flere overraskelser indtil videre, som har været mere overraskende, end at Tottenham skulle gå videre mod City. Tottenham har haft lidt af et formdyk over den seneste måned, hvor man gik fra at være titeludfordrer, til at man pludselig skulle kæmpe hårdt for at holde fjerdepladsen nu. Derfor tror de også på, at det bliver Manchester City, som går videre over to opgør, da City også har vist sig noget overlegende på det seneste, hvor man blandt andet kørte Schalke midtover med hele 7-0 på Etihad.
Videre: Manchester City.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik