Fodbold nyheder

Ny struktur i 1. division

Af Ryan Svale

Fra sæsonen 2020/2021 kan der blive indført slutspil i 1. division, oplyser Divisionsforeningen.

Onsdag oplyser Divisionsforeningen oplyser i en pressemeddelse, at 1. divisionsklubberne er blevet enige om en ny struktur gældende fra 2020. Og det kommer, ligesom med Superligaen, til at indeholde et slutspil.

Der vil stadig være 12 hold i ligaen, men med to faste oprykkere til Superligaen og to faste nedrykkere til 2. division.

Strukturen bliver meget ens med den, der er i Superligaen. Der er et grundspil på 22 runder, hvor alle holdene møder hinanden ude og hjemme. Efter 22 runder spiller de øverste seks hold et oprykningsspil, mens de seks nederste mødes i et kvalifikationsspil. Her spiller man også mod hinanden både ude og hjemme, så man 32 runder har fundet oprykkerne og nedrykkerne:

- Ligesom i Superligaen får sæsonen to store højdepunkter. Først med kampen om pladserne i slutspillet op til runde 22, og spændingen fortsætter i slutspillet. Her får fodboldfans et brag af en afslutning på turneringen, når klubberne i slutspillet møder deres direkte modstandere to gange i kampen om oprykningspladserne – og om at undgå nedrykning. Derudover får sportslig fairness et løft, da uligheden med 33 runder og forskel på antal ude/hjemmekampe fjernes, skriver direktøren for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, i en pressemeddelelse.

Det nye struktur er dog ikke endelig vedtaget endnu, selvom man er enige med klubberne. Klubbernes indstilling til den nye struktur skal lige behandles i Divisionsforeningens bestyrelse, inden man vedtager beslutning officielt.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik