Fodbold nyheder

Ulvene hænger på løverne i toppen

Af Tobias Tange

Det var ikke en prangende offensiv, der sikrede FCM de tre point i aftenens kamp mod Vendsyssel. Men de 3 point kom alligevel i hus.

FC Midtjylland var pisket til sejr efter FCKs overbevisende 6-1 udradering af OB, mens de forsvarende mestre spillede på en svær udebane i Vendsyssel, hvor grønsværen har set bedre dage.

Det var en rodet start på kampen, hvor Vendsyssels nyindkøb, Tiemoko Konate, fik den første chance. Kantspilleren fra Elfenbenskysten tog bolden ned med noget der lignede en overarm og fik afsluttet fra en spids vinkel. Men Jesper Hansen kunne dog nemt klare afslutningen, der sad lige på ham.

På trods af ufint spil og rust i benene havde FC Midtjylland dog stadigvæk et våben, de altid – fristes man til at sige – hiver frem af hatten. Et giftigt hjørnespark fra Jakob Poulsen fandt Kian Hansen i forreste område af feltet. Den rutinerede stopper fik headet bolden ind bag en chanceløs Michael Tørnes i målet.

Efter en halv time var de forsvarende mestre tæt på at udbygge føringen i flere omgange. Først var det Konate, der var lige ved at forære Paul Onuachu et mål, da han ikke fik lavet sin tilbagelægning lang nok. Nigerianeren fik taget et træk uden om Tørnes, men han måtte se sin afslutning blokeret.

Herefter fastholdt Midtjylland presset og Joel Anderson var lige ved at score på noget, der allermest lignede et indlæg. Den fik Tørnes dog også klaret, og Vendsyssel fik situationen clearet.

Efter en hårdkæmpet førstehalvleg med en bane, der ikke inviterede til meget fodboldspil, kunne FC Midtjylland gå til pause med en 1-0 føring.

Med en halv time igen skulle de forsvarende mestre også have lukket kampen. Paul Onuachu fik flot spillet Rilwan Hassan fulstændig blank på tværs af feltet. Den hårdtarbejdende nigerianer trak bolden med ind i feltet og afsluttede med venstrebenet. Afslutningen røg dog udenom stolpen og forbi.

Efterfølgende var det værterne fra Vendsyssel, der pressede mest på, for at få en scoring. De fik dog ikke kreeret det helt store, mens Midtjyderne lurede på kontrachancerne.

Det skulle dog ikke være her, den største chance i slutfasen skulle komme. Derimod var det Paul Onuachu, der formåede at heade bolden forbi fra en helt fri position omkring straffesparkspletten at heade den forbi.

I slutminutterne var hjemmeholdet også lige ved at udligne i kampen, da Benjamin Kalkman fik vristet sig fri af Erik Sviatchenko, men uheldigvis for finnen skulle der afsluttes med det svage venstreben. Det blev til en ordentlig skævert, som tog sidenettet.

I slutminutterne var hjemmeholdet også lige ved at udligne i kampen, da Benjamin Kalkman fik vristet sig fri af Erik Sviatchenko, men uheldigvis for finnen skulle der afsluttes med det svage venstreben. Det blev til en ordentlig skævert, som tog sidenettet.

Men efter en fin defensiv indsats blev det alligevel til en sejr til ulvene, som dermed hægter sig på FCK-toget i toppen af tabellen.

Vendsyssel – FC Midtjylland: 0-1 (0-1)

0-1: Kian Hansen (24')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik