Fodbold nyheder

Brøndbys bøddel rygtes retur til Danmark

Af Anders Hoppe

På godt og ondt husker mange danske fodboldfans Kjartan Figbogasson. Islændingen blev slagteren, der ene mand smeltede Brøndbys mesterskabsdrømme i sidste sæson.

Den tidligere Horsens angriber Kjartan Finnbogason fik sit navn indskrevet i dansk fodboldhistorie, da han i sidste sæson stod for to flotte mål i de døende minutter i den historiske 2-2 kamp mod Brøndby. Herefter stoppede islændingen i Horsens, hvor han med legendestatus pakkede kufferten og drog til Ungarn for at fortsætte fodboldkarrieren.

Skiftet til klubben Ferencvaros blev dog ikke en succes for den 32-årige målmager. Som Indkast.dk tidligere har fortalt, så har angriberen fået ophævet sin kontrakt i klubben, og derfor er han nu fri på transfermarkedet.

Finnbogason var en stor profil i Superligaen, og i en tid hvor mange Superliga-klubber mangler en angriber med målgaranti, så må islændingen blive set som et stort ønske hos diverse trænere og sportsdirektører i det danske fodboldlandskab.

Lokalmediet Horsens Folkeblad har naturligvis spekuleret over muligheden for en genforening mellem Horsens og Finnbogason. Til mediet leverede træneren for AC Horsens, Bo Henriksen, også et kryptisk svar på spørgsmålet:

- Jeg ved godt, at Kjartan har fået ophævet sin kontakt i Ungarn, men jeg vil ikke dele mine tanker om det i forhold til AC Horsens. Jeg kan kun sige, at jeg holder meget af Kjartan og hans familie, og jeg håber det bedste for dem.

- Han sluttede som en legende i klubben, og han har været en stor faktor til, hvor AC Horsens er i dag, siger Henriksen, der til avisen også tilføjer, at holdet nok mangler lidt krydderi på den offensive position.

Ikke nok med Horsens, så påpeger avisen også, at islændingen var i kontakt med andre klubber inden han skrev under med Ferencvaros. Horsens rivaler fra Randers havde angiveligt henvendt sig om muligheden for at sikre sig goalgetteren. Om den kronjyske klub vil forsøge igen, må tiden vise.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik