Fodbold nyheder

Joe Hart: Golden Glove til Championship

Af Jakob Hansen

Joe Hart vandt fire Golden Glove og to mesterskaber med Manchester City. Nu kan han være på vej til Championship.

Tilværelsen kørte på skinner for Joe Hart inden Pep Guardiola i 2016 tog over i Manchester City, hvor Hart havde været det sikre førstevalg igennem en lang række sæsoner. Inden da havde den store målmand vundet Golden Glove hele fire gange, og haft stor andel i Citys to Premier League-titler i 11/12 - og 13/14-sæsonerne.

Guardiola bænkede dog den engelske langsholdskeeper fra første dag på kontoret, da han valgte at satse på Claudio Bravo, og derfor måtte Hart en tur på lejeaftale til Torino. I Italien lukkede han 62 mål ind i 36 kampe, og derfor blev det aldrig til en permanent aftale med Torino. Herefter blev det til et endnu et lejeophold, men denne gang i Premier League, da turen gik til David Moyes og West Ham.

I West Ham endte keeperen desværre som reserve til spanske Adrian, og blev i samme omgang udeladt fra den engelske landsholdstrup, som i sommeren 2018 skulle til VM i Rusland. Det var et kæmpe slag for Joe Hart, som dog samme sommer endelig kunne forlade City på en permanent aftale, da Burnley besluttede sig for at købe ham for 35 millioner danske kroner.

Her startede Joe Hart som førstevalg i sæsonens første 19 kampe, men efter en forfærdelig indsats på Boxing Day mod Everton mistede den tidligere landsholdskeeper hans plads i startopstillingen til Tom Heaton. Siden har han ikke spillet en kamp for Burnley, og nu skriver The Sun, at Championship-klubben Preston forsøger at hente Hart til klubben. Preston er i øjeblikket på en 17. plads i den næstbedste engelske række, hvilket vil være et kæmpe skridt ned ad bakke for 31-årige Hart, som ellers har 75 landskampe på CV'et.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik