Fodbold nyheder

"Glenfluenza"sæsonen er over os

Af Anders Hoppe

Glen Ridderholms exit i Vendsyssel FF kan skabe store problemer for Superliga-klubben. Riddersholm er nemlig ikke den eneste leder, som forlader klubben.

Halvanden måned.

Så lang tid skulle Glen Riddersholm nyde titlen som sportsdirektør.

Det virkede ellers som det naturlige skridt for den tidligere mestertræner. Klubben der havde ansat ham, Vendsyssel FF, var uden tvivl stolte over landingen af den profilerede fodboldmand. Derfor er det også en stor skuffelse, at han efter transfervinduet skifter til en trænertilværelse hos konkurrenterne fra SønderjyskE.

I forlængelse af Vendsyssels uheldighed, så mister klubben også en anden vigtig mand i lederstaben. Klubben havde tilbudt Allan K. Jepsen en titel som udviklingschef, hvilket Jepsen takkede ja til. Efter Riddersholms chok-skifte kom det frem, at Jepsen ville tiltræde som assistenttræner hos lokalrivalerne fra AaB.

Sådanne udskiftninger er ikke just optimale for en klub som Vendsyssel. Med Riddersholm som sportsdirektør lignede vendelboerne et fodboldhold, der mente topfodbolden seriøst. Fortabtheden og flugten fra klubben har dog skabt et usikkert fremtidigt fundament, der højst sandsynligt vil komme til at koste point og stabilitet i den kommende forårs-sæson.

Derudover kan man også så tvivl om Riddersholms engagement i transfervinduet. Klubben har hentet en forstærkning i form af Fransisco Júnior fra Guinea-Bissau, men om Ridderholm vil bruge alle sine transfer-kort i Vendsyssel, kan man godt tvivle på.

På mange måder er det nordligste Jylland blevet ramt af ”Glenfluenzaen”. Vendsyssel lider nu stort på satsningen af Riddersholm. SønderjyskE må dog se sig selv som de store vindere – for Glen Riddersholm er anset som et stort træner-scoop for klubben. Truppen i Haderslev har stort potentiale med spillere som Mart Lieder, Kees Luijckx og Alexander Bah. Derudover er det en kendsgerning, at Ridderholm har stærke kontakter i fodboldverdenen. Træneren har tidligere haft en formidabelt samarbejde med Superligaens ”all-time” topscorer Morten 'Duncan' Rasmussen, en målræv der passer perfekt ind i Riddersholms fodboldfilosofi. Om han en dag skifter til SønderjyskE, må tiden dog vise…

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik