Fodbold nyheder

Optakt: Røde Stjerne - Liverpool

Af Daniel Fisker

I den forgangne spillerunde blev den Røde Stjerne slukket på Anfield, hvor Liverpool slog den serbiske hovedstadsklub 4-0. Nu er det blevet tid til det omvendte opgør i Beograd.

Kommentar:

Røde Stjerne kom overraskende godt fra land i Champions League, da de spillede deres allerførste kamp nogensinde i turneringen mod Napoli. Den serbiske hovedstadsklub var undertippede, men gav de italienske gæster en varm velkomst. De holdt således Marek Hamsik og resten af Napoli-mandskabet fra fadet, hvilket endte med et enkelt point.

Udebanekampene har dog været en anden historie for Røde Stjerne, som i først tabte 6-1 til Paris Saint-Germain og senest tabte 4-0 på Anfield. Det er nu blevet tid til returopgøret i Beograd, hvor de engelske gæster efter al sandsynlighed skal i aktion på et propfyldt Marakana-stadion, som det også var tilfældet, da Napoli var på besøg.

Liverpool kom imponerende godt fra land i Champions League-turnering. ”The Reds” startede således med at slå et ikke særlig velspillende Paris Saint-Germain-mandskab på Anfield, inden de løb ind i et skuffende 1-0-nederlag i Napoli. I den sidste Champions League-spillerunde gav Liverpool så Røde Stjerne en varm velkomst på Anfield, hvilket placerede Mohamed Salah og kompagni på førstepladsen i Gruppe C.

Der kan ikke herske meget tvivl om, at Røde Stjerne får kamp til stregen, når Liverpool kommer på besøg. Røde Stjerne, som indtager en suveræn førsteplads i den serbiske Super Liga, var på besøg hos midterholdet Proleter i lørdags, hvor Liverpool spillede 1-1 mod Arsenal, hvilket uden tvivl sidder i benene på ”The Reds”, som stillede i stærkest mulige opstilling.

Liverpool har en pæn håndfuld spillere på skadeslisten. En anden spiller, som ikke er med resten af Liverpool i Serbien, er kraftværket Xherdan Shaqiri. Jürgen Klopp løftede mandag sløret for, at den schweiziske midtbanespiller er udeladt af truppen for at undgå distraktioner.

Shaqiri er født i Kosovo, men etnisk albaner. Det kom til udtryk, da Schweiz mødte Serbien i sommerens VM-gruppespil. Her scorede Shaqiri, hvorefter han fejrede sin scoring ved at lave en tohovedet ørn med hænderne, som er symbolet på det albanske flag. Det medførte – udover at Shaqiri nu ikke kommer i aktion i Serbien – en bøde på omkring 65.000 kroner.

- Vi har hørt og læst om spekulationerne, hvilket har fået os til at snakke om, hvilken modtagelse ”Shaq” ville få. Vi har ingen idé om, hvad der ville ske, men vi vil være 100 % fokuserede på fodbolden og ikke tænke på andet, udtaler Jürgen Klopp ifølge BBC.

- Vi er ivrige efter at være respektfulde og undgå alle distraktioner. Derfor er ”Shaq” ikke en del af truppen, hvilket han accepterer og forstår.

Den tyske Liverpool-manager slår til sidst fast, at Liverpool ikke har noget politisk budskab med at lade Xherdan Shaqiri blive hjemme.

Karantæner og skader:

Røde Stjerne har to spillere på skadeslisten, nemlig Srdjan Babic, som døjer med sygdom, mens Richmond Boakye, som uden ret meget tvivl er Røde Stjernes største profil, ikke var med i truppen til weekendens kamp. Den ghanesiske angriber er således også tvivlsom, når Liverpool kommer på besøg. Gæsterne fra Liverpool har en noget længere skadesliste. Rhian Brewster og Alex Oxlade-Chamberlain er begge langtidsskadede, mens Naby Keïta heller ikke kommer i aktion i Beograd. Dejan Lovren er desuden tvivlsom. Anderledes lyst ser det ud med Jordan Henderson, som har døjet med en haseskade, men dog er tilbage på træningsbanen.

Forventede startopstillinger:

Røde Stjerne (4-2-3-1):Liverpool (4-3-3):Bud på kampens profil:

Mohamed Salah var en sand målmaskine i den forgangne sæson. I denne sæson har målhøsten været mere begrænset. Den egyptiske raket er dog et oplagt bud på en profil, hvis han husker at få målnæsen med til Beograd. meget kunne dog tyde på, at Mohamed Salah – og resten af Liverpool-mandskabet for den sags skyld – får svært ved at finde vej til netmaskerne på Marakana, som uden tvivl bliver en heksekedel.

Bud på kampens resultat:

Røde Stjerne har hentet otte sejre i otte hjemmekampe i den serbiske Super Liga. I fire af kampene har ”Crvena Zvezda” formået at holde buret rent, som det også var tilfældet i Champions League-braget mod Napoli. Liverpool tabte 1-0 i Napoli, men buddet herfra bliver, at de får en 1-0-sejr med fra Beograd.

Formkurve:
Røde Stjerne:V-T-V-V-T
Liverpool:U-V-V-V-U


Seneste kampe Røde Stjerne:
2018-10-31Røde StjerneBacka3 - 1
2018-10-24LiverpoolRøde Stjerne4 - 0
2018-10-20Røde StjerneRad Beograd3 - 1
2018-10-07FK ZemunRøde Stjerne1 - 2
2018-10-03Paris SGRøde Stjerne6 - 1


Seneste kampe Liverpool:
2018-11-03ArsenalLiverpool1 - 1
2018-10-27LiverpoolCardiff City4 - 1
2018-10-24LiverpoolRøde Stjerne4 - 0
2018-10-20HuddersfieldLiverpool0 - 1
2018-10-07LiverpoolMan. City0 - 0


Seneste interne opgør:
2018-10-24LiverpoolRøde Stjerne4 - 0


Kampen spilles tirsdag d. 6/11 klokken 18.55 og kan følges på TV3 Sport.
Kampens dommer er Antonio Mateu Lahoz (Spanien).

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik