Fodbold nyheder

Barça: Vi overvejede ikke at lade ham gå

Af Daniel Fisker

FC Barcelona overvejede ikke at sælge Ivan Rakitić i forsæsonen, selvom den kroatiske viceverdensmester var rygtet til talrige klubber.

Ivan Rakitić spillede en hovedrolle på det kroatiske landshold, som nåede finalen ved sommerens VM-slutrunde, hvilket vækkede interessen hos flere storklubber.

Paris Saint-Germain var efter sigende særligt interesserede i den 30-årige viceverdensmester. Den franske hovedstadsklub overvejede i den forbindelse at indløse hans frikøbsklausul på 930 millioner kroner.

Nogle af sommerens transferrygter omkring Ivan Rakitić gik endda ud på, at Barça var villige til at lade ham gå grundet hans alder og en håndfuld kampe i sidste sæson, hvor den kroatiske maestro underpræsterede.

Barcas sportsdirektør Pep Segura understreger dog, at ledelsen i den catalanske storklub ikke overvejede at lade Rakitić gå, selvom han havde et tilbud fra en klub uden for La Liga.

- Vi overvejede ikke at lade ham gå, udtaler Pep Segura ifølge Sport.

- Vi vidste, at han havde et tilbud fra en udenlandsk klub, men vi var ingenlunde interesserede i at lade ham gå.

Pep Segura anerkender dog, at den obligatoriske frikøbsklausul kunne have tvunget Barça til at lade Rakitić gå. Det ændrer dog ikke på, at Barça ville holde på den kroatiske kreatør.

- I spansk fodbold findes et komplekst våben med frikøbsklausulerne. Vi er den eneste liga med obligatoriske frikøbsklausuler, så risikoen (for at frikøbsklausulen bliver indløst, red.) var der, men hverken klubben eller spilleren var interesserede i en transfer.

Ivan Rakitić har siden sommeren 2014 spillet 225 kampe i FC Barcelona, hvilket foreløbig har resulteret i 31 mål og 29 assists.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik