Fodbold nyheder

Rakitić vil genoplive Wembley-triumfer

Af Magnus Ankersen

Barcelona har vundet to Champions League-trofæer på Wembley. I aften håber Rakitić, at de kan bruge historien til at sikre sig tre point mod Tottenham.

Barcelona er inde i en uvant stime, hvor det blot er blevet til to point i de seneste tre opgør i La Liga. Derfor håber kroatiske Ivan Rakitić på, at den dårlige stime kan blive vendt i aften, hvor holdet gæster Tottenham på Wembley Stadium i London.

Det traditionsrige stadion var i 1991 og i 2011 vært for Champions League-finalen, hvor det i begge tilfælde var FC Barcelona, der kunne løfte pokalen med ”de store ører”. Det håber Rakitić kan motivere holdet til at få et godt resultat med hjem fra England.

- Wembley har givet denne klub masser af succes og forhåbentligt vil vi få et lignende resultat i kampen mod Tottenham, udtaler Rakitić ifølge Marca til journalister.

- Vi vil bevise, at dem der tvivler på os tager fejl, og at vi på trods af en stribe tvivlsomme resultater, er et rigtig stærkt hold.

Rakitic forventer at Barcelona holder fokus i alle kampene i Champions League, hvor organisationen på banen er afgørende.

- Du bliver nødt til at være stærk som enhed - både i angrebet og i forsvaret, for der er kun seks gruppekampe, så der er ikke plads til fejl, udtaler Rakitić.

I 1991 slog Barcelona med Michael Laudrup på banen italienske Sampdoria 1-0 i finalen. I 2011 gik det ud over Manchester United, der blev besejret med 3-1.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik