Fodbold nyheder

Bayern-legende kritiserer Kovac-taktik

Af Magnus Ankersen

Den tidligere Bayern-spiller Stefan Effenberg kritiserer træner Niko Kovac for at bruge for meget rotation. Det er for tidligt i sæsonen, mener Effenberg.

Bayern München led sæsonens første nederlag fredag, da klubben tabte til Hertha Berlin.

Det har fået Bayern-legenden Stefan Effenberg til at kritisere træner Niko Kovacs taktiske dispositioner, hvor han mener, der bliver brugt for meget rotation.

- Rotation er OK, men kun i perioder. Der findes faser i sæsonen, og i sådan en fase står Bayern i nu, hvor man må tilsidesætte rotationen og i stedet stille med den stærkeste opstilling, udtaler Effenberg ifølge Bild til Sport1.

- Man kan indføre rotation, når man går julen i møde og når spillerne bliver indkaldt til landsholdsfodbold, da de så har brug for hvile. Det kan jeg forstå, men der står vi ikke nu, hvor FC Bayern nogle gange ændrer fem, seks, syv spillere, fortsætter Effenberg.

Kritikken kommer efter Bayern München led sæsonens første nederlag fredag til Hertha Berlin. Nederlaget betød blandt andet, at rivalerne fra Borussia Dortmund har overtaget førstepladsen i Bundesligaen efter seks spillerunder.

Effenberg mener ikke, at fredagens nederlag er udelukkende negativt for klubben.

- Du skal mærke modgang for at indse, at du bliver nødt til at investere mere. Og det vil spillerne gøre nu. Nu ved spillerne, at det ikke er nok at præstere på 80 procent. De må helt ud over grænsen, hvis de vil vinde. Denne erkendelse kommer først, når du har oplevet et nederlag, som det mod Hertha Berlin, udtaler Effenberg.

Bayern München er nu ét enkelt point efter Dortmund, der på førstepladsen har 14 point efter seks spillerunder.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik