Fodbold nyheder

Tilskueruroligheder i fransk lokalopgør

Af Magnus Ankersen

Flere afbrydelser grundet tilskueruroligheder udsatte kampen mellem Montpellier og Nîmes med i alt omkring 30 minutter, da de to hold mødtes søndag.

Nîmes rykkede i sidste sæson op i franske Ligue 1, og det var derfor det første lokalopgør siden 1993 mellem dem og rivalerne fra Montpellier, der blev spillet søndag i Montpellier. De mange års pause kunne mærkes på tribunerne, hvor en hadsk stemning stjal flere overskrifter ovenpå kampen.

I forbindelse med en Montpellier-scoring i første halvleg gav et metalhegn efter, og det resulterede i at flere fans væltede ned på jorden. Ingen kom alvorligt til skade, men det var nok til, at kampens dommer afbrød kampen.

Det måtte han gøre igen i anden halvleg, hvor Montpellier-fans endnu en gang gik amok i glædesrus ovenpå en scoring. Hjemmeholdets fans forsøgte at komme over til Nîmes' fans, og derfor måtte op mod 80 betjente lægge sig imellem for at dæmpe urolighederne.

Det fik flere spillere til at forsøge at berolige fansene, og det blev også annonceret af stadionspeakeren, der gjorde opmærksom på at flere uroligheder kunne føre til en frataget sejr som disciplinær straf af det franske fodboldforbund.

Opgøret kunne derefter spilles færdig, og Montpellier kunne gå fra lokalopgøret med en sejr på 3-0. Den sydfranske klub har fået en flot start på ligaen i denne sæson, hvor holdet indtager tredjepladsen sammen med Saint Etienne.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik