Fodbold nyheder

Portugal sejrede uden Ronaldo

Af Daniel Frimor

Der var flere spændende ændringer i holdenes startopstillinger, da Portugal og Italien tørnede sammen her til aften i Nations League.

Der var flere spændende ændringer i holdenes startopstillinger, da Portugal og Italien tørnede sammen her til aften i Nations League. Cristiano Ronaldo var ikke med for portugiserne, da han havde bedt om ro til at koncentrere sig om sin nye tilværelse i Juventus, mens Roberto Mancini havde ændret på ti pladser i startopstillingen, og helt havde set bort fra Juventus-spillerne i sin trup.

I kampens indledning viste portugiserne prøver på fint pasningsspil, hvor blot den sidste skarphed manglede før det kunne være blevet til en fin chance til Andre Silva i feltet efter 14 minutters spil.

Det samme gjorde sig gældende for italienerne, der også manglede kvalitet i deres indlæg, bedst symboliseret ved Simone Zaza, der sendte et indlæg lige i fødderne på en portugisisk spiller efter et fint opspil på venstrefløjen.

Førnævnte Andre Silva havde overtaget rollen som spidsangriber i Cristiano Ronaldos fravær, og efter 20 minutters spil kom han frem til sin første fine chance. Efter lidt hurtigt fodarbejde fandt Sevilla-angriberen et lille hul i det italienske forsvar, og afsluttede resolut med indersiden. Afslutningen voldte dog ikke Donnarumma de store problemer i det italienske mål.

Italienerne ledte i høj grad efter den offensive melodi, hvilket blev tydeliggjort i flere situationer i første halvleg. Først blev Zaza lukket fint ned af det portugisiske forsvar, hvorefter han forsøgte sig med en satset hælaflevering til Immobile, og i det efterfølgende fremstød løb sidstnævnte sammen med Federico Chiesa og forpurrede således en lovende situation for at komme over højrekanten.

I det 26. minut burde Bernardo Silva have gjort det til 1-0 for Portugal. En skidt aktion af Donnarumma i det italienske mål resulterede i en løs bold midt for mål som Bernardo Silva fik afsluttet på. Heldigvis for Donnarumma og Italien stod det italienske forsvar klar på stregen til at cleare.

Og fem minutter senere måtte Donnarumma takke overliggeren for at tage fra for endnu en portugisisk mulighed. Et godt indlæg af Mario Rui på venstrekanten ramte Mattia Caldara på benet og bolden ramte således overliggeren inden at det italienske forsvar atter kunne den farlige situation.

Midtvejs i første halvleg viste Italien et meget passivt udtryk, hvor man i høj grad forsøgte at absorbere lidt af det portugisiske pres. Den dybe forsvarslinje gav dog tid og plads til at Portugal kunne spille bolden rundt langs det italienske målfelt, hvor bl.a. William Carvalho havde et godt skudforsøg fra distancen.

Frem mod første halvlegs slutning kom Italien dog bedre med, hvor indlæggene begyndte at være skarpere. Portugal viste dog samtidig prøver på fint forsvarsspil, og holdene kunne derfor gå til pause ved stillingen 0-0.

Der skulle blot gå tre minutter af anden halvleg før Portugal kunne slå profit af deres fine indsats fra første halvleg. Bruma fik tacklet sig til bolden højt på banen, og satte fart på ned mod Italiens mål. Her fandt han fint Andre Silva inde foran, der efter en behersket tæmning kunne sparke bolden uimodståeligt ind bag Donnarumma med venstrebenet. 1-0 til Portugal, og endnu en optur for Andre Silva, der for alvor har fundet målformen efter sit skifte fra AC Milan til spanske Sevilla.

I det 53. minut ville Bernardo Silva dog også på måltavlen med et langskud, og det var kun en fantastisk flot redning af Donnarumma, der holdte Manchester City-spilleren fra at komme på tavlen.

På trods af flere gode fremstød, særligt over kanterne, blev det aldrig rigtig farligt for italienerne. Modsat virkede Portugal som en trussel næsten hver gang de kom fred ad banen, hvor særligt Bernardo Silva viste prøver på sin sublime omgang med bolden.

Med ti minutter tilbage af kampen overlod Portugal mere af spillet til Italien. Med Chelseas Jorginho som omdrejningspunkt på midten forsøgte italienerne at spille rundt om det portugisiske felt. På sidelinjen kunne man flere gange se Italiens landstræner Roberto Mancini gestikulere, at han gerne vil se lidt mere pres, vilje og hjerte fra sine spillere.

Frem mod kampens slutning skulle Italien frem og jagte, men Portugal virkede generelt komfortable ved deres defensive pligter. Derimod var der plads i bagrummet i det italienske forsvar, hvor indskiftede Gelson Martins udfordrede med sin enorme fart. Med lidt mere skarphed kunne han have fået et oplæg til et Bernardo Silva-mål, men Manchester City-spilleren kiksede for en sjælden gangs skyld på sin førsteberøring.

Italien fik aldrig lukket op for Portugals gode defensiv, og således kunne portugiserne lade sig hylde som vindere ved dommerens slutfløjt.

Portugal – Italien: 1-0 (0-0)
1-0: Andre Silva (48')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik