Fodbold nyheder

En skjult helt

Af Torsten Brix

Nicolai Larsen gik fra førstevalget i AaB til FCN-reserve for nu at slå igennem i Farum-klubben.

- Jeg er superglad på Nicolais vegne, og jeg glæder mig selv over, at han nu står så godt. Ikke så meget som ét minut har han hængt med mulen. Han har givet den fuld skrue. Han har i truppen været garant for en perfekt træningsindsats. Sammen med Tobias Mikkelsen, der heller ikke fik meget spilletid, har Nicolai været en skjult helt i sæsonen, hvor vi fik bronze.

Sådan siger FCN-træner Kasper Hjulmand i dagens udgave af Politiken om Nicolai Larsen, der endte som reserve hos FCN. Hovedpersonen selv giver følgende forklaring på, hvordan han har grebet reserve-situationen an.

- En målmand skal være på og klar 100 procent i 90 minutter plus det løse, selv om han måske har længere pauser, hvor der ikke sker noget. Jeg er perfektionist, kan lide at arbejde med detaljerne i målmandsspillet, og tingene skal være i orden. Det er noget af en stor mental opgave at stå i mål, fordi man ved, at en enkelt fejl kan ødelægge alt.

- Men det er samtidig fascinerende og fedt, synes jeg, at have et stort ansvar. Selv om jeg også ved, at hvis jeg klarer syv straffespark og fem friløbere i en kamp, så bliver jeg som målmand alligevel skurken, hvis jeg laver en bommert og giver et mål væk til sidst, så vi taber. Derimod kan en angriber godt brænde syv straffespark og blive helten, hvis han laver sejrsmålet til sidst.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik