Fodbold nyheder

Vejle lider sæsonens første tab i Viborg

Af Simon Henneberg

De rødklædte fra Vejle Boldklub har været uovervindelige i denne sæson, men her til aften måtte de bide i græsset, da det blev til det første nederlag ude mod Superliga-nedrykkerne fra Viborg FF.

Det var tydeligvis to hold med respekt for hinanden, der tørnede sammen på Energi Viborg Arena denne onsdag aften. Regnen silede ned, og begge mandskaber formåede – i hvert fald inden pausen - at sætte hinanden skak. Første halvleg bød således ikke på en eneste stor chance.

Viborg var det mest dominerende hold, men kom alligevel aldrig frem til noget, der for alvor fik Vejle-lejren til at ryste i bukserne. Det nærmeste, vi kom en scoring i de første 45 minutter, var, da Vejles angriber Imed Louati korrekt blev fløjtet offside i en situation, hvor han ellers fik bolden i kassen.

Efter pausen skulle tingene dog hurtigt ændre sig. Halvlegen var kun to minutter gammel, da en nedfaldsbold tilfalder Viborgs George Fochive. Midtbanespilleren trykkede resolut af, og via underkanten af overliggeren fik den 25-årige amerikaner på flot vis scoret sit første seniormål nogensinde.

Vejle ramte en god periode, da der var spillet omkring en time, og i små ti minutter lignede det lidt mere en udligning end en forøgelse af føringen. Sådan skulle det dog ikke gå for ligaens dukse. Efter 68 minutter helflugtede Viborgs kantspiller Pierre Larsen bolden ind fra en forholdsvis spids vinkel og bragte dermed Steffen Højers tropper foran med 2-0. Det skabte selvsagt stor jubel hos hjemmeholdet, som nu virkelig øjnede en sejr over topholdet.

Selvom Viborgs Mikkel Kallesøe via sit andet gule kort så rødt efter 88 minutter, og at der var lagt hele seks minutter til, så formåede Vejle trods gode forsøg ikke at få scoret.

Ingen af holdene spillede op til deres bedste. Særligt Vejle kan ikke være tilfredse med deres offensive formåen. Omvendt var det bestemt heller fordi, at Viborg producerede chancer på samlebånd, men de grønklædte var effektive. VFF vinder fortjent opgøret med 2-0 og hopper dermed op på 5.-pladsen, nu kun tre point efter den eftertragtede top-3. Vejle tabte for første gang i sæsonen, men er stadig at finde på 1.-pladsen.

Viborg FF – Vejle Boldklub 2-0 (0-0)
1-0: George Fochive (48')
2-0: Pierre Larsen (69')
Rødt kort (Viborg): Mikkel Kallesøe (89')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik