Fodbold nyheder

United sejrede sikkert i CL-åbner

Af Martin Johansen

Manchester United kom sikkert fra start fra Gruppe A i dette års Champions League med en sikker sejr på 3-0.

Champions League-hymnen var tirsdag aften tilbage på Old Trafford efter to års fravær, og det var til at mærke. United-tilhængerne skabte en fin stemming inden kampens begyndelse, og det blev afsluttet med et kæmpe jubelbrøl efter Champions League-melodien.

United lignede også et hold, der var glade for at være tilbage i den fornemste klubturnering. United pressede på fra start, og Lukaku var tæt på allerede efter ét minut. Belgierens afslutning blev dog blokeret lige foran stregen.

Efter 12 minutters spil var det igen hjemmeholdet, der viste tænder. Denne gang fik Lukaku kombineret sig igennem i samspil med Mata, der sendte et indlæg ind i boksen til Mkhitaryan, der desværre for United headede bolden over mål.

Efter Uniteds fine indledning på kampen, så lød der efter 17 minutter et suk på stadion. ”De Røde Djævles” helt store stjerne, Paul Pogba, satte sig i græsset med det, der lignede en forstrækning i baglåret. Hjemmeholdet var derfor nødsaget til at skifte franskmanden ud til fordel for den lidt udskældte Marouane Fellaini.

Sukket blev dog kort efter forvandlet til et sus igennem stadion, da Mhkitaryan modtog bolden i det lile målfelt, men tilskuerne måtte se hans afslutning ramme indersiden af stolpen.

Der skulle gå 33 minutter, før Basel blev farlige. Efter et lidt tilfældigt indlæg og en repost uden for feltet, så sendte de en afslutning tæt forbi David de Geas mål.

Man skulle næsten tro, at United lige skruede op for deres fokus efter Basel-forsøget, for i Uniteds følgende angreb slog Ashley Young et præcist indlæg ind i pandebrasken på Fellaini, der headede kuglen sikkert i kassen.

De to mandskaber gik til pause med United som det altdominerende hold med en 1-0-føring.

Der skulle gå syv minutter, før et af holdene blev farlige i anden halvleg. Det var igen hjemmeholdet. Franske Anthony Martial driblede sig gennem på venstrekanten med små hurtige træk forbi et par mand, inden han fik sendt en fin afslutning afsted, der voldte Basels keeper Vaclik så mange problemer, at han blokerede bolden ud til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark sendte Blind et indlæg ind til Lukaku, der steg højere op end Basel-forsvaret – 2-0 til Manchester United.

Scoringen virkede for alvor til at have taget pusten ud af Basel-spillerne, og efter 61 minutter fik Lukaku lov til at stige ubesværet op til et indlæg fra Mkhitaryan, men angriberen headede lige på keeperen.

2-0 har dog ry for at være den farligste føring, og et par minutter senere lignede det da også, at Basel skulle svare igen efter en sløset boldomgang af Mhikitaryan. Armenieren smed bolden væk, og Basels hurtige omstilling førte en farlig afslutning med sig, som David de Gea reddede flot.

United svarede dog hurtigt igen og lagde et tryk på udeholdet. Først var det Martial, der kom frem til et indlæg i feltet, men han sendte bolden over målet, og senere var var Ashley Young, der fyrede et farligt langskud afsted.

Kampen havde længe været uden det tidligere tempo og intensitet, men efter 84 minutter dukkede indskiftede Marcus Rashford op bagerst i feltet efter et indlæg og sparkede sikkert bolden ind til kampens endelig resultat på 3-0.

Manchester United - Basel: 3-0 (1-0)
1-0: Marouane Fellaini (35')
2-0: Romelu Lukaku (53')
3-0: Marcus Rashford (84')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik