Fodbold nyheder

"Dette lærte vi af ottende runde"

Af Niels Nedergaard

Så blev ottende runde af Alka Superligaen også afsluttet, og det er derfor blevet tid til at kigge tilbage på runden, der gik.

Indkast.dk kigger tilbage på endnu en seværdig runde af Superligaen, hvor vi blandt andet fik et sandt festfyrværkeri i Parken, mens AaB, og hold nu godt fast, fik sin første sejr i Superligaen siden den 17. april.

Hvad lærte vi så af ottende runde?

AGF kan fortsat ikke få hjemmebanen til at fungere, og i weekenden måtte århusianerne endnu gang lide et nederlag på eget græs. Denne gang til kriseramte Randers, som i øvrigt på ingen måder lignede et hold i krise i lørdagens rivalopgør mod AGF.

FC Helsingør ligner efterhånden det mandskab, der i sidste sæson slog Viborg i to play-off kampe og rykkede op i Superligaen. I søndagens kamp mod Lyngby haltede oprykkerne således efter hjemmeholdet gennem hele opgøret. Helsingør får det svært resten af sæsonen i Superligaen.

FC København har fortsat store mangler trods sejren over FC Midtjylland. Trods en sikker 2-0 føring formåede de danske mestre nemlig at lukke gæsterne ind i kampen igen, og det var først i midten af anden halvleg, at københavnerne fik sat tingene på plads og tog sejren.

OB anført af Kent Nielsen er i færd med at blive det nye hold, der gang på gang spiller uafgjort. Vi kender alle Kent Nielsen fra sin tid i Horsens, hvor han mestrede at spille uafgjort og derved redde sit hold i Superligaen. Nu har OB spillet uafgjort i fire ud af de sidste fem kampe, og fynboerne er indtil nu det hold i ligaen, der har spillet flest kampe uafgjort.

AaB kan fortsat vinde fodboldkampe. Det beviste holdet i mandagens kamp mod Silkeborg, hvor holdet fik sin første sejr i Superligaen siden den 17. april. Desuden fik holdet gang i sin angriber Jannik Pohl, der fremtvang et straffespark, som han sikkert eksekverede efterfølgende. Måske der er bedre tider på vej i det nordjyske?

Hobro er til gengæld flyvende for tiden, og i fredags gik det udover SønderjyskE, der måtte lide et sent nederlag. Oprykkerne ligner et meget mere struktureret mandskab, og hvis nordjyderne kan holde på profilerne inklusivt brænd varme Pål Kirkevold, så er holdet faktisk en kandidat til at komme med i mesterskabsspillet.

Randers fik endelig en sejr

Den helt store historie fra runden der gik må dog være kriseramte Randers, som på fornemmeste vis udraderede AGF i Århus, og det resulterede i en flot 4-1 sejr. Der har ellers været rigeligt med drama i det kronjyske, og der har været skænderier i omklædningsrummet, mens frustrationerne har fået frit løb i de åbne interviews på direkte TV. Nu kan krisen dog måske begynde at lysne for Randers FC, og der er måske nye og bedre tider på vej i det østjyske.

- Det er en kæmpe forløsning for os. Det har jo i efterhånden en lang periode været trange tider for os, sagde Randers-træner, Ólafur Kristjánsson, til B.T. efter lørdagens sejr over AGF, mens han tilføjede.

- Vi spiller som et hold og arbejder som en enhed. På spillernes vegne er jeg stolt over, at de efter en resultatmæssig dårlig start på sæsonen fighter flot. Det har krævet hårdt arbejde oppe i knolden. Hele truppen fortjener en stor cadeau, sagde Ólafur Kristjánsson.

Randers-træneren bakkes op af klubbens direktør, Michael Gravgaard, der dog mener, at holdet mangler en del endnu for at være på rette vej.

- Der er stadig lang vej for os. Vi har jo et mentalt efterslæb. Men fra nu kravler vi os forhåbentlig op ad det hul, vi siden sæsonstarten i juli har befundet os i, sagde Michael Gravgaard ligeledes til B.T. efter lørdagens sejr mod AGF.

Sejren over AGF var Randers' første sejr i Superligaen siden den 29. maj, hvor holdet slog OB med 2-0 på hjemmebane.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik