Fodbold nyheder

- Hvor fanden kom han fra?

Af Torsten Brix

FCN-træner taler ud om de store udskiftninger i truppen.

I sommerpausen solgte FCN tre af holdets allerstørste profiler, men en masser unge spillere har taget over. Blandt andet den blot 18-årige Magnus Kofod Andersen, som træner Kasper Hjulmand siger følgende om i Tipsbladet.

- Gennem en årrække er der blevet arbejdet på en bestemt måde, og det kan man for eksempel se på den måde, Kofod spiller den første halvleg mod FCK. Det var jo fantastisk at se, og så siger folk: "Hvor fanden kom han fra? Men vi har jo set Kofod i mange år, siden han kom ind oppe fra Hundested [som 12-årig, red.]. Jeg kan stadig huske de første uger, hvor han var her, hvordan den lille fyr rendte rundt. Siden da er der blev kørt frem og tilbage mellem Hundested og her, og der er blevet arbejdet sindssygt mange timer i sindssygt mange træningspas. Vi har set ham blive bygget op, og vi havde ham med i træningslejren i vinter. Siden arbejdede vi mere og mere med ham, han spillede flere og flere minutter på reserveholdet, og han var med igen her i sommer, så det er jo en proces over flere år, siger Hjulmand og fortsætter:

- Det samme gælder Mathias [Jensen på midtbanen, red.]. Vi har jo set ham spille sådan i hele sin U/19-tid, så vi ved, hvad han kan. Den anden grund er, at strukturerne i vores måde at se spillet på er meget klare. Der er jo ikke så mange, der forstår, hvor mange forskellige måder man kan spille fodbold på, eller hvordan man kan tolke spillet på forskellige måder, men vi gør det ikke individuelt.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik