Fodbold nyheder

Morten Olsen: Jeg er færdig med at træne

Af Simon Henneberg

Danmarks tidligere landstræner gennem 15 år melder nu ud, at hans tid som træner er slut – eller det regner han i hvert fald med!

Morten Olsen stoppede for cirka halvandet år siden som dansk landstræner. En post, han ellers havde besat i 15 år med både gode og knap så gode resultater til følge. Siden den tidligere libero-spillers afsked med landsholdet har der verseret rygter og teorier om, hvem eller hvad han skulle træne i fremtiden. Indtil videre er det på trods af tilbud fra blandt andre Anderlecht ikke blevet til nye trænergerninger for manden, der tidligere sad i Danmarks vel nok mest eftertragtede job. Til spørgsmålet om, hvorvidt hans karriere er helt slut nu, svarer han:

- Derfor (på grund af Morten Olsen ikke har haft så meget tid til andre ting end fodbold førhen, red.) er min karriere som træner højst sandsynligt slut, udtaler hovedpersonen i et interview til DR.

- Det er ikke en definitiv udmelding, for det kan være, der pludselig kommer en spændende mulighed, hvor det kan lade sig gøre. Men ligegyldigt, hvilket trænerjob man får, vil det være døgnet rundt, og i mit tilfælde ville der ikke være plads til andet. Og så er det, jeg siger: Hvad har jeg til gode? Jeg har været dér før, uddyber den 67-årige fra sit hjem i Vordingborg.

Morten Olsen siger endvidere, at han gennem sin karriere har fået jobtilbud fra samtlige topklubber i Bundesligaen – også selveste Bayern München. Herudover løfter han også sløret for, at alle hans tidligere klubber senere har prøvet at få ham tilbage i trænersædet. Også dem, hvor han blev fyret. Det inkluderer klubber som Brøndby, Ajax og FC Köln. Sidstnævnte har endda prøvet to-tre gange.

Slutteligt afslører eks-landstræneren også, at han for så sent som 14 dage siden fik et tilbud, som han uden tøven ville have takket ja til, havde han været ti år yngre. Men grundet faktum, at en trænertjans kræver, at du er på arbejde døgnet rundt, så takkede den eftertragtede herre pænt nej tak. Og det vil han – formentlig – blive ved med i fremtiden.

Morten Olsen første sin 15-årige regeringstid som dansk landstræner holdet og nationen frem til fire slutrunder:

VM 2002 i Japan/Sydkorea: 1/8-finale
EM 2004 i Portugal: 1/4-finale
VM 2010 i Sydafrika: Indledende runde
EM 2012 i Polen/Ukraine: Indledende runde

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik