Fodbold nyheder

Optakt: Hobro IK - FC København

Af Peter Jensen

FC København vandt i mandags det danske mesterskab. På søndag hedder opgaven de kommende nedrykkere fra Hobro.

Kommentar:
FC København kunne pinsedag spille klubbens 11 mesterskab i hus, da FC Nordsjælland blev besejret 2-0 i Telia Parken. Løverne har sæsonen igennem været et niveau over de resterende hold i Superligaen, og med 'The Double' i hus, så kan mestrene begynde at se frem mod igen at kæmpe med om en plads i 'det forjættede land' - Champions League-gruppespillet.

Ståle Solbakkens tropper har ikke set sig tilbage i foråret, hvor det blot er blevet til et nederlag. Klubben har tilmed vundet de seneste fem kampe på stribe.

I weekenden venter så et møde med det suveræne bundhold Hobro, der tager imod mestrene i det jyske. Ove Pedersens mandskab fik i seneste runde en særdeles sjælden succesoplevelse, da det lykkedes nedrykkerne at vinde med 1-0 i Odense.

Det er dog svært at se kronjyderne stille noget op mod FC København, hvis ellers hovedstadsklubben har tænkt sig at spille på samme niveau som i de seneste spillerunder. I begge af de tidligere opgør mellem de to klubber i indeværende sæson har københavnerne snuppet tre point.

Weekendens fulde Hobro-gevinst betød, at klubben mere end fordoblede forårets pointtotal, da man inden mødet med OB blot havde skrabet to point til sig.

Holdet har i længe været klar over, at 1. division efter sommerferien nok var den vej, som klubben var på ved at tage. Der er dog ingen tvivl om, at den lille jyske klub ønsker at sætte et sidste aftryk i Superligaen fra klubbens første to år i landets bedste række.

Karantæner og skader:
Hos værterne er der tvivl om Martin Mikkelsen, Mayron George, Anders Egholm, Jesper Bøge og Kasper Povlsen. Quincy Antipas er stadig ude med skade.

Per Nilsson, Stephan Andersen, Mikael Antonsson, Kasper Kusk er alle ude med skader for mestrene. Tilmed sidder holdets maskinrum med William Kvist og Thomas Delaney begge ude med karantæne.

Forventede startopstillinger:
Hobro IK (5-4-1):
Nybo - Mikkelsen, Ogunbiyi, Jessen, Justesen, Tjørnelund - Povlsen, Hansen, Holvad - Domoraud, Park

FC København (4-4-2):
Olsen - Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson - Remmer, Keita, Toutouh, Verbic - Jørgensen, Santander

Bud på kampens profil:
Federico Santander har været forrygende foråret igennem. Angriberen fra Paraguay har for alvor indløst sit potentiale med et række af afgørende scoringer. Han og angrebsmakkeren Nicolai Jørgensen står noteret for 23 af holdets 54 scoringer i denne sæson. Mon ikke den sydamerikanske angriber kan give bundholdet Hobro nye problemer i den hullede defensiv.

Bud på kampens resultat:
0-2. Værterne vil givetvis kæmpe heroisk, men mestrene viser sig for stærke og tager en sikker sejr med hjem til hovedstaden. Det kan dog komme til at sætte sit præg på gæsterne, at holdet er uden både Delaney og Kvist på den centrale midtbane.

Formkurve:
Hobro IK:U-T-T-T-V
FC København:V-V-V-V-V

Seneste kampe Hobro IK:
20160423Hobro IK 2 - 2 Esbjerg FB
20160430Hobro IK 1 - 2 SønderjyskE
20160507Randers FC 2 - 0 Hobro IK
20160511Hobro IK 1 - 4 FC Midtjylland
20160515OB 0 - 1 Hobro IK

Seneste kampe FC København:
20160501FC København 5 - 3 FC Midtjylland
20160505FC København 2 - 1 AGF
20160508OB 0 - 1 FC København
20160512AaB 0 - 2 FC København
20160516FC København 2 - 0 FC Nordsjælland

Kampen spilles søndag d. 22/5 klokken 16.00 og kan følges på Canal 9.
Kampens dommer er Jakob Kehlet.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik