Fodbold nyheder

Maradona - Da "Guds hånd" dukkede op

Af Kasper Duelund Jensen

Diego Maradona er et ikon i VM-regi. Indkast.dk tager dig med tæt på den argentinske VM-legende.

Diego Armando Maradona Franco. Det er næsten svært at finde ord for en fodboldspiller, der brugte størstedelen af sin karriere på at tryllebinde alverdens fodboldelskere med sit naturtalent, men samtidig bragte ligeså mange sind i kog.

Maradona startede sin karriere hos Argentinos Juniors, men efter fem sæsoner stod det klart at større ting var i vente for den vævre tekniker. I 1981 tog han turen videre til de argentinske giganter fra Boca Juniors. Her blev det dog kun til en enkelt sæson før et langt eventyr i europæisk fodbold kaldte. De næste elleve år tilbragte Maradona hos FC Barcelona, Napoli og Sevilla.

Maradonas indsatser på klubplan gik ikke ubemærket hen på det argentinske landshold. Den daværende landstræner Cesar Luís Menotti havde ganske vidst fravalgt Maradona til VM-truppen i 1978, hvilket var et stort slag for Maradona. Han skulle dog komme sig over skuffelsen ved at iføre sig de argentinske farver under de næste fire VM-slutrunder.

I 1986 førte Maradona Argentina til sin anden VM-titel på otte år. Under triumfen i Mexico var den karismatiske argentiner i en alder af 25 år i sit livs form, hvilket lod sig bevise, da han i store dele af turneringen formåede at bringe minderne tilbage til lignende indsatser fra Pelé 16 år tidligere. Maradona stod som den lysende stjerne i Mexico, men hans VM-slutrunde huskes stadig mest for hans famøse mål i Argentinas kvartfinale mod England. Her hoppede Maradona op i en duel om bolden med målmand Peter Shilton. Argentineren vandt som bekendt duellen, men brugte hånden til at slå bolden i mål. Målet blev ikke underkendt, og ifølge Maradona var der en naturlig grund til dette. Det var nemlig "Guds hånd", der scorede.

Fire år senere førte Maradona igen Argentina til VM-finalen, og skæbnen ville da også at modstanderen på ny skulle hedde Vesttyskland. Det var dog denne gang tyskerne, der løb med sejren.

Maradona spillede sin sidste VM-slutrunde i 1994, men det blev kun til to kampe i USA. Efter Argentinas anden kamp mod Grækenland blev stjernespilleren nemlig testet positiv for brug af stoffet efedrin og derefter sendt hjem fra turneringen. Selvom Maradona sluttede sin VM-historie med en skamplet, så vil han altid blive husket som en af de største spillere nogensinde til at betræde græsset på VM-scenen efter sin indsats i 1986.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik