Fodbold nyheder

Mario Kempes - "El Matador"

Af Kasper Duelund Jensen

I 1978 blev Mario Kempes med rette gjort til argentinsk folkehelt. Indkast.dk tager dig med tæt på hans VM-bedrifter.

- Mario Kempes - manden der satte argentinsk fodbold på verdenskortet.

Sådan lød det fra Diego Maradona i et af hans mest berømte citater. Det er selvfølgelig det store ord fra verdens måske bedste fodboldspiller i historien, men man må omvendt erkende, at Maradona rent faktisk har noget af have det i.

Kempes blev født den 15. juli 1954. Den lille dreng var dengang uvidende om, hvad fremtiden ville bringe af store øjeblikke, men han skulle 24 år senere finde ud af dette.

Argentina var efter en skuffende indsats under VM i 1974 fast besluttede på, at 1978 skulle blive deres år. VM var endelig kommet til argentinsk jord, og selvom den argentinske landstræner César Luís Menotti til hele landets overraskelse valgte at fravælge vidunderbarnet Diego Maradona til VM-truppen, så havde han stadig en overraskelse i ærmet. Navnet var Mario Kempes. Angriberen fra Valencia gik fra at forgylde det spanske publikum til at forgylde det argentinske publikum, da han løb med topscorerprisen under en fantastisk VM-slutrunde. Det blev i alt til seks mål i syv kampe, og to af målene faldt tilmed i finalen mod Holland. Kempes havde på egen hånd ført Argentina til landets første VM-titel og skrev sig dermed for evigt ind i VM's historiebøger.

I 1982 formåede Argentina og Kempes ikke at forsvare sin titel. Man måtte vinke farvel til turneringen efter nederlag til Italien og Brasilien. VM i Spanien blev samtidig det sidste gensyn med Kempes i VM-regi, men angriberen står stadig printet fast som en af VM-historiens største stjerner med sin indsats i 1978.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik