Top 10: Værste Premier League-indkøb

Af Jakob Hansen

2019-04-12
Top 10: Værste Premier League-indkøb

Premier League er med længder den mest købelystne liga i verden. Men hvilke handler har været de mest håbløse?

Gennem tiderne har Premier League-klubberne brugt astronomiske beløb på at købe nye spillere. Alene sidste sommer brugte de 20 klubber intet mindre end 10,8 millarder danske kroner på indkøb. Der har selvfølgelig været mange gode handler over de seneste årtier, men flere er også endt som deciderede katastrofer.

Vi har dykket ned i Premier Leauge-handler fra 2000 frem til nu, og giver her et bud på de ti værste indkøb i de foregående 19 år.

10. Eliaquim Mangala - Porto til Manchester City

Eliaquim Mangala kom til Manchester City i 2014. Der var dengang store forventninger til den franske midterforsvar, som man betalte 270 millioner danske kroner for. Siden har Mangala haft flere optrædener for City's andethold end for førsteholdet, og har derudover været udlejet til både Valencia og Everton. I denne sæson har Mangala ikke været i nærheden af førsteholdsfodbold.

9. Bebe - Vitória de Guimarães til Manchester United

Mange kiggede måbende, da Alex Ferguson i 2010 brugte 65 millioner på den ukendte portugiser Bebe, som inden da havde gjort sig i den tredjebedste portugisiske række. Ferguson havde kun mødt Bebe dagen inden handlen, men alligevel havde man forhåbninger, da skotten var kendt for sine gode indkøb. Han blev dog aldrig nogen succes, og fik kun to optrædener i Premier League. Til gengæld blev han lejet ud over tre omgange, inden han i 2014 skiftede på permanent basis til Benfica.

8. Iago Aspas - Celta Vigo til Liverpool

I 2013 hentede Liverpool Iago Aspas i Celta Vigo for ca. 85 millioner danske kroner. Offensiv-spilleren havde i sæsonen forinden scoret 12 mål og lagt op til seks, og nu skulle han bevise sit værd i Premier League. Spanieren blev dog en kæmpe skuffelse, og det blev kun til et oplæg i hans 14 Premier League-optrædener den første sæson. Sæsonen efter var han udlejet til Sevilla, som han også blev solgt til i 2015.

7. Roberto Soldado - Valencia til Tottenham

Efter at have lavet 30 mål i 46 kampe for Valencia i sæsonen 2012/2013 skiftede Roberto Soldado i 2013 til Tottenham for 230 millioner danske kroner. Soldado fik dog aldrig gang i målscoringen hos englænderne, hvor det blot blev til syv scoringer i 52 kampe, og flere af disse var på straffespark. To år senere solgte man ham tilbage til La Liga, hvor Villereal købte ham for det halve af den pris Tottenham havde givet.

6. Juan Sebastián Verón - Lazio til Manchester United

Da United i 2001 hentede Juan Sebastián Verón slog man den engelske transfer-rekord med en handel på 330 millioner danske kroner. Verón var dengang en af de bedste midtbanespillere i verden, men tiden i United blev ikke en succes. Her scorede argentineren otte mål og lagde op til fire i 58 kampe, inden han to år senere skiftede til Chelsea for 160 millioner.

5. Michael Owen - Real Madrid til Newcastle

Efter kun en sæson i Real Madrid skiftede Michael Owen i 2005 til Newcastle for 195 millioner danske kroner. Her var der kæmpe forventninger til den hurtige angriber, men Owen formåede aldrig at slå til. Det blev blot til 33 Premier League-scoringer over fem år for den skadesplagede englænder, og i 2009 røg han så til Manchester United på en fri transfer.

4. Alexis Sánchez - Arsenal til Manchester United

I januar 2018 købte Manchester United Alexis Sánchez i Arsenal. Forinden havde Sánchez været en stjerne i London, og man valgte da også at give chileneren en kæmpestor kontrakt, og sendte samtidig 260 millioner kroner til Arsenal. Siden har Alexis dog været en gigantisk skuffelse i Manchester, hvor han blot står noteret for tre Premier League-mål i 29 optrædener.

3. Fernando Torres - Liverpool til Chelsea

Fernando Torres var uden tvivl en af Premier Leagues bedste angribere i Liverpool, og derfor var Chelseas fans ellevilde, da man i 2011 brugte 450 millioner danske kroner på spanieren. Her endte Torres dog som en kæmpe joke, da spanieren ikke kunne få gang i målscoringen. Det blev samlet til 20 mål i 110 Premier League-kampe, hvorefter Milan i 2015 købte Torres fri for sølle 25 millioner.

2. Andy Carroll - Newcastle til Liverpool

Kæmpestore Andy Carroll havde haft en god halvsæson i Newcastle i sæsonen 2010/2011, og derfor slog Liverpool hurtigt til, da man hentede Carroll i januar-transfervinduet 2011. Om det var hans engelske pas der skød priset i vejret vides ikke, men at betale 320 millioner på baggrund af en god halvsæson virkede voldsomt. Carroll blev dog også en fiasko i Liverpool, hvor det blev til seks Premier League-mål i 44 optrædener. I 2013 skiftede han til West Ham.

1. Andriy Shevchenko - AC Milan til Chelsea

Tre år efter Roman Abramovich havde købt Chelsea, skiftede Andriy Shevchenko til London-klubben. Abramovich havde sat gang i de store indkøb, og den ukrainske angriber blev hentet i MIlan for 345 millioner danske kroner. I Serie A havde Shevchenko i årene inden scoret 127 mål i 208 kampe, hvilket man forventede han ville fortsætte med i England. Han blev dog en kæmpe skuffelse, og det blev kun til ni scoringer i 48 Premier League-kampe, inden han fire sæsoner senere skiftede til Dynamo Kiev på en fri transfer.

Boblere: Andreas Cornelius - FCK til Cardiff, Paulinho - Corinthians til Tottenham, Jo - CSKA Moskva til Manchester City, Eric Djemba Djemba - Nantes til Manchester United, Winston Bogarde - Barcelona til Chelsea.Magasin-artikler
Stadion tour: Tottenhams Stadium
Lidt blandet om afløseren for White Hart Lane. Vidste du…
- at 10.000 øl kan pumpes ud af hanerne på stadionets barer pr. minut.

- at der sælges sæsonkort til 140.000 kroner, men så får du også varme i sædet samt mad fra en restaurant, der er drevet af Michelin-kokken Chris Galvin.

- at der kan sidde 17.500 tilskuere på South Stand, og de kommer til at give oplevelsen af en ”væg af lyd”.

- at det forventes, at Tottenham i fremtiden kommer til at omsætte for 750 millioner kroner på kampdage, hvilket næsten er en fordobling i forhold til omsætningen på White Hart Lane.

- at stadionet får fire gigantiske storskærme, hvoraf de to største bliver de største i England.

- at stadionet får Europas største merchandise-butik.

- at klubbens museum bliver i det ældre hus ”Warmington House”, som har bibeholdt sin gamle facade.

- at det blot tager 25 minutter at ændre stadionet fra et fodboldstadion til et NFL-stadion. Ændringen betyder blandt andet, at selve græstæppet bliver meget længere. 68 store motorer gør, at stadionet på underlig vis ændrer karakter.

- at midten af White Hart Lane, hvor Tottenham spillede 2.533 kampe, ligger midt på South Stand, hvor der er langt en guldplade.

Læs hele artiklen
Jagten på Premier League-titlen
Indkast.dk har slået ned på nogle af datoerne i denne sæson…
3-4 November
Manchester City-point: 26
Liverpool-point: 26
Kommentar: Liverpool og Arsenal spillede uafgjort, mens Manchester City slog Southampton.


8 december
Manchester City-point: 41
Liverpool-point: 42
Kommentar: Liverpool slog Bournemouth, imens Manchester City tabte til Chelsea.


22-26 december
Manchester City-point: 44
Liverpool-point: 48
Kommentar: Manchester City tabte til bade Crystal Palace og Leicester.


3. Januar
Manchester City-point: 50
Liverpool-point: 54
Kommentar: Liverpool tabte til Manchester City og mistede dermed muligheden for at få et syvpoints forspring.


29-30 januar
Manchester City-point: 56
Liverpool-point: 61
Kommentar: Manchester City tabte til Newcastle, men Liverpool missede igen chancen for at lave et syvpointsforspring efter kampen imod Leicester.


3. marts
Manchester City-point: 71
Liverpool-point: 70
Kommentar: Liverpool spillede målløst imod Everton, mens City besejrede Bournemouth.Kigger man på de resterende kampe og fjerner de hold, som både Manchester City og Liverpool skal møde, ser de resterende kampe således ud:

Manchester City
- Watford
- Crystal Palace
- Manchester United
- Leicester
- Brighton

Liverpool
- Southampton
- Chelsea
- Huddersfield
- Newcastle
- Wolverhampton.
Læs hele artiklen
Se alle magasin-artikler her
Profiler
Son Heung-min – The Precious Son
Son Heung-min har gennem flere år vist en opadgående kurve, og det fortsætter bare…
78 minutter er spillet… Christian Eriksen finder med en elegant aflevering den hurtige Tottenham-spiller Son Heung-min, som får Manchester City-backen Fabien Delph til at ligne en saltstøtte. Son sparker bolden ind under Ederson i City-målet og jublen på det nye Tottenham Hotspurs Stadium bryder ud.

Son blev matchvinderen i den første og rene engelske Champions League-kvartfinale, og dermed fulgte sydkoreaneren op i sin anden kamp på Tottenhams nye stadium. Son blev også den første spiller nogensinde til at score på det imponerende stadion, da de spillede den officielle åbningskamp imod Crystal Palace. Dermed fortsætter Son Heung-min, bedre kendt bare som Son, den unikke formfremgang, som han er i gang med. Indkast.dk har kigget nærmere og tilbage på den hotte Tottenham-angriber, for hvem er denne Son?


Eksklusiv klub
Son var en del af FC Seouls U18-hold, da han besluttede sig for, at han ville være professionel fodboldspiller. Det gjorde han, da han som bolddreng ved FC Seouls hjemmekampen så efterfølgende Premier League-spiller Lee Chung-Young spille for klubben i hjembyen, en oplevelse Son dog aldrig skulle få. Han valgte nemlig i stedet at tage imod et tilbud om at komme til Hamburger SV i en ung alder.

Fra han var 16 år tørnede han ud for Bundesliga-klubbens ungdomshold, og her præsterede han så fornemt, at han på sin 18-års fødselsdag kunne skrive under på en professionel kontrakt. Og det var en god beslutning af HSV, der med den beslutning sikrede sig en bevægelig, teknisk velfunderet og afslutningsstærk angriber, der både kan agere topangriber og hængende angriber. Han viste da også forholdsvist hurtigt, at han havde hvad der skulle til for at begå sig i den stærke tyske liga.

I hans første to år blev det til en pæn del optrædener, ligesom han formåede at nette forholdsvist meget, hans unge alder i taget i betragtning. Men det var først i sæsonen 2012/2013, at man for alvor skulle begynde at lægge mærke til ham. Her spillede han en vigtig rolle på det nordtyske mandskab, og da sæsonen sluttede kunne Son kigge tilbage på en sæson, der havde budt på 12 scoringer i 33 optrædener. Det bragte ham samtidig ind i klubben af asiater, der har scoret et tocifret antal mål i én af de tre store ligaer (La Liga, Bundesliga og Premier League), som, Son inklusiv, kun tæller fire.

Det målgennemsnit var nok til at vække opmærksomhed lidt længere oppe i tabellen, og derfor var Bayer Leverkusen ikke sene til at slå til, da Son gerne ville prøve sig af i toppen af Bundesligaen. 75 millioner kroner måtte de smide på bordet for at overtale HSV til at slippe den dengang 20-årige sydkoreaner. 12 mål og syv oplæg blev det til i debutsæsonen i Leverkusen - absolut godkendte tal for en 21-årig angriber i Bundesligaen. Efterfølgende blev det til 11 scoringer, ligesom han markerede sig flot i Leverkusens godkendte Champions League-kampagne, der lige så vel kunne have endt med mere, efter man fik presset Atlético Madrid ud i straffesparkskonkurrence - en disciplin spanierne viste sig stærkest i.

Disse præstationer åbnede op for skiftet til Tottenham. London-klubben tredoblede hvad Leverkusen havde betalt HSV og dermed blev angriberen dyreste spiller fra Asien – nogensinde. Han har dog vist sig at være pengene værd. I de sidste tre Premier League-sæsoner er det blevet til tocifret antal PL-mål og han har været en stor del af fremgangen i Tottenham.


Broget landsholdskarriere
Den opadgående kurve på klubplan har dog ikke kunne overføres til landsholdet. Selvom han står noteret for 72 kampe og 25 mål, hvilket jo som sådan er et pænt tal for en 26-årig, har forholdet til forbundet ikke altid været lige godt.

Da han for alvor var ved at få sit gennembrud i Bundesligaen, var hans far og agent nemlig ude og anmode om, at landstrænerne ville se bort fra ham i nogle kampe, så Son kunne fokusere 100% på at hjælpe sin tyske klub.

Det fornærmede landstræneren, der nægtede at adlyde denne ordre. Derudover afviste Son også at deltage i OL i London 2012, så han kunne fokusere på at slå igennem i HSV, hvilket jo som nævnt også skete. Og selvom disse udmeldinger omkring landsholdet måske ikke virker som det mest sympatiske, giver det også et billede af en meget målrettet mand.


En ny type sydkoreaner
Udover at han åbenlyst har talentet til at bære Sydkorea fremad – men også Tottenham - er der også noget andet, der er værd at bemærke, når snakken falder på denne Son Heung-min. Når man ser Sydkorea spille har man nemlig traditionelt været vidne til et mandskab, der lever på ting som løbevillighed, fælleskab og disciplin.

Det er også den type sydkoreanske spillere, der for det meste har haft deres gang i de europæiske ligaer. Med den tidligere Manchester United-spiller Park Ji-Sung som det mest lysende eksempel. Det er ikke for at tage noget fra Parks karriere, som på alle måder har været beundringsværdig, men han blev ikke kendt på grund af sine ekvilibristiske udfoldelser med læderkuglen.

Her kommer Son dog med noget ekstra. Han besidder nemlig ikke kun de klassiske sydkoreanske kvaliteter. Han har nemlig en fremragende teknik, som han blandt andet bruger til at skabe plads for sig selv og sine holdkammerater, mens han også kan udfordre forsvarsspillere direkte med sit hurtige fodskifte – ligesom han gjorde, da han stod overfor Delph i Champions League eller seks dage før imod Crystal Palace. Begge mål var på oplæg fra Christian Eriksen og mindede faktisk ganske meget om hinanden… Så efter 120 år med det samme stadion for Tottenham, så åbnede Son den nye æra med et brag.

Tidligere har Manchester City-manager Pep Guardiola kaldt Tottenham for ”Harry Kane team”, men den engelske angriber måtte udgå fra opgøret med en skade, og det er ikke første gang i denne sæson, at London-holdet må undvære den engelske angriber. Tidligere har han været ude i fem uger, og i den periode spillede Son fem kampe for Tottenham og lavede fire mål. På det tidspunkt sang Tottenham-fansene om Son ”You are my Sonshine” mens andre blot konstaterede - The Precious.

Læs hele artiklen
Granit Xhaka – udskældt stjerne
Politisk ukorrekt, kongen af fejlafleveringer, lavet af granit, bedre end Shaqiri eller midtbanemotor er blot nogle af de ord, der er blevet sat på Granit Xhaka. ”Kært barn har mange navne”…
Da der var spillet 79 minutter af EM-kvalifikationskampen mellem Schweiz og Danmark på St. Jakob-Park, valgte den schweiziske landstræner Vladimir Petkovic at udskifte kampens bedste spiller - Granit Xhaka. Stillingen var 3-0, og alt tydede på en krystalklar hjemmesejr, men de danske drenge ville det anderledes, og den tidligere Serie 2-spiller Henrik Dalsgaard endte som matchvinder, selvom opgøret sluttede 3-3. Efterfølgende blev Petkovic voldsomt udskældt for at udskifte sin anfører og styrmand i kampens afslutning, og man kunne ifølge TV2 blandt andet læse:

- Da Xhaka forlod banen i Basel til stående ovationer, forsvandt holdets karisma tilsyneladende også fra banen. Først ubemærket, fordi alting så godt ud denne aften, men så kom danskerne med et eksempel på den legendariske 'Danish Dynamite'. Og schweizerne lå fuldstændig rådvilde på jorden. (Neue Zürcher Zeitung)

- Til sidst snublede landsholdet over sig selv. Så snart Granit Xhaka ikke længere var på banen, faldt hele holdet fra hinanden. (20 Minuten)

Efterfølgende har den schweiziske træner slået fast, at han var nødt at udskifte Xhaka pga. en skade, men midtbanestyrmanden så nu ikke skadet ud i kampen, som han styrende på flotteste vis. Indtil han udgik, havde Schweiz balance på holdet og et veltimet aggressivt pres, men også god boldomgang, når de var i boldbesiddelse.

Mange tv-seere tænkte sikkert det samme som tv-kommentator Peter Piil, da han med lune slog fast, at Arsenal formentligt gerne ville købe en spiller som Xhaka. For på London-holdet har den schweiziske midtbanespiller ikke leveret samme præstationer som imod Danmark.

Er niveauet på et af topholdene i Premier League så meget højere end imod det danske landshold eller skyldes den pludselige formfremgang en lidt mere offensiv og styrende rolle til Xhaka. Indkast.dk har kigget nærmere på den kontroversielle personlighed, der ofte laver mange fejlafleveringer, men som også har albanske rødder, som han gerne vil vise politiske og provokerende signaler om…


Bedre end Shaqiri
Granit Xhaka er født den 27. september 1992 af Kosovo-albanske forældre, men inden Granit og storebroren Taulant blev født, flyttede parret til Schweiz. Forældrenes albanske pas har blandt andet resulteret i, at Xhaka-brødrene ikke tørner ud for de samme landshold. Xhaka er et produkt af Basels ungdomshold, hvor også Xherdan Shaqiri og Yann Sommer stammer fra. Faktisk blev Xhaka af den tidligere Basel-træner Thorsten Fink kaldt det største talent i Schweiz:

- Xherdan Shaqiri er det største talent i Schweiz (…) efter Granit Xhaka, sagde Fink ifølge Goal, da Xhaka blot var 19 år.

Ligeledes har Schweiz' tidligere landstræner, Ottmar Hitzfeld, omtalt Xhaka som ”den unge Schweinsteiger.” Roserne af Xhaka er mange og store, og den iltre midtbanespiller har da efterhånden også bevist, at der er hold i flere af dem.Gennembruddet i Gladbach
Xhaka nåede faktisk kun at spille to sæsoner i FC Basel, hvor han vandt det schweiziske mesterskab i begge tilfælde. I anden omgang blev det endda til ”The Double.” Det hurtige gennembrud resulterede i, at han blot nåede at optræde 67 gange for barndomsklubbens førstehold, inden han blev solgt til Borussia Mönchengladbach, der gav ca. 60 millioner kroner for den unge midtbanespiller.

Første sæson endte med et enkelt mål, og nyindkøbet fik alt i alt 33 kampe, hvoraf 22 af dem var i Bundesligaen. Makkerskabet med Håvard Nordtveit voksede dog kamp for kamp. De første fem runder resulterede da også i fire gule kort, og det var dermed tydeligt, at Gladbach havde fået en ægte fighter i maskinrummet.

Sæsonen efter var Xhaka fast mand hos et Gladbach-mandskab, der under Lucien Favre var gået fra nedrykningskandidat til pludselig at ligne et kommende tophold i Bundesligaen. Endnu engang sugede Xhaka kortene til sig som en magnet, da det blev til hele ti ostemadder og en enkelt udvisning. Fra spillerunde to til fem fik Xhaka gult kort i samtlige kampe, og det betød, at han allerede i syvende spillerunde måtte sidde over med karantæne. Det var dog utvivlsomt, at Xhaka var uundværlig trods de mange kort. Han spillede ikke svinsk på nogen måde, men han trak sig heller ikke fra en god duel. En ægte kæmper.


Den store optur - og nyt eventyr
I sæsonen 2014/15 var en stor optur for Gladbach. Xhaka og co. endte på tredjepladsen efter en imponerende sæson. Midtbanedynamoen var central figur, da han spillede i alt 30 kampe, og det var kun på grund af karantæne og skader, at han ikke spillede samtlige kampe for ”Die Fohlen.” I den sæson endte han på 14 gule kort og to røde. Den efterfølgende sæson blev Xhakas sidste for Gladbach, da Arsenal endte med at købe den schweiziske profil fri. Han sluttede af hos tyskerne med en fjerdeplads, og i den afsluttende sæson fik han tilmed sit første direkte røde kort.

Eventyret i England har indtil videre været en lidt blandet fornøjelse for Xhaka. Han er stort set fast mand på Arsenals midtbane, men det har ikke været uden kritik, at schweizeren har bidt sig fast på holdet. I første sæson spillede han 48 kampe i alle turneringer for 'The Gunners,' og han er derfor på vej til at blive en uundværlig spiller på London-mandskabet - på trods af kritikken.

Det var Arsène Wenger, der hentede Xhaka til London, men franskmandens afløser – Unai Emery – har også haft et godt øje til Xhaka. Af sæsonens første 30 Premier League-kampe startede midtbanespilleren de 25, hvilket afstedkom fire mål. Blandt andet det meget lumske langskudsmål imod Manchester United, men derudover var målene imod Crystal Palace og Newcastle også med til at sikre point for Arsenal. Men trods dette er Xhaka en meget udskældt spiller på Emirates.

Det er han ikke, når han spiller på landsholdet. Xhaka har spillet på alle ungdomslandshold i Schweiz, og for A-landsholdet har den 26-årige slider spillet 70 kampe. Den sidste glemmer han nok ikke lige med det samme – modsat har de schweiziske fans efterhånden glemt VM-aktionen, som Xhaka lavede sammen med Shaqiri.

Begge har albanske rødder, og i en jubelscene lavede de ”Ørne-hilsner” med henvisning til et tegn i det albanske flag. Dette blev opfattet ekstremt provokerende, da kampens modstander var Serbien, som Albanien har et meget anstrengt forhold til. De to schweiziske spillere fik store bøder for usportslig opførelse og tilsidesættelse af Fair Play-principperne. Men sidste år er længe siden for Granit Xhaka – den udskældte stjerne!
Læs hele artiklen
Se alle profil-artikler her
Ledere
Nye tider på Old Trafford
Solskjærs honeymoon is over… Indkast.dk forventer voldsomme ændringer i Manchester United, og når sæsonen 2019/20 starter, kan det meget vel være med en forvandlet United-trup. Nu skal 20LEgend vise sit værd som manager…
Den 16. marts 2019 vil blive en del af Manchester Uniteds nyere historie, for her besejrede Ole Gunnar Solskjærs tropper det kraftigt oprustende storhold fra PSG i Champions League. Der var voldsomt hype omkring Manchester United og den midlertidige samt forholdsvis uprøvede manager Solskjær!

Bedriften i den franske hovedstad skabte grobund for en permanent kontrakt til Solskjær, men i de efterfølgende kampe gik det voldsomt ned af bakke. Syv kampe gav fem nederlag, og Solskjær-effekten blev meget brat afblæst. Det startede ellers unikt med otte sejre i træk, og United-fansene havde fået en tiltrængt julegave i 2018, men med til den statistik skal nævnes, at modstanderne var Cardiff, Huddersfield, Bournemouth, Newcastle, Reading, Tottenham, Brighton og Arsenal. Så modstanden var ikke så hård i Solskjærs opstart, men han overtog altså et hold fra Jose Mourinho – et hold der var i skidt forfatning. ”The Special One” var blevet til ”The Special None” på grund af:

- United var 11 point fra en Champions League-plads.

- Mourinho var uvenner med næsten alt og alle…

- Spillernes niveau var dalende ligesom resultaterne.

- 17 Premier League-kampe inde i Premier League-sæsonen var United 19 point efter førerholdet Liverpool.

- Ikke siden 1990 havde Manchester United haft en dårligere sæsonstart.

- Kigger man yderligere på den daværende stilling, kunne man se, at Manchester Uniteds målforskel var NUL.


Mourinhos defensive tilgang og masser af ballade havde efterladt United i en skidt forfatning… den fik Solskjær ændret, inden han blev permanent manager, hvor det hele vendte sig igen. Se blot disse tal:


Vundne kampe
Solskjær som midlertidig manager: 73 %
Solskjær som permanent manager: 40 %

Mål scoret pr. kamp
Solskjær som midlertidig manager: 2,1
Solskjær som permanent manager: 1,0

Mål lukket ind
Solskjær som midlertidig manager: 0,9
Solskjær som permanent manager: 1,4


Som permanent manager har Solskjær været oppe imod stærke modstandere, og derudover har truppen været meget skadesplaget. Således var det fra den 6. marts og indtil midten af april kun Paul Pogba og Chris Smaling, der spillede alle 630 minutter, og det virkede lidt til, at den franske verdensmester var træt og mere havde øjne og øre rettet mod Madrid, hvor landsmanden og vennen Zinedine Zidane var blevet træner for Real Madrid og offentligt forsøgte at prikke til Pogbas rejselyst.

Pogba kan meget vel være en af spillerne, som fremtiden på Old Trafford skal bygges op omkring, når Solskjær skal starte en stor renovering af truppen. For Manchester United trænger til en foryngelse af truppen samt en mere præcis retningslinje for spillerindkøb. Flere af de aldrende spillere som Ashley Young, Antonio Valencia, Marcos Rojo, Matteo Darmian, Chris Smalling, Phil Jones, Nemanja Matić, Ander Herrera, Juan Mata og Alexis Sánchez bør forlade klubben for at skabe en nyere og meget yngre trup på Old Trafford – men hvem skal i fremtiden spille i Manchester United.

Kan det lykkes at holde kontraktudløbende David De Gea, Paul Pogba og Marcus Rashford i Manchester, kan den trio sammen med Anthony Martial være ”stammen”, der i drømmeland kunne forstærkes med flere af disse spillere:

- Jadon Sancho
- Aaron Wan-Bissaka
- Callum Hudson-Odoi
- Matthijs De Ligt
- Kalidou Koulibaly
- Saul Niguez
- Thomas Partey
- Ivan Rakitic
- Harry Maguire
- Idrissa Gueye
- Declan Rice
- Joao Felix

Dette kunne godt være ønskesedlen for Solskjær, men problemet er blot, at mange af disse spillere er på ønskesedlen hos nogle af Europas andre storklubber, som Bayern München og Real Madrid, der også begge står overfor store ændringer i trupperne pga. meget dårlige sæsoner.

Solskjær blev efter Champions League-exiten til Barcelona lovet 2.300 millioner kroner til nye spillere i sommerens transfervindue plus indtjeningen for de spillere, som han måtte lykkedes med at sælge.

Problemet for nordmanden er blot, at på trods af de vanvittige mange penge er det ikke nok til mere end tre eller måske fire af de ovennævnte spillere, og som nævnt vil der måske komme en budrunde for at sikre sig disse spillere. Men sælges Pogba eller De Gea, vil det skabe store købemuligheder for United.

Siden Sir Alex Ferguson for seks år siden forlod Manchester United, har klubben brugt næsten 6.000 millioner kroner på spillere, men mange af disse har været deciderede skuffelser. Nu skal Solskjær og bossen Ed Woodward vise deres værd på transfermarkedet for at skabe et nyt United på Old Trafford.

Tidligere har Woodward hentet Alexis Sánchez til klubben på en kontrakt med en ugeløn lige under fem millioner kroner og et sign on fee på over 60 millioner kroner. Siden er det blevet til 29 Premier League-kampe og tre mål fra turneringens suverænt højst lønnede spiller. Udover, at angriberen fylder meget i lønbudgettet, har det givet det problem, at Pogba, Rashford og De Gea gerne vil have kontrakter, som minder om den Sánchez fik.

Sådanne høje lønninger kan give problemer til United i fremtiden i forhold til Financial Fair Play, men historien og Football Leaks har nogle skræmmende eksempler for løntunge spillere i United. Værst er naturligvis Sanchez, men glem nu ikke, at Radamel Falcao i de 37 uger, som han var i Manchester United, kostede klubben over 40 millioner kroner pr. mål eller Bastian Schweinsteiger, der endte op med at koste 50.000 kroner for hvert minut, han spillede for United….

Solskjær og Woodward kommer til sommer til at træffe mange store og vigtige valg. Indkast.dk forventer, at der kommer ligeså store ændringer i United-truppen, som da Louis van Gaal i 2015 hentede seks spillere og tog afsked med otte… så det bliver en spændende sommer, fordi, Solskjær's honeymoon is over…


Læs hele lederen
Kan City vinde Quadruple?
Truppen hos Manchester City er “Four”-midabel, men det kan de økonomiske problemer også blive for den nyrige klub.
Lige efter Manchester City havde vundet Carabao Cup-finalen over Chelsea, var kampen et samtaleemne i et omklædningsrum, hvor jeres skrivekarl var til stede. Til de andre i lokalets store overraskelse sagde undertegnet:

- Jeg tror sgu, at Manchester City vinder Quadruple…

Straks kiggede mange af mine holdkammerater på mig med åben mund, som de havde set et spøgelse. Men er det så urealistisk, som det måske lyder? Kan Manchester City ikke vinde de resterende tre pokaler - hvor realistisk er det egentligt?


Det engelske mesterskab
Kigger man nærmere på det engelske mesterskab for tiden, så har det i 2018/19-sæsonen udviklet sig til et parløb imellem City og Liverpool, og kigger man nærmere på stillingen i denne duel, har City en klar fordel.

Pep Guardiolas tropper er nemlig langt mere formstærke, end Jürgen Klopps er for tiden. Den 29. december havde Liverpool ti points forspring til City, efter Liverpool havde spillet 20 kampe og City 19. Dette forspring er for tiden nu minimeret til, at dem, der spiller først, har førstepladsen, og vinder City den kamp, som de har til gode, så har de ét point mere end Liverpool.

Kampprogrammet for de to hold har stort set samme sværhedsgrad, så mesterskabskampen skal nok blive lige, men formen for City må alarmere de Liverpool-fans, der i den grad savner et mesterskab. Derudover har City en langt bedre trup, end Liverpool har, hvilket også kan blive udslagsgivende i afslutningen på sæsonen. De sidste fire år har City vundet liga-klubben tre gange, hvilket giver et klart billede af et hold, der har de bedste reserver, da det ofte er dem, der kommer i kamp i den turnering, som City altså har vundet i denne sæson.


FA Cuppen
Vinder City også FA Cuppen? Ja… er det oplagte svar. For hvem af de resterende hold skulle besejre City? Brighton venter i semifinalen, og vinderen af Watford eller Wolverhampton bliver den anden finalemodstander.

City var godt nok presset i kvartfinalen imod Swansea, som City vandt 3-2. MEN… kigger man på statistikkerne fra kampen, fortæller det altså historien om stor dominans til Guardiolas tropper. Hele 68 % af tiden havde City bolden, Swansea havde to afslutninger indenfor Edersons målramme og de gik begge ind. Såhh… Det ligner en FA Cup-titel til Manchester City.


Champions League
Ligeså sikker er Champions League-trofæet dog ikke, da modstanden er af en helt anden kaliber. City skal nok besejre Tottenham, men så venter Juventus formentlig i semifinalen, mens Barcelona eller Liverpool sandsynligvis venter i finalen.

MEN… glem nu ikke i dette, at Citys sidste Champions League-kamp endte med en 0-7-lussing til Schalke04 i en kamp, hvor så stærke spillere som Nicolas Otamendi, Fernandinho, Kevin De Bruyne, John Stones og Riyad Mahrez end ikke kom i kamp. Som tidligere nævnt er City-truppen helt unik – måske verdens bedste fodboldtrup, men den har heller ikke været billig.


Indkøbsfest
Fornyelig lavede Indkast.dk en udregning over hvor mange penge, de forskellige klubber havde brugt, siden Mauricio Pochettino kom til Premier League.

Manchester City havde netto brugt 4.900.000.000 kroner, mens Tottenham har brugt 230.000.000. Det er to forskellige verdner, men alligevel skal London-holdet op imod City i mesterskabskampen samt to gange i Champions League.

Siden 2009 har Sheik Mansour haft kontrol over Manchester City, men siden er der også kommet en ”Quadruple” af økonomiske problemer, som kan få gigantisk betydning for klubben.


1. UEFA er den største trussel imod Manchester City i forhold til Financial Fair Play-reglerne, der startede i 2013. Ifølge disse må en klub kun have et underskud på 400 millioner kroner i to år eller maksimalt 280 millioner kroner i gennemsnit i tre regnskaber. Begge dele skulle være et problem for City, og det kan resultere i en udelukkelse fra Champions League-turneringen, som ville give store økonomiske og sportslige problemer i fremtiden.

2. Premier League er i gang med at undersøge tre ting i forbindelse med Manchester City. Det skulle være om ulovlig anskaffelse af akademi-spillere, ulovlige treparts ejerskaber samt økonomiske uoverensstemmelser. Alle tre ting kan give point-straf. Ifølge Der Spiegel findes der mails, der beviser, at Jadon Sanchos agent – Emeka Obasi - modtog næsten to millioner kroner af City, inden han skiftede fra Watford som 14-årig. Dette er ulovligt. Kunne dette være årsagen til, at den engelske spiller noget overraskende havnede hos Dortmund?

3. FA har ligesom Premier League gjort det klart, at de kigger nærmere på ”Sancho-historien”. Skulle Manchester City blive dømt i denne sag, vil FA formentligt forbyde Manchester City at hente akademi-spillere. Men FA vil med stor sandsynlig ligge så tæt op ad den afgørelse, som Premier League træffer i denne sag.

4. FIFA er i gang med en undersøgelse af Manchester Citys samarbejde med danske FC Nordsjælland omkring treparts ejerskaber. Tidligere har FIFA givet transfer-karantæne for en meget lignede sag, men Chelsea har appelleret dommen.


Så selvom Manchester City måske står overfor en mulig stor sportslig triumf, bliver de kraftigt undersøgt af de fire store magtfaktorer i engelsk fodbold – FIFA, UEFA, Premier League og FA.

Mange af Citys problemer er kommet, efter Der Spiegel i ”Football Leaks” skulle have fået indsigt i nogle af fodboldens skyggesider, og her skulle der være dukket belastende materiale op om Manchester City samt andre nyrige klubber som Paris SG og Chelsea. Nu må fremtiden vise, hvordan City kommer til at se ud – både på og udenfor banen.


Læs hele lederen
Se alle leder-artikler her

Video

Artikel ikon Argentiner med vanvidsmissil Frækt lob Artikel ikon Brøndby-skalle? Artikel ikon Herlige og ærlige David Nielsen Artikel ikon Se flere

Den pudsige

Artikel ikon Real Madrid til dartspiller via Esbjerg Drake-forbandelsen rammer Ligue 1-dukse Artikel ikon Ugens hold fra Premier League Artikel ikon David Luiz-kopi om David Luiz Artikel ikon Se flere

Toplister

Artikel ikon Top 10: Værste Premier League-indkøb Top 7: Leicesters topscorere Artikel ikon Top 20: Flest Premier League-mål Artikel ikon Top 10: Historiens bedste handler Artikel ikon Se flere

Spil

Artikel ikon Tre VM-spilforslag Spilforslag: VM-åbningskampen Artikel ikon Spilforslag fra LaLiga2 Artikel ikon Spilforslag: Danmark vinder luftkrigen Artikel ikon Se flere

Bøger

Artikel ikon Ajax - Danskernes klub: Jan Mølby Özil - fra skudlinjen Artikel ikon Fodboldsvindleren - Stjerneangriberen Artikel ikon Fuld Fart Frem - Jürgen Klopp Artikel ikon Se flere

Historisk

Artikel ikon City kan få en sjælden ”The Double” Fire trofæ-samlere Artikel ikon Top 10: Flest landskampe som 24-årig Artikel ikon Top 50: Bedste managere nogensinde Artikel ikon Se flere

Rygter

Artikel ikon Pochettino får lavt transferbudget PL-profiler afgør Iscos fremtid Artikel ikon United overvejer defensivt Bayern-es Artikel ikon Tidl. Real-back på blokken i Inter Artikel ikon Se flere

Vidste du om ...

Artikel ikon Vidste du om ...
Kylian Mbappé
Vidste du om ... Christian Pulisic Artikel ikon Vidste du om ... Ole Gunnar Solskjær Artikel ikon Vidste du om ... Mario Gomez Artikel ikon Se flere

Statistik

Artikel ikon Messi vs. England Målfattige Manchester United Artikel ikon Da Gerrard gled… Artikel ikon Arsenal er svage på udebane Artikel ikon Se flere

Optakter

Artikel ikon Optakt: Liverpool-Porto Optakt: Man. City - Schalke 04 Artikel ikon Optakt: Bayern München - Liverpool Artikel ikon Optakt: Barcelona - Lyon Artikel ikon Se flere

Startopstillinger

Artikel ikon CL - sådan starter de Startopstillinger: Liverpool - Tottenham Artikel ikon Startopstillinger: Horsens - Brøndby Artikel ikon Startopstillinger: Bayern - Liverpool Artikel ikon Se flere

Kampreferater

Artikel ikon Målmandskiks bag Arsenal-triumf Effektive FCK vinder guldkamp Artikel ikon Here comes the Son Artikel ikon Nedturen for formsvage AaB fortsætter Artikel ikon Se flere