Optakt: Juventus - Real Madrid

Af Simon Henneberg

2017-06-02
Optakt: Juventus - Real Madrid

Denne lørdag skal det helt store slag om Champions League-trofæet udkæmpes, når verdens måske bedste defensiv møder den velsmurte Real Madrid-offensiv. Det er Italien mod Spanien, det er Juventus mod Real Madrid.

Kommentar:
Det er vel næppe at tage munden for fuld, hvis man siger, at dette er verdens største klubfodboldkamp. Det er opgøret om Europas allerfineste trofæ, og det er her, at legender og historie laves og skrives. Det bliver ikke større, det er den allerstørste scene!

Og sikke to kombattanter, finalen og alverdens seere får fornøjelsen af i år. Det er de italienske mestre mod de spanske ditto. Det er med andre ord det ypperste, som to af verdens bedste ligaer kan mønstre lige i øjeblikket, når Juventus med 120 kilometer i timen brager sammen med Real Madrid.

Hvis vi lige hurtigt skal smutte vejen forbi de to holds respektive hjemlige ligaer, så kan der siges om ”Den Gamle Dame”, at de sikkert vandt deres sjette mesterskab på stribe. Afstanden ned til Roma endte godt nok ”kun” på fire point, men der var næppe mange – måske med undtagelse af nogle enkelte Roma-fans – der ikke havde set Juventus løbe af sted med pokalen. Fra den neutrale seer var der aldrig rigtig tvivl.

Det var omvendt mere spændende med Real Madrid, der måtte frem til sidste spillerunde, før mesterskabet kom i hus. Holdet skulle død og pine bruge minimum ét point ude mod Málaga for selv at kunne afgøre sagerne. Med en sejr på 2-0 gjorde ”Los Blancos” da også arbejdet færdigt i sikker stil.

Nu mødes de to mestre så i denne kamp om at blive europæisk mester i sæsonen 2016/2017. Det er samtidig også en kamp mellem Europas måske bedste defensiv mod en af de bedste offensiver i skikkelse af henholdsvis Juventus og Real Madrid.

Juventus viste i kvartfinaleopgørene mod FC Barcelona, at der skal noget ekstraordinært til, hvis du skal få bolden ind bag Gianluigi Buffon i målet. Catalanerne formåede end ikke at få prikket den lille runde ind en eneste gang, hvilket sendte Juventus videre med samlet 3-0. Det er dog slet ikke nogen skam ikke at kunne mønstre en stor nok hammer til at banke Juventus-forsvarsmuren ned. Holdet har nu spillet 12 kampe i denne sæsons Champions League og har holdt nullet i de ni af dem. Det er ganske imponerende, når man tænker på, at de har mødt klubber som Barcelona, Monaco, Porto, Sevilla og Lyon.

I denne sæsons 38 Serie A-kampe indkasserede de zebrastribede blot 27 mål, hvilket også må siges at være meget imponerende. Og det skal i den sammenhæng retfærdighedsvis siges, at holdet tit får skudt i skoene, det er meget defensivt, og at forcerne ligger i det område. Bevares, det er da bestemt her, at holdets største muskel findes, men offensiven er bestemt ikke hverken ueffen eller ringe på nogen måder. Specielt spillere som Gonzalo Higuaín og Paulo Dybala ville pynte på ethvert europæisk storholds holdkort. Sæsonens 77 scorede Serie A-mål blegner dog lidt ved siden af Roma og Napolis 90 og 94 af slagsen.

Men her hører det selvfølgelig også med til ligningen, at du ikke behøver at score så mange mål, når du lukker så få ind af slagsen, som tilfældet er det med Juventus.

Real Madrid, derimod, har deres klart største styrker i det offensive. Defensiven er måske ikke så ”ringe,” som den før har været, men det er bestemt ikke her, at de hiver mesterskaberne hjem. Man siger ellers, at en god defensiv altid er fundamentet for et mesterskab, men her er Kongeklubben altså undtagelsen, der bekræfter reglen.

Tager man for eksempel og sætter de to store Madrid-hold op mod hinanden, så kan man se, at Real Madrid, der jo som bekendt blev mestre, indkasserede hele 41 mål, mens Atlético, der sluttede på tredjepladsen, blot indkasserede 27.

Omvendt scorede Ronaldo og kompagni intet færre end 106 mål, mens bysbørnene kun kan prale af 70 fuldtræffere. Det hele endte med et mellemrum på hele 15 point de to klubber imellem.

Statistikkerne taler dermed sit tydelige sprog om, at de to finalister har hver deres forcer, og at de har hevet de nationale mesterskaber hjem på to vidt forskellige måder.

Værd at nævne er også, at Juventus i kampene mod Monaco og særligt Barcelona var oppe mod mandskaber, der ikke var lige så stærke i hovedstødsspillet, som Real Madrid er det. Dermed får Chiellini og kompagni i Juventus-forsvaret formentlig en sværere opgave i dette opgør, når det kommer til specielt dødboldssituationerne.

Tidligere indbyrdes kampe:

De to hold mødtes også i Champions League-finalen tilbage i 1998. Ved den lejlighed var det spanierne, der trak det længste strå. 1-0 vandt de med på et mål af Predag Mijatović efter 66 minutters spil. Og så må vi heller ikke glemme, at Real Madrids træner Zinedine Zidane optrådte på Juventus' midtbane i den kamp.

Alt i alt har de mødtes 18 gange tidligere med otte sejre til hver og to uafgjorte kampe til følge.

De to holds vej til finalen:

Vejen til denne finale har været noget nær fejlfri for især Torino-holdet. Juventus har endnu til gode at tabe i denne sæsons Champions League, mens spanierne har tabt to kampe. I den sammenhæng er det værd at nævne, at Massimiliano Allegris tropper kan blive det første hold til at vinde turneringen uden at tabe, siden Manchester United lavede en sådan bedrift i 2007/2008-sæsonen.

Juventus:

Gruppespil:
Sevilla
Lyon
Dynamo Zagreb

1/8-finale:
FC Porto – Juventus 0-2
Juventus – FC Porto 1-0

1/4-finale:
Juventus – FC Barcelona 3-0
FC Barcelona – Juventus 0-0

Semifinale:
AS Monaco – Juventus 0-2
Juventus - AS Monaco 2-1

Finale:
Juventus – Real Madrid ?-?

Real Madrid

Gruppespil:
Sporting Lissabon
Borussia Dortmund
Legia Warszawa

1/8-finale:
Real Madrid – Napoli 3-1
Napoli – Real Madrid 1-3

1/4-finale:
Bayern München – Real Madrid 1-2
Real Madrid – Bayern München 1-2 (4-2 efter forlænget spilletid)

Semifinale:
Real Madrid – Atlético Madrid 3-0
Atlético Madrid – Real Madrid 2-1

Finale:
Juventus – Real Madrid ?-?

Det siger de inden kampen:

Massimiliano Allegri, træner for Juventus, udtaler til UEFA.com:

- Vi vil gå ind til denne kamp fuldstændig afslappede og i sindsro. Vi har arbejdet hele sæsonen for dette. Det bliver ikke nemt, da Real Madrid er forsvarende mestre. Vi ved dog, hvad vi har bygget op gennem hele kampagnen, og vi vil forsøge at give os den lille my mere end Real Madrid.

Dani Alves, Juventus, udtaler til UEFA.com:

- Faktum, at vi spiller mod Real Madrid, gør dagen endnu mere speciel for mig. Jeg har personligt en god historik indbyrdes mod dem, men nu er det jo ikke Dani Alves mod Real Madrid, det er Juventus mod Real Madrid.

Zinedine Zidane, træner for Real Madrid, udtaler ifølge Madrista.dk:

- Vi tror altid på os selv, og takket være det hårde arbejde, hele truppen har lagt for dagen, er vi i finalen. Vi er så tæt på at være det første hold til at vinde den (Champions League, red.) to år i træk. Det er takket være det hårde arbejde gennem hele sæsonen. Hårdt arbejde betaler sig, men vi har ikke vundet noget endnu. Vores største motivationsfaktor er, at vi har mulighed for at vinde endnu en titel.

Sergio Ramos, Real Madrid, udtaler ifølge Madrista.dk:

- Det ville være historisk for os at vinde The Double og ikke mindst for Real Madrid. Nu skal vi ud og forsvare vores titel, hvor vi har den ekstra motivation at blive det første hold til genvinde trofæet. Som kaptajn ville det være en drøm, og hvis det sker, vil jeg næsten kunne dø i fred. Tre Champions League-titler på fire år ville være fantastisk.

Karantæner og skader:

Juventus må se bort fra de to reserver Marko Pjaca og Stefano Sturaro. Ellers kan italienerne stille i stærkeste opstilling.

Hos Real Madrid ligner det også noget, der kunne minde om stærkeste opstilling. Gareth Bale, der er født i Cardiff, hvor finalen spilles, har lige været ude med en skade, men han har meldt sig klar til kamp. Om træner Zinedine Zidane vælger at gøre brug af waliseren, eller om han foretrækker spanske Isco, det må tiden vise.

Herudover skulle der være en smule tvivl om backen Daniel Carvajal, men han skulle blive fit til at starte inde.

Forventede startopstillinger:

Juventus (4-3-2-1): Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Alves, Pjanić, Khedira, Sandro – Dybala, Mandžukić – Higuaín

Real Madrid (4-3-3): Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Modrić, Kroos – Bale/Isco, Benzema, Ronaldo

Bud på kampens profil:

Der er nok af prominente navne at vælge imellem, men valget falder på Juventus' målmand Gianluigi Buffon. Skal han nogensinde vinde Champions League, så skal det formentlig være nu. Han og Juventus er godt nok oppe mod et stærkt Real Madrid-mandskab, men italienerne er også selv rigtig stærke, og de har bestemt holdet til at få skovlen under Ronaldo og de andre stjerner fra den spanske hovedstad.

Bud på kampens resultat:

Det bliver troligt en meget tæt affære, som skal afgøres på dagsformen og de evigt omtalte marginaler. Vi tror på, at de to holds forskellige styrker udligner hinanden, hvilket resulterer i, at den står 1-1 efter den ordinære spilletid. Det gør den også efter de to gange 15 minutter, hvilket fører kampen ud i straffesparkskonkurrence. Her trækker Buffon og Juventus det længste strå, og dermed må vi vente med at se et hold lykkes med at vinde Champions League to år i streg.

Formkurve:

Juventus:V-V-U-V-V
Real Madrid:T-V-T-V-V


Kampen spilles lørdag d. 3/6 klokken 20.45 og kan følges på TV3+.

Kampens dommer er Felix Brych fra Tyskland.Magasin-artikler
Overblik - Serie A
Indkast.dk har kigget nærmere på de nye Serie A-spillere, og hvilken betydning de har for idealopstillingerne. Især Milan har mange nye ansigter.
Atalanta (3-4-3)
Berisha
Toloi, Caldara, Masiello
Castagne, De Roon, Freuler, Spinazzola
Ilicic, Petagna, Gomez


Benevento (4-4-2)
Belec
Letizia, Lucioni, Costa, Di Chiara
Chibsah, Cataldi, Viola, D' Allesandro
Ceravolo, Coda


Bologna (4-2-3-1)
Mirante
Torosidis, Gonzalez, De Maio, Masina
Taider, Poli
Palacio, Di Francesco, Verdi
Destro


Cagliari (4-3-1-2)
Cragno
Padoin, Pisacane, Andreolli, Miangue
Barella, Cigarini, Ionita
Joao Pedro
Sau, Farias


Chievo (4-3-1-2)
Sorrentino
Depaoli, Dainelli, Cesar, Gobbi
Castro, Radovanovic, Hetemaj
Birsa
Pucciarelli, Inglese


Crotone (4-4-2)
Cordaz
Faraoni, Ceccherini, Cabrera, Martella
Rohden, Izco, Mandragora, Nalini
Trotta, Budimir


Fiorentina (4-2-3-1)
Sportiello
Gaspar, Vitor Hugo, Astori, Olivera
Badelj, Veretout
Chiesa, Eysseric, Benassi
SimeoneGenoa (3-4-1-2)
Perin
Biraschi, Zukanovic, Zukanovic
Lazovic, Veloso, Bertolacci, Laxalt
Pandev, Lapadula, Centurion


Inter (4-2-3-1)
Handanovic
Cancelo, Skriniar, Miranda, Dalbert
Gagliardini, Vecino
Candreva, Valero, Perisic
Icardi


Juventus (4-3-3)
Buffon
De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro
Khedira, Pjanic, Matuidi
D. Costa, Higuaín, Dybala,


Lazio (3-5-2)
Strakosha
Radu, De Vrij, Wallace
Basta, Milinkovic, L. Leiva, Parolo, Lulic
Immobile, Anderson


Milan (3-5-2)
Donnarumma
Musacchio, Bonucci, Romagnoli
Conti, Kessie, Biglia, Calhanoglu, R. Rodriguez
Kalinic, A. Silva


Napoli (4-3-3)
Reina
Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam
Allan, Jorginho, Hamsik
Callejon, Mertens, Insigne


Roma (4-3-3)
Alisson
Peres, Manolas, Moreno, Korarov
Nainggolan, De Rossi, Strootman
Defrel, Džeko, Perotti


Sampdoria (4-3-1-2)
Puggioni
Sala, Silvestre, Regini, Murru
Barreto, Torreira, Linetty
Ramirez
Caprari, Quagliarella


Sassuolo (4-3-3)
Consigli
Lirola, Acerbi, Cannervaro, Peluso
Duncan, Magnanelli, Missiroli
Berardi, Falcinelli, Politano


Spal (3-5-2)
Meret
Oikonomou, Vicari, Felipe
Lazzari, Grassi, Viviani, Mora, Konate
Paloschi, Floccari


Torino (4-2-3-1)
Sirigu
Zappacosta, Lyanco, N'Koulou, Barreca
Rincon, Baselli
Jago Falque, Ljajic, Berenguer
Belotti


Udinese (4-4-2)
Scuffet
Widmer, Danilo, Samir, Pezzella
De Paul, Behrami, Fofana, Jankto
Bajic, Lasagna


Verona (4-3-3)
Nicolas
Romulo, Heurtaux, Caceres, Souprayen
B. Zuculini, Fossati, Bessa
Cerci, Pazzini, Verde
Læs hele artiklen
Leeds United - Savnet på den store scene
Leeds United er en af de gamle kæmper i engelsk fodbold. Indkast.dk stiller skarpt på op- og nedturene i den traditionsrige klub.
Leeds United indgår ikke længere som en del af debatten, når nutidens unge fodboldelskere går rundt og diskuterer, hvilke engelske klubber der er de største. Det er på alle måder en skam, da ”The Peacocks” faktisk er i besiddelse af en helt unik fodboldfortid, som de fleste andre klubber ville misunde.

Don Revie og de gyldne årtier
Historien om Leeds startede tilbage i 1919, hvor klubben blev grundlagt. Klubben startede sin spæde fodboldrejse med på skiftevis at rykke op og ud af Englands bedste fodboldrække. Den tendens fik dog en brat afslutning, da Don Revie blev ansat som manager i 1961.

I løbet af de næste 13 år tog han Leeds til hidtil usete højder i engelsk fodbold. Klubben formåede år efter år at kæmpe med om det engelske mesterskab, og selvom det ”kun” blev til to af slagsen, så var der ikke længere nogen tvivl om, at Leeds havde manifesteret sig som en af giganterne på den engelske fodboldscene.

Fyringen, der gik over i historiebøgerne
Da Don Revie i 1974 forlod Elland Road til fordel for et job som engelsk landstræner, var det op til den unge, men meget talentfulde Brian Clough at løfte arven. Revie havde sjovt nok selv anbefalet en ansættelse af klub-veteranen Johnny Giles som sin efterfølger, men det forslag blev stemt ned. Leeds-ledelsen havde fået smag for succes og pegede derfor på Clough, der to år tidligere havde formået at levere århundredets overraskelse ved at føre Derby County til det engelske mesterskab.

I juli 1974 skete det så. Brian Clough blev ansat som ny Leeds-manager. Men selvom alt nu umiddelbart så ud til at være guld og grønne skove, så var det langt fra tilfældet. Clough var kommet til en klub, hvor spillerne i den grad savnede hverdagen under Don Revie. Profiler som Billy Bremner og Peter Lorimer begyndte hurtigt at gå forrest i kampen om at få smidt den nye manager på porten, og deres mission lykkedes til sidst. Blot 44 dage efter sin ansættelse blev Clough fyret fra manager-posten på Elland Road. Det var en fyring, der gik over i historiebøgerne, ikke bare som en af de hurtigste nogensinde, men også på grund af omstændighederne.

Clough selv mødte pressen med følgende ord efter fyringen:

- Det er en sørgelig dag for Leeds United, og det er en sørgelig dag for fodbold.

Fra genoprejsning til League One
Fyringen af Brian Clough startede i årene efter en større grad af negativitet rettet mod Leeds, og det var noget, som ikke kun gik ud over klubbens indre linjer. Den sportslige succes udeblev også. Vi skulle helt frem til starten af 1990'erne, inden der igen kom gang i den traditionsrige fodboldklub. Mesterskabstriumfen i 1992 blev startskuddet til en ny spændende æra på Elland Road. De næste ti år cementerede Leeds deres position i toppen af engelsk fodbold, og klubben kom tilmed tæt på europæisk hæder, da det i 2001 blev til en semifinale i Champions League.

Bedst som Leeds igen havde fået dele af storhedsidealet fra tidligere tilbage i klubben, begyndte det finansielle spøgelse langsomt, men sikkert at spøge. Den daværende bestyrelsesformand, Peter Rigsdale, bragte over de næste par sæsoner klubben i så store gældsproblemer, at det var nødvendigt med flere store spillersalg, heriblandt af Rio Ferdinand og Jonathan Woodgate. De to røg til henholdsvis Manchester United og Newcastle United.

Den finansielle situation gik også ud over præstationerne på grønsværen. Første katastrofe indtraf i 2003/2004-sæsonen, da Leeds rykkede ud af Premier League. Klubben forsøgte i de efterfølgende sæsoner at satse på et hurtigt comeback. Det kom dog aldrig, og i 2007 kulminerede et sandt fodboldkaos så med endnu en nedrykning. Leeds befandt sig for første gang nogensinde i Englands tredje bedste fodboldrække i form af League One.

Dansk islæt på Elland Road – Nu skal Leeds tilbage i Premier League
Leeds endte med at tilbringe tre år i League One, inden man i 2010 sikrede sig en tiltrængt oprykning til The Championship. Syv år senere er Leeds dog stadig at finde i Englands næstbedste fodboldrække. Nu er det så blevet op til en dansk-spanier at bringe den historierige klub tilbage i Premier League.

Thomas Christiansen blev tidligere på sommeren udnævnt som ny manager på Elland Road. Det skete oven på et par succesfulde sæsoner i cypriotisk fodbold, hvor han senest fik lov til at stå i spidsen for danskerdræberne APOEL Nicosia. Spændende bliver det at se, hvorvidt han kan videreføre de gode resultater fra APOEL til Leeds. Forventningerne er i hvert fald høje i England, hvor "The Peacocks" er savnet på den store scene.
Læs hele artiklen
Se alle magasin-artikler her
Profiler
James Rodríguez – se lo Curra
Indkast.dk har kigget nærmere på ”den næste Valderrama”, der blev kasseret i Real Madrid – og nu skal han spille for Bayern München.
Efter Real Madrids Champions League-kamp imod Basel i efteråret 2014 havde forsiden af den spanske sportsavis “AS” et billede af den nye Real Madrid-spiller James Rodríguez med overskriften “James – se lo Curra”, som betyder “Arbejdsmanden James”. Forsiden kom efter Real Madrid havde vundet med 5-1 over Basel og James i den kamp var meget arbejdsvillig, hvilket avisen blandt andet brugte antal meter som Real Madrid-spillerne bevægede sig – som dokumentation for. Se listen her:

1. Kroos – 11.411 meter
2. James Rodríguez – 11.283 meter
3. Pepe – 10.623 meter
4. Bale – 10.622 meter
5. Nacho – 10.620 meter
6. Marcelo – 10.040 meter
7. Ronaldo – 9.155 meter

Rodriguez fik dermed sendt et klar signal til Real Madrid-fansene… nemlig, at han godt kunne spille fodbold i ”Kansas”, hvilket nok var tiltrængt, da kongeklubben ikke havde fået den ønskede start på sæsonen, og dette ofte går ud over klubbens nyeste spillere. Dette var sikkert helt bevist af James David Rodríguez Rubio – eller bare James Rodríguez – der ellers har haft travlt med at slå fast, at han ikke er blevet opkaldt efter superhelten; James Bond, men måske i stedet en arbejdshelt.

Real Madrid ”10'eren” kom til den spanske hovedstad efter en VM-slutrunde, hvor han i Colombias første fire kampe havde lavet hele fem mål, hvilket var nok til at sende det kokain- og kaffe-fyldte land i VM-slutrundens kvartfinale – for første gang nogensinde. Den bedrift blev sikret, da Rodríguez elegant brysttæmmede bolden og i samme bevægelse flugtede bolden imod Uruguay – meget flot ind. Det var målet til 1-0, men kampen sluttede 2-0 efter nok et mål af… Rodríguez.

Dermed blev det krystalklart, hvorfor Monaco sendte så mange penge til Porto for den elegante offensive midtbanespiller. I Porto havde Rodríguez lavet 25 mål i 63 kampe, hvilket havde åbnet for skiftet til den nyrige klub fra Monaco, hvor den daværende træner – Claudio Ranieri – ikke var bleg for at foretage det store indkøb, men da Real Madrid først viste deres interesse kunne end ikke Monaco holder på deres guldfugl.


Hæder – og landsholdskarriere
Rodriguez startede karrieren hos Envigado, hvor han spillede både som ungdomsspiller og i de første seniorår. I 2008 skiftede han til Banfield i Argentina, hvor han det første år vandt det argentinske mesterskab. I Portugal blev det også til masser af hæder, for i 2012 blev Rodríguez kåret til ”Årets spiller” i den portugisiske liga, og to sæsoner i træk blev han udtaget til ”Årets hold i Portugal”.

Den 11. oktober 2011 fik Rodríguez debut på landsholdet i et opgør mod Bolivia, og siden er det gået stærkt på landsholdet. I Commebol-kvalifikationen til VM2014 var Rodríguez den spiller, der producerede flest chancer – hele 43. Det er præstationer som disse, der har frembragt stor ros fra landets fodbold-legende Carlos Valderrama, der besidder landskampsrekorden på 111 kampe. Den står måske for forfald, for da Rodríguez var 22 år havde han allerede spillet 24 landskampe for Colombia, og den hårrige Valderrama kom med følgende beskrivelse af fodbold-talentet.

- Længe har Colombia ledt efter den næste Carlos Valderrama… det har de nu langt om længe fundet. Rodríguez bliver Colombias næste stjerne… ikke kun lige nu, men også de næste ti år, sagde selvsamme Valderrama, mens hovedpersonen tog det hele med sindsro:

- Jeg er ikke meget for sammenligninger… jeg er mig selv, og det samme var Valderrama som fodboldspiller.

Inden VM-slutrunden gik der et sus igennem fodbold-verdenen, da colombianske Falcao måtte melde fra, men ”den næste Valderrama” tog over for den fodboldglade nation. Den store VM-rolle gav Rodríguez en gigantisk kontrakt i Real Madrid, men det blev aldrig godt i ”Kongeklubben” for arbejdsmanden. Rodríguez nåede at spille 111 kampe, score 36 mål og levere 41 assists i sine tre sæsoner i Madrid – men det er ikke godt nok for en ny angriber i denne klub. Derfor blev den 26-årige colombianer overraskende nok sendt til stjernespækkede Bayern München på en to-årig lejeaftale eller måske var det ikke så overraskende?


Skilsmisse bag klubskifte?
James Rodríguez blev i 2011 gift med volleyballspilleren og den gudesmukke Daniela Ospina, som i øvrigt er søster til Arsenals målmand - David Ospina. Men nu skal de skilles, og den officielle begrundelse er, at det har vist sig svært at forene ægteskabet og to sportslige karrierer, især efter Rodríguez skal flytte til Bayern. Ifølge Marca er den reelle årsag dog, at James har haft en lang affære med den russiske fitness-model Helga Lovekaty og derfor nærmest flygter fra Madrid. Hovedpersonen havde også fundet de rosende ord frem, da han skulle beskrive klubskiftet:

- Bayern München er ligeså stor en klub som Real Madrid, hvis ikke større. Jeg har altid haft stor respekt for Bayern, og da jeg overvejede mit skifte til München, kiggede jeg på truppen og tænkte, at der er ligeså mange stjerne her, som der er i Real (Madrid, red.), og kvaliteten er nøjagtig den samme, sagde James og fortsatte om Bayerns italienske træner Carlo Ancelotti:

- Vi har ikke arbejdet sammen i de sidste par år, men vi har selvfølgelig holdt kontakten ved lige. Det hjalp mig meget (med at tage beslutningen, red.), og jeg savnede 'Mister' (Ancelotti, red.) som træner. Vi har et fantastisk forhold, det er sjovt at arbejde med Carlo, og jeg er glad for, at vi er genforenet.

Tyskerne har muligheden for at udnytte en købsoption i lejeaftalen, hvis Ancelotti bliver tilfreds med James. Sidst de to arbejdede sammen i Real Madrid, blev det til 17 mål og 18 assists i 46 kampe – er det nok i Bayern ? I Real Madrid fik colombianeren aldrig rigtig en fast plads i idealopstillingen. Om det lykkes i Tyskland, må fremtiden vise for arbejdsmanden ”se lo Curra”…
Læs hele artiklen
Romelu Lukaku - Mourinhos bæst
Som knægt skulle den belgiske angriber medbringe pas til kampene, da modstanderne ikke troede på hans alder. Sidenhen har han vist, at talentet bød på mere end fysikken, og nu venter Old Trafford samt Jose Mourinho, som tidligere har kasseret ham.
- Vi taler altid om Everton-holdene fra 1980'erne og 1970'erne, og det var godt, men vi vil have fansene til at tale om nu. Sagt med al respekt, men du vil også gerne huskes. Man vil ikke bare huskes for at score mål, men også for at vinde trofæer. Du skal tænke på, hvordan denne klub er vokset og har forbedret sig, men hvilke spillere vil den hente, så du kan kæmpe med om de store trofæer?

Sådan lød den overraskende udmelding fra Romelu Lukaku kort tid inden han skiftede til Manchester United. Den store belgiske angriber ville væk fra Everton for at tage til en større klub. Skuffelsen og arrigheden lyste på det efterfølgende pressemøde ud af manager Ronald Koeman, der skulle forholde sig til, at Everton-profilen såede tvivl om klubbens ambitionsniveau. Lukaku sagde blandt andet også:

- Everton er en fodboldklub med en stor historie. Men i stedet for at leve i fortiden må du tænke fremad. Nogle gange snakker jeg med Vincent Kompany, som var i Manchester City, da det hele skete (nye, rige ejere kom til, red.). Han sagde: ”Rom, en sommer skete det bare og boom, boom, boom, boom.. Robinho kom til, en anden kom til, en tredje kom til.” Derefter kritiserede alle dem, men til sidst vandt de liga-titler, FA-cups og Liga-cups. Jeg kender ikke til bestyrelsens plan, men der er nogle spillere, jeg ved, at klubben kunne have fået fat i, men det gjorde de ikke, og disse spillere er i denne liga. Jeg nævner ingen navne, men de gør det alle godt.

De hårde udmeldinger fra Lukaku skal ses i lyset af, at angriberen ønsker at blive verdens bedste fodboldspiller, hvilket vil kræve et klubskifte – og det åbnede for skiftet til Manchester United, som sendte den kasserede Wayne Rooney den anden vej – på næsten samme tid, men hvordan kom skiftet egentlig i hus ?


Afløser for Rooney og Ibrahimović
Midt på New York's Fifth Avenue mens hans hænder var fyldt med indkøbsposer ringede Lukakus mobiltelefon og i den anden ende blev der sagt ”Det er Jose Mourinho”. Det var midt i juni 2017 og efter den kontroversielle manager har talt lidt skulle den store belgiske angriber have sagt med tør stemme ”OK, boss”.

Et opkald var nok, så var 24-årige Lukaku overbevist og dermed afviste han Chelsea, som mange ellers havde forventet han ville skifte til. I stedet endte han med at afløse Rooney og Zlatan Ibrahimović på Old Trafford, men forinden var der sket en masse i den unge mands liv.


Fra udskældt til La Gazzetta og tidlige 50 mål
I slutningen af november 2015 kunne Lukaku åbne den store italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport og se, at han var kommet på ugens bedste europæiske hold. Den store belgier skulle danne angrebet med offensive spillere som Neymar og rivalen fra Liverpool – den formstærke Coutinho. Noget af en omvæltning for Lukaku, der tidligere havde været voldsomt udskældt og kritiseret, men to mål imod Aston Villa gav den flotte anerkendelse. Målene gjorde også, at Lukaku rundende 50 Premier League-mål i en alder af blot 22 år, seks måneder og otte dage.

Disse 50 mål i den engelske fodboldrække var dermed kommet i en yngre alder end spillere som Cristiano Ronaldo, Andy Cole, Chris Sutton, Robbie Keane og Alan Shearer – men ikke nok med, at Lukaku har lavet disse mange mål i en ung alder – og han havde også spillet på et ungt Everton-hold, hvor mange af profilerne bliver solgt.

Et af de føromtalt mål imod Villa kom, efter fire Everton-spillere satte det op flot. Tilsammen havde de blot en gennemsnitsalder på 21 år - nemlig John Stones, Gerard Deulofeu og Ross Barkley inden Lukaku afsluttede, hvilket gav et tydeligt billede af en gylden fremtid på Goodison Park, men samtidigt også deres største problem. For både Stones og Deulofeu er ikke længere i klubben – ligesom Lukaku. Everton har stadigvæk et ungt og meget talentfyldt hold, men de kommer til at sælge nogle af deres bedste spillere. Det er Evertons problem og blev dermed også Lukakus.


Græd på Stamford Bridge
Romelu Menama Lukakus talent kunne allerede ses fra barnsben. Som U/13-spiller formåede han at score hele 76 mål på en enkelt sæson, hvilket Anderlecht opdagede, og dermed var skiftet til storklubben banet. I Anderlecht gik der ikke mange år, før Lukaku viste, hvilket unikt talent han var. Som blot 16-årig blev han en fast del af førsteholdet og scorede hele 15 mål i sin første sæson, hvilket rakte til at blive topscorer i den bedste belgiske række. Året efter fulgte han flot op og scorede 16 mål i ligaen.

De flotte præstationer betød, at flere storklubber ville hente den unge og meget stærke målmaskine, men det blev Chelsea, der løb med Lukaku, hvilket passede angriberen perfekt. Chelsea var nemlig Lukakus drømmeklub, og på en skolevideo kan man se en meget ung Lukaku med tårer i øjnene på Stamford Bridge love, at næste gang, hvor man ville se ham græde, var, når han selv spillede på dette stadion. Lukakus barndomsønske blev en realitet, da han skiftede til Chelsea i 2011 - bare 18 år gammel.

Chelsea gav Lukaku en femårig kontrakt, men opholdet i London-klubben blev aldrig en succes. Den 10. august 2012 blev han udlejet til West Bromwich, hvor han lavede flotte 17 mål i 35 kampe, hvilket genskabte interessen for ham – bare ikke hos Chelsea - og den daværende manager Jose Mourinho.


Kloning af van Persie, Rooney, Defoe, Drogba og Henry
Efter et par kampe i starten af sæsonen 2013/14 blev Lukaku igen udlejet – denne gang til Everton. Ligesom i WBA blev lejeopholdet en succes. I sommeren 2014 blev Lukaku solgt permanent fra Chelsea til Everton for en pris svarende til omkring en kvart milliard kroner. En høj købspris men markedsprisen er sidenhen steget for angriberen, der tidligere har udtalt, at han gerne ville være en kloning mellem spillere som Robin van Persie, Rooney, Defoe, Drogba og endelig Thierry Henry.

Lukaku drømmer om at tage alt det bedste fra de angribere og putte i sin egen krop, som van Persies placeringsevne, Rooneys allround-spil, Defoes afslutninger, Drogbas spil som target-man og endelig den frygt forsvaret udviser, når de ser Henry løbe med bolden.

I sommeren 2017 skiftede Lukaku til Manchester United for 625 millioner kroner, og dermed kom angriberen tættere på drømmen om at blive den perfekte angriber. ”Bæstet”, som Lukaku blev kaldt som knægt, fik dermed vist, at det fysiske overskud fra ungdomsårene ikke kun var årsagen til de mange mål. Han havde mange andre talenter. Det hele startede på en stille villavej i Wintam, der ligger tæt på Antwerp. Herfra blev Lukaku kørt til Rupel Boom for at spille fodbold, men det gjorde forældrene kun i fire år, indtil familiens bil gik i stykker, hvorefter han var nødt til at vende tilbage og spille i Wintam.

Da han var seks år, spillede han i størrelse 39, og hans ungdomstræner og postbuddet Erwin Wosky har tidligere fortalt, at deres modstandere beskyldte dem for at snyde med Lukakus alder, hvorfor de måtte medbringe hans pas til holdets kampe. Da Lukaku debuterede på det belgiske landshold, genkendte angriberen i øvrigt ungdomstræneren på tilskuerpladserne – og han gav efter kampen kamptrøjen til Wosky, for Lukaku har ikke glemt sine rødder.

Anderlechts tekniske direktør Jean Kindermans har tidligere beskrevet, hvordan de i klubben opdagede, at Lukakus største evne ikke var hans unikke fysiske overskud eller at han kunne afslutte med begge ben. Derimod var hans gigantiske ønske om at blive bedre – noget helt unikt.

Det var også Kindermans, der gav Lukaku sin første professionelle kontrakt. Han havde indgået aftalen med angriberens far, som faktisk også selv havde været professionel fodboldspiller. Efter de var nået til enighed, havde faren kun et ønske, hvilket var, at sønnen ikke så, hvad der stod i kontrakten. Så Lukaku skrev under uden at ane, hvad han skrev under på. Senere vendte han i øvrigt tilbage til Anderlecht og gav gode råd til deres ungdomsspillere.

Lukaku kunne tale med mange af de unge spillere på den internationalt anerkendte skole – der blandt andet også har uddannet Adnan Januzaj og Youri Tielemans - da han taler seks sprog, og spillerne kan virkelig se op ham. I en sæson lavede Lukaku 186 mål, selvom han spillede med drenge, der var to år ældre end ham.

Nu gælder det Manchester United for Lukaku… men angriberen har vist, at han kan lave Premier League-mål. Nu skal ”Bæstet” lave målene for Manchester United og Jose Mourinho, som tidligere har kasseret ham.

Læs hele artiklen
Se alle profil-artikler her
Ledere
46 ting - som Indkast.dk håber på
På redaktionen har Indkast.dk diskuteret den kommende sæson, og hvad vi gerne vil have, der sker. Læs mere her:
1. John Terry får en god sæson i Aston Villa.

2. At David Luiz bliver klippet.

3. Isco får en endnu større rolle i Real Madrid.

4. Jürgen Klopp og Liverpool vinder et stort trofæ.

5. At det sportslige niveau stiger endnu mere i fransk fodbold.

6. At et af de engelske hold vinder Champions League igen.

7. FCN fortsætter deres talentudvikling.

8. Hårdprøvede Leeds vender tilbage til Premier League.

9. Flere tilskuere til Superliga-kampene.

10. Gianluigi Buffon lukker fodboldkarrieren ned… med et bang.

11. Viborg ikke falder helt sammen.

12. Bo Henriksen og David Nielsen ikke ændrer deres medlevende trænerstil og verbale udbrud.

13. At Pep Guardiola gør alle de offensive kort tilfredse og holdet kommer til at imponere alle i år.

14. Tottenham kan holde på deres spillere og blive en fast del af Premier League-toppen.

15. Det kunne være godt, hvis Atlético Madrid ikke skal møde Real Madrid i Champions League.

16. Glasgow Rangers og Celtic kommer tættere på hinanden sportsligt.

17. Newcastle kommer tilbage til Premier League i flot stil.

18. At det danske landshold får noget tiltrængt succes, og naturligvis kvalificere sig til VM-slutrunden.

19. Gary Lineker fortsætter med sine unikke tweets.

20. Spændingen i mesterskabskampene forbliver længere f.eks. sådan at Bayern München, Juventus og FCK ikke er mestre mange runder før afslutningen.

21. Kasper Dolberg fortsætter sin unikke udvikling.

22. Galehuset AGF fortsætter.

23. At der bliver opført en statue af Lynge Jakobsen midt i Aalborg.

24. Christian Eriksen kommer til at spille på samme niveau på landsholdet, som han har gjort de sidste sæsoner i Tottenham.

25. Valverde og Barcelona bliver en god cocktail.

26. At de rigeste klubber ikke nødvendigvis vinder alle pokalerne.

27. Vejle vender tilbage til Superligaen.

28. AGF endelig kvalificerer sig til Europa.

29. Hooligans der kommer for at slås bliver hjemme.

30. Paul Onuachu bliver dansk statsborger.

31. De resterende "New Firms" vil blive husket for spillet på banen.

32. Helsingør laver en "Hobro".

33. At vi får en dansk topscorer i Æresdivisionen.

34. AC Milan kommer tilbage til fordumsstyrke.

35. De spanske hold får lidt tiltrængt konkurrence i Europa.

36. Kenneth Zohore fortsætter den gode stil, så vi endelig får en dansk målsluger i Premier League.

37. La Liga-danskerne fortsætter med at bane vejen for flere gennem gode præstationer.

38. Neymar får en stor sæson i PSG.

39. Bendtner får flere minutter på banen end på bænken.

40. Traditionsklubben Valencia "vender tilbage".

41. Michael Krohn-Dehli bliver Pichichi.

42. Dommerne slår hårdere ned på film i alle ligaer.

43. Brentford rykker i Premier League.

44. Troels Bech deler mere ud af sine talegaver.

45. At de danske fans får øjnene op for noget andet end Premier League.

46. Kent Nielsen tager bukser på.
Læs hele lederen
Mourinhos mønster gentager sig…
Holder dette, bliver Manchester United mester i den kommende sæson.
Indkast.dk har kigget dybt ned i Jose Mourinhos karriere, og historien fra de sidste 15 år gentager sig – på en næsten skræmmende måde. Med indkøbet af Nemanja Matić fortsætter Mourinho en stil, som ikke afviger ret meget… Se blot her:


Overtager en klub på vej i krise eller midt i en mindre krise
Porto fra 2002-04:
Da han kom til klubben i januar, var de lige blevet slået ud af pokalturneringen, og holdet var blot på femtepladsen i ligaen.

Chelsea fra 2004-07:
Mourinho afløste Claudio Ranieri, efter klubben var sluttet på andenpladsen, men også efter den skuffende Champions League-exit til Monaco.

Inter fra 2008-10:
Roberto Mancini havde sikret klubben mesterskabet, men de led også et trist overraskende Champions League-stop.

Real Madrid fra 2010-13:
Sæsonen forinden sluttede ”Konge-klubben” blot på andenpladsen og var end ikke blandt de sidste 16 i Champions League – derudover havde Real Madrid også lige tabt til lilleputholdet Alcorcon i den spanske pokalturnering.

Chelsea fra 2013-15
Forinden var London-holdet sluttet på tredjepladsen, men igen kom han til en klub, der havde skuffet forinden i Champions League.

Manchester United fra 2016:
Sluttede sæsonen før på en femteplads med Louis van Gaal som manager.Forbedrer straks klubbens resultater
Porto fra 2002-04:
Mourinho vandt 11 af de første 15 ligakampe.

Chelsea fra 2004-07:
Første sæson vandt holdet mesterskabet med 95 point.

Inter fra 2008-10:
Mourinho vandt i første sæson det italienske mesterskab og kom i Champions League-kvartfinalen.

Real Madrid fra 2010-13:
Sluttede kun på andenpladsen i La Liga, men vandt den spanske pokaltitel og kom i Champions League semifinalen.

Chelsea fra 2013-15
Sluttede på tredjepladsen, men kom også i Champions League-semifinalen.

Manchester United fra 2016:
Havde en skuffende sæson i Premier League, men vandt Europa League, og den triumf gav en plads i Champions League.Bruger mange penge på en angriber
Porto fra 2002-04:
Den succesbelagte Derlei kom til klubben fra Uniao de Leiria.

Chelsea fra 2004-07:
Didier Drogba kom fra Marseille

Inter fra 2008-10:
Diego Milito og Samuel Eto'o blev hentet til klubben.

Real Madrid fra 2010-13:
Hentede Mesut Özil i Werder Bremen.

Chelsea fra 2013-15
Købte Diego Costa i Atlético Madrid.

Manchester United fra 2016:
Romelu Lukaku blev hentet i Everton.Henter spillere, som han tidligere har arbejdet med
Porto fra 2002-04:
Føromtalte Derlei og Nuno Valente havde Mourinho trænet i Leiria. Derudover ankom Maniche og Edgaras Jankaukas fra Mourinhos tidligere klub - Benfica.

Chelsea fra 2004-07:
Ricardo Carvalho og Paulo Ferreira kom fra Porto – samt Maniche på lån fra Dynamo Moskva

Inter fra 2008-10:
Hernan Crespo blev hentet i Chelsea.

Real Madrid fra 2010-13:
Carvalho kom fra Chelsea, hvor Michael Essien blev lånt.

Chelsea fra 2013-15
Eto'o kom fra Anzhi og Drogba fra Galatasaray.

Manchester United fra 2016:
Zlatan Ibrahimović og Nemaja Matić kom begge til Mourinhos hold.Vinder mesterskabet i anden sæson
Porto fra 2002-04:
Vandt med 86 point… hele 11 mere end rivalerne fra Benfica.

Chelsea fra 2004-07:
Vandt med 91 point… hele otte points afstand.

Inter fra 2008-10:
Vandt den historiske ”Treble” i sin anden sæson i klubben.

Real Madrid fra 2010-13:
Vandt La Liga efter fire års pause.

Chelsea fra 2013-15
Vandt med tre spillerunder igen.

Manchester United fra 2016:
?Kort tid efter mesterskabet begynder det at ulme lidt
Porto fra 2002-04:
Mourinho begyndte at tale om større klubber, og at han havde store ambitioner.

Chelsea fra 2004-07:
Ifølge rygterne var der intern ballade mellem Mourinho og Frank Arnesen.

Inter fra 2008-10:
Talte offentligt om et muligt skifte til Real Madrid.

Real Madrid fra 2010-13:
Mourinho blev uvenner med klublegenderne Sergio Ramos og Iker Casillas.

Chelsea fra 2013-15
Pludselig blev Eva Carneiro gjort til verdens mest kendte fysioterapeut, da hun tilså en Chelsea-spiller på et upassende tidspunkt for Mourinho.

Manchester United fra 2016:
?Forlader klubben efter ballade
Porto fra 2002-04:
Vandt Champions League med klubben, men Porto protesterede over Chelseas ulovlige kontakt til Mourinho.

Chelsea fra 2004-07:
Forlod London i september 2007 efter uenighed med klubben, selvom de vandt FA og Liga-cuppen sæsonen før.

Inter fra 2008-10:
Forlod Inter og de fik en rekordstor kompensation af Real Madrid.

Real Madrid fra 2010-13:
Mourinho forlod Real Madrid efter tre år i klubben, som han selv beskrev som den værste periode i sit liv.

Chelsea fra 2013-15
Forlod klubben, efter han havde sagt, at spillerne havde ”forrådt” ham.

Manchester United fra 2016:
?
Læs hele lederen
Se alle leder-artikler her

Video

Artikel ikon Vanvittige Shelvey Klinsmann junior fra angriber til keeper Artikel ikon Ny Horsens-keeper har mål i støvlerne Artikel ikon Vanvittigt frispark Artikel ikon Se flere

Den pudsige

Artikel ikon Ugens hold fra Premier League Usain Bolt skal spille for United! Artikel ikon XI: West Hams bedste siden 2000 Artikel ikon Ugens hold fra Premier League Artikel ikon Se flere

Toplister

Artikel ikon Top 15: Spillere som La Liga vil savne Top 5: Yngste Liverpool-målscorere Artikel ikon Top 10: Dyreste Barca-indkøb Artikel ikon Top 10: Mest målfarlige i PL Artikel ikon Se flere

Spil

Artikel ikon Vind mere - på betting Bookmaker: Dette hold vinder PL Artikel ikon Spil: Hvem vinder finalen? Artikel ikon Spil: United vinder med et enkelt mål Artikel ikon Se flere

Bøger

Artikel ikon Hjem til Fodbold - En tikkende bombe Artikel ikon Målmagerne Artikel ikon Joey Barton: No Nonsense Artikel ikon Se flere

Historisk

Artikel ikon XI: De dyreste Manchester United-indkøb Barcelona Legends vs. United Legends Artikel ikon Hvad skete der med 2009-holdene? Artikel ikon Et lille mirakel – i miraklet Artikel ikon Se flere

Rygter

Artikel ikon ESPN: Ibra til United inden en uge Medie: Rønnow på ønskelisten hos Forest Artikel ikon Medie: Chelsea og Atlético enige om pris Artikel ikon Express: Barcelona øger Coutinho-bud Artikel ikon Se flere

Vidste du om ...

Artikel ikon Vidste du om ...
Kylian Mbappé
Vidste du om ... Peter Crouch Artikel ikon Vidste du om ... Jamie Vardy Artikel ikon Vidste du om ... Lucas Moura Artikel ikon Se flere

Statistik

Artikel ikon AaB - siden 17. april Så er det nu – Klopp … Artikel ikon Kan Kane ikke? Artikel ikon Top 10: Mest målfarlige i PL Artikel ikon Se flere

Optakter

Artikel ikon Optakt: FC Nordsjælland - FC Helsingør Optakt: Hobro IK - Lyngby BK Artikel ikon Optakt: FC København – SønderjyskE Artikel ikon Optakt: OB - FC Midtjylland Artikel ikon Se flere

Startopstillinger

Artikel ikon Startopstillinger: Barça - Real Betis Startopstillinger: AGF - Brøndby IF Artikel ikon Startopstillinger: Tottenham - Chelsea Artikel ikon Startopstillinger: Huddsf'ld - Newcastle Artikel ikon Se flere

Kampreferater

Artikel ikon Messi ledte an i premiere-sejr AGF slog Brøndbys ti mand Artikel ikon Chelsea vandt på Wembley Artikel ikon Hobro fortsætter den gode stime Artikel ikon Se flere