Danmark|England|Spanien|Italien|Tyskland|Champions League|EL|EM

Del Bosque: Frankrig er favorit

Del Bosque: Frankrig er favorit
I et interview med italienske Gazzetta Dello Sport fortæller Vicente Del Bosque vidt og bredt om italiensk taktik, spansk dominans og EM-favoritter.
Vicente Del Bosque har både vundet verdens- og europamesterskab med sit hjemland Spanien, ligesom han i starten af årtusindskiftet stod i spidsen for den første succesfulde "Galacticos-æra" i Real Madrid. Forud for Spaniens venskabskamp mod Italien har den 65-årige landstræner flere interessante betragtninger vedrørende italiensk taktik, Spaniens internationale dominans og den kommende EM-slutrunde i Frankrig til sommer.

- Italiens hold minder mig om Conte's Juventus ift. deres evne til at tilpasse og forandre sig. De kan presse, men også stille sig længere tilbage på banen og slå hurtige kontraer med få berøringer, udtaler den succesfulde spanske landstræner til Gazetta Dello Sport.

- Den defensive struktur er kopieret fra Juve, og er fundamentet for det hele. Skal jeg være ærlig, kan jeg heller ikke se stor forskel mellem Cesare Prandelli's italienske landshold.

- Italienske fodbold er faldet i den internationale klubrangering, men landsholdet har bevaret essensen i italiensk fodbold. Sidste uge så jeg ”Juve” i München, og jeg forventer et italiensk landshold i samme forfatning: presspil, fysisk styrke, og at de intet problem har med at give modstanderen initiativet og slå kontraer på dem.

- Italien har ikke fundet en verdensklasse angriber, men er stadig et meget vanskeligt hold at spille mod.

Selv om Juventus blev ekspederet ud af Champions League af Bayern München, har Del Bosque stadig stor respekt for Italiensk fodbolds taktiske formåen.

- Jeg oplever det ikke som et tilbagefald for Italiensk fodbold. Jeg opfatter fortsat italiensk fodbold som havende en moderne tilgang, der gør det vanskeligt for modstanderen. Europas store klubber kigger alle mod Italien med henblik på taktisk inspiration, og for under et år siden var Juventus i Champions League-finalen. I år er bare en ”off season”.

På trods af mange gode hold og en på mange måder en uforudsigelig turnering, har Del Bosque alligevel en forhåndsfavorit til at tage EM-titlen til sommer.

- Der er mange hold som kan vinde EM inklusiv alle de top-seedede hold. Jeg tænker på Italien, Belgien, England, Tyskland, Frankrig, Spanien og Portugal. Men der vil helt sikkert komme et andet hold der finder formen på det rette tidspunkt.

- Det er en kort turnering med 24 hold og derfor uforudsigelig. Jeg siger ikke, at alle hold kan vinde, men der er en stor gruppe af aspirerende hold. Hvis jeg skal nævne én favorit er det Frankrig, da de har hjemmebane.

- Vores største udfordring er at holde de spillere i de store klubber friske og sultne oven på en lang sæson. I stedet for en fortjent pause skal de ud i en ”ekstra” turnering, og vi må sørge for at de er oppe på tæerne.

Siden starten af nullerne har spanske klubber vundet hele 23 ud af 48 internationale turneringer.

- Den spanske dominans i Europa er særdeles evident. Jeg kan rigtig godt lide, at hvert hold har vundet med deres egen stil, men samtidig er der stadig noget som forener alle klubber og landsholdet – et ambition om at styre spillet.

- Vi vinder fordi der er et ønske om at spille godt. Engang spillede de nordspanske en anderledes form for fodbold end de sydspanske og fokuserede mere på styrke. Det er ikke tilfældet længere. Vi er ligeledes heldige med indflydelsen af udenlandske spillere. Lad os ikke glemme at vi befinder os i Cristiano Ronaldo- og Lionel Messi-æraen, slutter Del Bosque.

Seneste nyheder
Vis valgte
Hent flere