URUGUAY – Kulminationen på ”El Proceso”

Af Stefan Thomsen

2018-05-21
URUGUAY – Kulminationen på ”El Proceso”

Tabárez har nok slutrundens stærkeste angrebsduo, men kan Suárez og Cavani føre Uruguay til en ny storhedstid?

Kommentar:
Ved det første VM i 1930 var sejrherren den lille værtsnation Uruguay, og 20 år senere leverede ”La Celeste” et mirakel da de vandt VM mod Brasilien på Maracana. Inden længe begynder den 21. VM-slutrunde, og verdens fodboldseere bør holde et vågent øje med et af Sydamerikas mindste lande, der har en stor fodboldfortid bag sig.

De fleste danskere har hørt om DBU's røde tråd, som skulle bringe succes på den lange bane, men vi er ikke den eneste fodboldnation, som har forsøgt at gennemføre nogle ideer, som skal bruges på alle landsholdsniveauer. Uruguays udgave af ”Den Røde Tråd” stod landstræner Oscár Tabárez bag, og dette VM er sidste chance for ”El Maestro”, ”Læreren” på dansk, hvis han skal se nogle af projektets største stjerner føre Uruguay til en ny VM-triumf. Chancerne er små, men hvis alt flasker sig, så kan Uruguay være en outsider til VM-trofæet.

Når sommerens slutrunde sparkes i gang med Rusland mod Saudi Arabien i Moskva, vil netop de to mandskaber være opsat på at få sig en god start på turneringen, da gruppe A's resterende hold er Ægypten og Uruguay. Mens Ægypten kan prale af en brandvarm Mohamed Salah, så kan Uruguay true med to angribere af samme kaliber samt et slagkraftigt hold bag dem. Med Luis Suárez og Edinson Cavani i front vil de tre andre hold i gruppen få nok og se til, men de ni spillere bag frontduoen bør ikke overses af modstanderens trænerteam, når de forbereder sig på kampen mod de dobbelte verdensmestre fra Sydamerika.

I leddet bag angrebet i Óscar Tabárez' flade 4-4-2-system er navnene knap så velkendte, men kvaliteten er stadig tilstedeværende. I på den centrale midtbane huserer Serie A-duoen Matias Vecino og Rodrigo Bentancur, mens kanterne formentlig indtages af Cristian Rodríguez og Nahitan Nandéz. Atlético Madrid-holdkammeraterne Diego Godin og José Maria Giménez udgør det centrale forsvar foran målmand Fernando Muslera, mens der er lidt mere tvivl om backpladserne, som har set lidt mere udskiftning i forhold til de andre pladser.

I den sydamerikanske VM-kvalifikation sluttede Uruguay på andenpladsen bag suveræne Brasilien. I de 18 kampe formåede den lille nation at score 32 mål, hvilket var næstbedst kun overgået af Brasilien. Topscorertitlen gik til Edinson Cavani, som bankede 10 kasser ind i processen, mens hans partner i front kun fik netmaskerne til at blafre fem gange. Bagtil var ”La Celeste” ikke helt ligeså skarpe, da de indkasserede 20 mål, hvilket var fjerdebedst af alle hold i kvalifikationen. Over hele linjen er det dog svært at se nogle åbenlyse svagheder ved Uruguays hold, men også uden at de er helt fænomenale på nogle områder. Deres succes bliver nok hængt op på de to erfarne angribere i front samt håbet om, at Godin kan styre begivenhederne nede bagved. Dette er slutrunden for Tabárez og Uruguay, hvis de skal nå at have noget ud af de tre største stjerner i nyere tid, mens de er på toppen, da de alle vil være i midten af 30'erne ved næste VM.

Holdet er ikke spækket med stjernenavne, men kollektivet kombineret med lidt stjernestøv kan meget vel blive en sprængfarlig cocktail for de andre hold i gruppen. Uruguay er på papiret det stærkeste hold i gruppe A, og sydamerikanerne bør også gå videre til ottendedelsfinalen, hvor det formentlig bliver enten Spanien eller Portugal som venter.

På dage hvor det hele fungerer er Uruguay en livsfarlig modstander, og på dage hvor det ikke kører så godt for ”La Celeste” – så sørger de for, at modstanderen lider så meget så muligt i jagten på sejr.

Træneren:
Óscar Tabárez er navnet på manden, der skal føre Uruguay til succes ved sommerens slutrunde. Siden 2006 har han stået på sidelinjen hos landsholdet, hvilket gør ham til den landstræner i verden med flest kampe for den samme nation. Han overgår endda Morten Olsen, som stod i spidsen for Danmark fra år 2000 til 2015.

I løbet af sine år som træner for Uruguay har Tabárez vundet én titel, da han i 2011 førte sit hjemland til Copa America-titlen, mens det i VM-sammenhæng blev til en flot fjerdeplads ved VM i 2010. I Brasilien ved VM 2014 røg Uruguay ud i ottendedelsfinalen mod Colombia, men ”La Celestes” deltagelse ved netop den slutrunde huskes nok bedst af fodboldfans verden over, fordi Luis Suárez bed Giorgio Chiellini i skulderen, og efterfølgende fik en fire måneders lang karantæne fra fodbold.

I tre af de fire VM-slutrunder formåede Uruguay slet ikke at kvalificere sig, men det er der blevet rettet op på under Tabárez, som har gjort nationen yderst konkurrencedygtigt trods dens ringe størrelse sammenlignet med de to rivaler Argentina og Brasilien, som Uruguay er klemt inde imellem på landkortet. Da han blev genansat som landstræner i 2006 indførte han ”El Proceso”, som var retningslinjer for alle landsholdene under det uruguayanske fodboldforbund. På det nuværende landshold har alle spillerne fået deres landsholdsmæssige fodboldopdragelse i det projekt som Tabárez søsatte for 12 år siden, og denne gang kan det hele kulminere i succes med de største stjerner i nyere tid på det uruguayanske fodboldlandshold.

Udover det uruguayanske landshold har Tabárez stået i spidsen for en lang række sydamerikanske klubber samt Cagliari og Milan i Italien. Som klubtræner er Copa Libertadores og den argentinske liga hans største bedrifter.

Profilen:
Selvom angrebspartneren Suárez står noteret for flere mål i færre kampe for Uruguay end Cavani, så lykkedes det altså alligevel sidstnævnte at være sydamerikanernes primære trussel foran mål i kvalifikationen. PSG-angriberen har bombet mål ind i Frankrig, og med den form som han er i inden slutrunden, er han slet ikke noget dårligt bud på en topscorer ved turneringen, hvis Uruguay når langt.

Med sine 31 år er dette Cavanis sidste VM på toppen for Uruguay, og han vil uden tvivl forsøge at gøre det til et mindeværdigt et af slagsen. Holdet er opsat på at gøre betingelserne så gode som muligt for de to angribere, og viser de den forventede skarphed, så skal Uruguay med Cavani i front nok nå langt. Med sin fremragende fysik, fart, spilintelligens og målnæse bliver han omdrejningspunktet for meget af det offensive hos Uruguay, og når de ikke har bolden, så skal han og Suárez nok sørge for, at modstanderne ikke får det for let i boldomgangen.

Idealopstilling:


Trup:
Målmænd
Fernando Muslera (Galatasaray)
Martin Silva (Vasco da Gama)
Martín Campaña (Independiente)

Forsvar
Maxi Pereira (Porto)
Diego Godin (Atletico Madrid)
Jose Maria Jimenez (Atletico Madrid)
Sebastian Coates (Sporting)
Gaston Silva (Independiente)
Martin Cáceres (Lazio)
Guillermo Varela (Penarol)

Midtbane
Rodrigo Bentancur (Juventus)
Matias Vecino (Inter)
Nahitan Nandez (Boca Juniors)
Lucas Torreira (Sampdoria)
Carlos Sánchez (Monterrey)
Giorgian De Arrascaeta (Cruzeiro)
Diego Laxalt (Genoa)
Cristian Rodríguez (Penarol)
Jonathan Urretaviscaya (Monterrey)

Angreb
Luis Suárez (Barcelona)
Edinson Cavani (PSG)
Cristhian Stuani (Girona)
Maximiliano Gomez (Celta Vigo)



Bundesliga-start 2018/19

Sorte skyer over Berlin

Bundesligaen - hold øje med

Timo Werner – ”Rakete” og tysk håb

Özil og Erdogan – mere end et billede

Der Untergang

Leverkusen forlænger med stortalent

Schalke 04 henter back i Lille

James Rodríguez – se lo Curra

Manuel Neuer - Fra hadet til elsket

Vidste du om… Shinji Kagawa

Vidste du om… Mario Götze

Podcast

Podcast - 10 forudsigelser for 2018/2019

Podcast - United, Jose og klasse-mangel

Podcast - N'Doye, Kabongo og Superliga

Podcast - Ronaldo, Lemar og Hazard

Podcast - Den kolde langside

Podcast - det smukke spil/store følelser

Podcast - VM, krig og kokain

Podcast - Delaney's skifte til Dortmund

Podcast - VM-optakt del 2

Podcast - VM optakt del 1

Podcast - mesterskabskampen

Podcast - Sæsonafrunding

Podcast - Christian Eriksen

Podcast - Ti største talenter

Podcast - verdens 29 største talenter

Podcast - hvad er der galt i Madrid?

Podcast - strejkende spillere

Podcast - De 10 bedste

Podcast - Toppen af Isbjerget

Podcast - Trænerspecial

Podcast - trænerfyringer

Podcast - Andrea Pirlo

Podcast - den afgørende spiller..

Podcast - Powerranking

Podcast - Barcelona del 3

Podcast - Barcelona del 2

Podcast - Klubben Cruyff byggede

Podcast - Manchester United (del 2)

Podcast - Genrejsningen af Man. United

Podcast - når spillere strejker

Podcast - Monaco

Podcast - Andre Riel

Podcast - Messis massakre

Podcast - Hvorfor blev Neymar så dyr?

Podcast - PL-transferspecial

Podcast - Arsenals ned- og FCN's optur

Podcast - Manchester United

Magasin-artikler
Sorte skyer over Berlin
I mange år har Bundesligaklubberne haft tilskuerfremgang – men sådan er det ikke i Berlin, hvor indbyggerne ikke har taget ”Byens hold” til sig, og der er masser af tomme sæder.
Intet hold fra den forgangne Bundesliga-sæson har geografisk ligget så isoleret som Hertha BSC, og selvom holdet er beliggende på det attraktive olympiske stadion, var der langt flere hjemmetilskuere i byerne München, Dortmund, Stuttgart, Köln, Frankfurt, Hamborg, Mönchengladbach og Gelshenkirchen. For ofte er Hertha BSC-stadion med plads til over 75.000 tilskuere kun halvfyldt, som da Köln besøgte Berlin i oktober. Her var der under 30.000 tilskuere og dermed 45.000 tomme sæder.

Det lyder måske af mange tilskuere, men i den forbindelse må man ikke glemme, at klubber som Dortmund og Bayern München havde over 75.000 tilskuere i gennemsnit til deres kampe i sidste sæson. Berlin er klart den største tyske by – både i areal og indbyggere, men disse tager ikke til fodbold om lørdagen. Eller rettere… undersøgelser har vist, at indbyggerne i Berlin faktisk godt kan lide fodbold – bare ikke Hertha BSC.

Hertha Berliner Sport-Club i folkemunde Hertha BSC eller bare Hertha er ellers Berlins ældste fodboldklub og stammer helt tilbage fra 1892. Men måske også historien har påvirket den ringe interesse for Bundesliga-klubben. Historikere mener, at byen fortsat bærer præg af den deling, der historisk set tidligere har været i byen.

Klubben spillede tidligere deres hjemmekampe i Prenzlauer Berg i den nordøstlige del af byen for sidenhen at vælge en mere nordvestlig placering på Plumpe stadion, og det nuværende olympiske stadion er placeret i den vestlige del af byen. Denne omskiftlige tilværelse kan være årsagen til Herthas nuværende tilskuerproblemer. Det forekommer underligt, at man ikke har kunne opbygge et tysk storhold i hovedstaden, og at forklaringen skal findes før 1989, hvor Berliner-muren faldt. Her 28 år senere har østberlinerne stadigvæk ikke taget holdet til sig.


En øl koster en halv halvleg
For tiden er der overvejelser, om Hertha skal bygge et nyt stadion på en mere central placering i hovedstaden. For der skulle være mindst en times transport – hver vej – på kampdage for at komme fra centrum til det olympiske stadion.

Derudover bliver der ofte gjort grin med serviceniveauet på stadionet. Såfremt man går efter øl i pausen, hævder flere, at man skal være indstillet på at miste størstedelen af anden halvleg. Udover den lange transporttid og det dårlige serviceniveau på stadion, så bliver ”Die Alte Dame” også beskyldt for at spille noget kedeligt fodbold med alt for mange afleveringer og for få mål – på hjemmebanen - hvilket den ungarske klublegende og nuværende træner Pal Dardai får en stor del af skylden for.

Truppen indeholder ellers to erfarne offensive i kort i Salomon Kalou og anføreren Vedad Ibisevic. Trods deres høje alder så har klubben faktisk den yngste trup i Bundesligaen. En af de yngre kan i fremtiden blive deres største profil, for den 23-årige Davide Selke skal nok lave mange mål i den kommende sæson på det olympiske stadion. Det gik jo ind i verdenshistorien, da det blev brugt som propaganda for nazi-tyskerne i 1936. For tiden kan man opleve ”Ostkurve” lave en flot stemning på det historiske stadion, men problemet er blot, at det næsten er det eneste sted på stadion, hvor det lugter lidt af Bundesliga.

FC Union Berlin er placeret i den næstbedste tyske fodboldrække, og på trods af dette har de faktisk halvt så mange tilskuere, som mesterholdet fra 1930 og 31 har. Hertha har altså mange tomme sæder, og sådan kan det også blive i den kommende sæson, hvor de gerne skulle forbedre den 10. plads, som de sluttede på i sidste sæson, og som var den ringeste placering i flere år.

Jah… det lyder ikke som en hovedstadsklub fra en by med 3,5 indbyggere, hvilket næsten er dobbelt så mange som i Dortmund og München til sammen. Indenfor de første spillerunder venter de to hold og et generelt meget hårdt kampprogram. Så måske kommer der hurtigt endnu flere sorte skyer over Hertha Berlin…

Læs hele artiklen
Allegri – og de mange legoklodser
Juventus-træneren har nok engang rystet posen i Torino. Det har han gjort ofte før, og det ender altid med, at han vinder.
I de sidste fire sæsoner har Juventus vundet ”The Double” i Italien, men nu virker det ikke længere til at være nok. Torino-klubben har hentet Champions League-historiens mest scorende og vindende spiller i form af Cristiano Ronaldo med det formål at opnå succes i Europa. Op til sæsonstarten sagde præsidenten Andrea Agnelli til klubbens egen tv-station:

- Champions League er nødt til at være vores mål i denne sæson. Det skal være Champions League, det skal være Scudetto'en, og det skal være Coppa Italia. I år er vi nødt til at sætte et mål om at vinde alt.

Men har Juventus også noget at bygge disse høje målsætninger på? Her følger Indkast.dk's bud på idealopstillingen for Juventus i den kommende sæson:



Såfremt, at det er idealopstillingen for Juventus, giver det næsten en skræmmende bænk, hvor spillere som Mandžukić, Cuadrado, Bernadeschi, Khedira, Barzagli, Benatia og De Sciglio kan komme til at sidde meget. Det sker samtidigt med, at ”Den gamle Dame” i sommerpause sagde ”Ciao” til Mattia Caldara, Rolando Mandragora, Gonzalo Higuaín, Stephan Licthsteiner, Claudio Marchisio og Gianluigi Buffon.

Så der har været voldsomme udskiftninger hos Torino-klubben, og kigger man på denne idealopstilling fra 2016/17 – så har der været grotesk store udskiftninger på bare to år.



Men det er faktisk ikke noget nyt, for kigger man yderligere to år tilbage til dengang, hvor Massimiliano Allegri tiltrådte i Juventus, var der også dengang store ændringer. Prøv blot at sammenligne ovennævnte 2016/17-idealopstilling med den fra 2014/15:



Men det er ikke kun i idealopstillingen, at Massimiliano Allegri har ændret meget – for denne har faktisk været fyldende. Den succesbelagte træner har nemlig lavet masser af udskiftninger fra kamp til kamp. Dette har været måden, hvorpå han har skabt et mesterhold, der i sommerpausen blev forstærket med selveste Cristiano Ronaldo og den tilbagevendte Leonardo Bonucci.

Kigger Juventus sig over skulderen fra stillingen fra sidste sæson, så har Napoli, Roma og Inter – sidste sæsons nummer to, tre og fire – oprustet kraftigt til denne sæson med spillere som Fabian Ruiz, Simone Verdi, Kevin Malcuit, Javier Pastore, Steven N'Zonzi, Justin Kluivert, Robin Olsen, Gregoire Defrei, Lautaro Martínez, Radja Nainggolan, Stefan de Vrij og Sime Vrsalijko.

Så Allegri skal lægge sine ”legoklodser” rigtigt på taktik-tavlen i år, hvis ikke de skal blive truet af holdene under dem. Men glem nu ikke, at i skyggen af Ronaldo er Juventus også blevet forstærket med den bundsolide midtbanespiller Emre Can og Joao Cancelo, som Juventus betalte 350 millioner kroner for hos Valencia. Ganske mange penge for en højre back. Det ligner pokaler til Juventus, men er det nok til en europæisk triumf?


Læs hele artiklen
Se alle magasin-artikler her
Profiler
Vinicius Jr. – med Neymar hvis Gud vil
Der er masser af mystik omkring denne unge brasilianer… bliver han den næste Neymar - eller er det mere den næste Martin Ødegaard?
Masser af 16-årige over hele verden har en drøm om at spille for Real Madrid, og det var ikke anderledes for Vinicius Jr. Men modsat mange andre teenagere, så underskrev han faktisk en drømmekontrakt med ”Konge-klubben”, da han var teenager.

Forinden havde Real Madrid misset chancen for at hente Neymar, der i stedet var taget til Barcelona fra Brasilien i en ung alder. Dette ønskede Real Madrid ikke skulle ske igen, og derfor tog de ingen chancer og underskrev tidligt en kontrakt med Vinicius Jr.

Alene denne historie gør, at han meget vel vil blive ”Den næste Neymar”, for der er tale om noget helt unikt i begge tilfælde. Allerede da Vinicius Jr. var 10 år gammel sloges agenterne om at få lov til at repræsentere ham, men på trods af alt hysteri omkring ham, virker det ikke til, at polemikken har ramt den unge sydamerikaner. Udadtil fremstår han meget jordbunden, høflig samt meget moden. Ved hans første pressemøde – og uden, at han havde spillet en eneste seniorkamp for Flamengo - sagde han:

- Jeg ved godt, at jeg stadigvæk ikke er nogen, og jeg har heller ikke bedrevet noget endnu.

Noget kom han dog til at bedrive ret hurtigt… Blot 16 år var han, da han fik debut for Flamengo, og han blev kåret til den bedste spiller til de sydamerikaske mesterskaber for U/17-hold, efter han havde lavet syv mål og var stærkt medvirkende til, at Brasilien vandt turneringen. Få måneder efter havde Real Madrid underskrevet en kontrakt med ham, hvilket kostede den spanske hovedstadsklub omkring 400 millioner kroner.


Fra tarvelig forstad til Santiago Bernabéu
Vinicius Jr. er født i starten af dette årtusindende i Sao Goncalo, som er en af de tarvelige forstæder til Rio de Janeiro. Han blev tilknyttet Flamengos ungdomsafdeling allerede, da han var fem år. Elleve år senere underskrev Real Madrid kontrakten med ham, selvom han først måtte spille for klubben næsten to år senere. Her blev han forenet med landsmændene Casemiro og Marcelo, men det var nu en anden spiller, som han glædede sig til at spille sammen med:

- Hvis gud ønsker det, så kommer Neymar og jeg til at spille sammen i Real Madrid. Jeg kunne virkelig godt tænke mig, at Neymar skiftede til Real Madrid. Han er mit idol, og det vil være en drøm at spille ved siden af ham, skulle Vinicius Jr. havde sat til FourFourTwo.

Noget af en omvæltning for knægten med den hårde krimielle opvækst at tale om Neymar og Real Madrid – på verdens største fodboldscene. Sammen med dette følger naturligvis også gigantiske forventninger, og det er ikke alle, der kan klare de forventninger, der følger med dette talent. Real Madrid har jo tidligere hentet stortalentet Martin Ødegaard, men han er nu udlejet til Heerenveen, hvor han end ikke starter regelmæssigt.

Udover det gigantiske pres der følger med sådant et drømmeskifte, så har Vinicius Jr. også været udsat for flere racistiske oplevelser – blandt andet to gange, hvor Flamengo har spillet imod Botafogo. Dette kommer han sikkert ikke til at opleve i Real Madrid og i Europa, da UEFA har haft solid succes med deres racisme-kampagne.


Ronaldo og mere Neymar
Da Real Madrid skulle præsentere Vinicius Jr., var den brasilianske Ronaldo med under hele seancen, hvilket gjorde, at junior virkede endnu mere benovet, men hvordan kunne knægten være andet?

Mundlarm var han dog ikke, og han slog blandt andet fast, at han var taget til Real Madrid for at vinde trofæer, men denne gang talte han ikke så meget om landsmanden og idolet Neymar. Journalisterne forsøgte ellers, for det virker så oplagt, da der er så mange sammenlignende punkter. Vidste du f.eks.

- at Neymar underskrev sin første kontrakt som 14-årig, mens Vinicius Jr. var et par år ældre, men at sidstnævntes løn var 50 % højere i den første kontrakt.

- at Neymar var over 17 år, da han debuterede som senior-spiller, mens Vinicius Jr. var tre måneder yngre.

- at Viniciur Jr. også var noget yngre end Neymar, da han lavede sit første mål i Copa Libertadores, og at Viniciur Jr. efter 1.500 minutter som professionel havde scoret flere mål end Neymar.

- at Vinicius Jr. har lavet langt flere mål end Neymar på det brasilianske U/17-landshold.

Nu skal fremtiden afgøre, om de to brasilianske fodboldtalenter kommer til at spille sammen – Vinicius Jr. mener, at det er noget, som gud må hjælpe med – vi andre håber bare!

Læs hele artiklen
Alisson – Verdens dyreste målmand
Er den brasilianske keeper Liverpools næste ”Flying Pig”?
I forbindelse med ”Merseyside-derby” i 2015 valgte BBC at interviewe tilfældige ældre folk på gaden, og spurgte dem, om de kunne huske den legendariske kamp på Goodison Park i 1967.

- Huske det? Jeg spillede i den kamp, var svaret fra Tommy Lawrence, da han blev spurgt.

”The Flying Pig”, som den legendariske Liverpool-målmand Lawrence blev kaldt, spillede en vigtig rolle på mesterholdet fra 1963/44 og 65/66, men døde desværre for kort tid siden, men gad vide hvad den tidligere målmand ville have sagt til, at Liverpool har købt Alison Ramses Becker i Roma for 600 millioner kroner.

Lawrence spillede i en tid, hvor målmændene ikke var særlig højt værdsat – sådan er det ikke længere. Men dette er også et billede på fodboldens vanvittige udvikling. En anden Liverpool-legende Ray Clemence kostede 160.000 kroner, og for blot 11 år siden slog Sunderland den britiske målmandsrekord ved at købe Craig Gordon af Hearts for 75 millioner kroner.

De 600 millioner kroner er hysterisk mange penge for en målmand, der for tre måneder siden som Roma-spiller lod Liverpool lave syv mål i de to Champions League-semifinaler, men netop denne turnering blev helt afgørende for, at den brasilianske keeper havnede i Nordengland.

For var det ikke for Loris Karius vanvittige drop i finale-nederlaget til Real Madrid, så er det ikke sikkert, at Jürgen Kloop havde ønsket at bruge så mange penge på en ny målmand, efter manageren i samme transfer-vindue havde brugt store summer på Naby Keita, Fabinho og Xherdan Shaqiri.

Ingen af de syv mål, som Liverpool scorede i de føromtalte semifinaler, var drop af Alisson, men omvendt var han heller ikke tæt på at tage nogle af afslutningerne, og han lignede i de kampe ikke verdens dyreste. På trods af det er han førstevalget på det brasilianske landshold foran Manchester Citys højtprofilerede Ederson, som har stået rigtig stærkt i Premier League. Netop Ederson blev i sommeren 2017 verdens dyreste målmand, da han skiftede fra Benfica til City, men kun for halvdelen af Alissons pris.

At verdens to dyreste målmænd skulle komme fra Brasilien, er næsten naturstridigt, da den fodboldglade nation ikke har særlig stolte traditioner på den position af banen. Ikke mange taler om målmændene fra VM-vinderne fra 1970 og 1982 – men de sidste 25 år har der været en opadgående kurve for niveauet. Claudio Taffarel var stærk i 1994, og senere nåede både Nelson Dida og Julio Cesar at vinde Champions League.


Sex-symbolet elsker at spille guitar og drikke the
Alisson er trådt ud af Taffarel, Dida og Cesars skygge. Dette er sket ved, at han de sidste par år har truet Gianluigi Buffon om pladsen som den bedste Serie A-keeper. Alisson kom til Roma i sommeren 2016 for 50 millioner kroner – altså under en tiendedel af hvad Liverpool betalte for ham. Forinden havde han fået debut på det brasilianske landshold samt vundet priser med forskellige brasilianske ungdomslandshold.

I 2017/18 spillede Alisson rigtig godt for Roma, der forinden havde set Francesco Totti og Mohamed Salah stoppe i den italienske hovedstadsklub. Netop sidstnævnte og den gamle holdkammerat Salah skulle have overtalt Alisson til at tage til Liverpool, selvom Roma endte op i den føromtalte Champions League-semifinale for første gang siden 1984. 2017/18 blev gennembrudssæsonen for Alisson, og specielt i kampene imod Atlético Madrid og Napoli viste han høj klasse, men også flere gange stor fysisk styrke – som kan blive altafgørende i Premier League for den 193 cm høje keeper. Derudover har Alisson flere gange vist, at teknikken med de brasilianske fødderne ikke fejler noget.

Privat er Alisson en meget sky person, og han tilbringer det meste af sin fritid med at spille guitar, drikke the og være sammen med sin kone, der er doktor, og deres datter. Til SportsWeek har han tidligere sagt:

- Min kone blev i Brasilien for at gøre sine studier færdige. Og hvis jeg bliver skadet, er det altså bedre at være gift med en doktor end en model.

I Brasilien har Alisson udviklet sig til at være lidt af et sex-symbol, hvilket han også kommenterede på:

- Efter en landskamp tog alle spillerne på en restaurant, hvor der var en masse kvinder, der forsøgte at komme i nærheden af os. Et par stykker af dem jagtede nærmest mig, men det fik min kone blokkeret.

Så umiddelbart skal Anfield ikke starte med at kalde Alisson for ”Flying PIG”…

Læs hele artiklen
Se alle profil-artikler her
Ledere
Mourinhos mønster gentager sig…
Indkast.dk har kigget dybt ned i Jose Mourinhos karriere, og historien fra de sidste 16 år gentager sig – på en næsten skræmmende måde… Se blot her:
Overtager en klub på vej i krise eller midt i en mindre krise
Porto fra 2002-04:
Da han kom til klubben i januar, var de lige blevet slået ud af pokalturneringen, og holdet var blot på femtepladsen i ligaen.

Chelsea fra 2004-07:
Mourinho afløste Claudio Ranieri, efter klubben var sluttet på andenpladsen, men også efter den skuffende Champions League-exit til Monaco.

Inter fra 2008-10:
Roberto Mancini havde sikret klubben mesterskabet, men de led også et trist overraskende Champions League-stop.

Real Madrid fra 2010-13:
Sæsonen forinden sluttede ”Konge-klubben” blot på andenpladsen og var end ikke blandt de sidste 16 i Champions League – derudover havde Real Madrid også lige tabt til lilleputholdet Alcorcon i den spanske pokalturnering.

Chelsea fra 2013-15
Forinden var London-holdet sluttet på tredjepladsen, men igen kom han til en klub, der havde skuffet forinden i Champions League.

Manchester United fra 2016:
Sluttede sæsonen før på en femteplads med Louis van Gaal som manager.


Forbedrer straks klubbens resultater
Porto fra 2002-04:
Mourinho vandt 11 af de første 15 ligakampe.

Chelsea fra 2004-07:
Første sæson vandt holdet mesterskabet med 95 point.

Inter fra 2008-10:
Mourinho vandt i første sæson det italienske mesterskab og kom i Champions League-kvartfinalen.

Real Madrid fra 2010-13:
Sluttede kun på andenpladsen i La Liga, men vandt den spanske pokaltitel og kom i Champions League-semifinalen.

Chelsea fra 2013-15
Sluttede på tredjepladsen, men kom også i Champions League-semifinalen.

Manchester United fra 2016:
Havde en skuffende sæson i Premier League, men vandt Europa League, og den triumf gav en plads i Champions League.



Bruger mange penge på en angriber
Porto fra 2002-04:
Den succesbelagte Derlei kom til klubben fra Uniao de Leiria.

Chelsea fra 2004-07:
Didier Drogba kom fra Marseille.

Inter fra 2008-10:
Diego Milito og Samuel Eto'o blev hentet til klubben.

Real Madrid fra 2010-13:
Hentede Mesut Özil i Werder Bremen.

Chelsea fra 2013-15
Købte Diego Costa i Atlético Madrid.

Manchester United fra 2016:
Romelu Lukaku blev hentet i Everton.



Henter spillere, som han tidligere har arbejdet med
Porto fra 2002-04:
Føromtalte Derlei og Nuno Valente havde Mourinho trænet i Leiria. Derudover ankom Maniche og Edgaras Jankaukas fra Mourinhos tidligere klub - Benfica.

Chelsea fra 2004-07:
Ricardo Carvalho og Paulo Ferreira kom fra Porto – samt Maniche på lån fra Dynamo Moskva.

Inter fra 2008-10:
Hernan Crespo blev hentet i Chelsea.

Real Madrid fra 2010-13:
Carvalho kom fra Chelsea, hvor Michael Essien blev lånt.

Chelsea fra 2013-15
Eto'o kom fra Anzhi og Drogba fra Galatasaray.

Manchester United fra 2016:
Zlatan Ibrahimović og Nemaja Matić kom begge til Mourinhos hold.



Efter anden sæson begynder det at ulme lidt
Porto fra 2002-04:
Mourinho begyndte at tale om større klubber, og at han havde store ambitioner.

Chelsea fra 2004-07:
Ifølge rygterne var der intern ballade mellem Mourinho og Frank Arnesen.

Inter fra 2008-10:
Talte offentligt om et muligt skifte til Real Madrid.

Real Madrid fra 2010-13:
Mourinho blev uvenner med klublegenderne Sergio Ramos og Iker Casillas.

Chelsea fra 2013-15
Pludselig blev Eva Carneiro gjort til verdens mest kendte fysioterapeut, da hun tilså en Chelsea-spiller på et upassende tidspunkt for Mourinho.

Manchester United fra 2016:
Træningsturen i sommeren 2018 til USA blev åbningen på en masse ballade med Jose Mourinho, efter den kontroversielle manager stortset var utilfreds med alt i klubben - blandt andet talentudviklingen, manglende indkøb, anføreren Antonio Valencia var ikke i form og Anthony Martial ønskede at tilbringe for meget tid med sit nyfødte barn.


Forlader klubben efter ballade
Porto fra 2002-04:
Vandt Champions League med klubben, men Porto protesterede over Chelseas ulovlige kontakt til Mourinho.

Chelsea fra 2004-07:
Forlod London i september 2007 efter uenighed med klubben, selvom de vandt FA og Liga-cuppen sæsonen før.

Inter fra 2008-10:
Forlod Inter og de fik en rekordstor kompensation af Real Madrid.

Real Madrid fra 2010-13:
Mourinho forlod Real Madrid efter tre år i klubben, som han selv beskrev som den værste periode i sit liv.

Chelsea fra 2013-15
Forlod klubben, efter han havde sagt, at spillerne havde ”forrådt” ham.

Manchester United fra 2016:
?
Læs hele lederen
Derfor glæder Indkast sig til ny sæson
Redaktionen har samlet nogle indtryk… og stillet nogle spørgsmål.
- Leverer Niko Kovac i Bayern München?


- Vender Morten "Duncan" Rasmussen tilbage til Superligaen?


- Får vi en afgørende Thomas Delaney at se i Dortmund?


- Hvor længe kan FCK holde på Viktor Fischer?


- Kan Vejle finde sig til rette i Superligaen efter mange års fravær?


- Ny Arsenal-æra… kan Unai Emery efterfølge Arsène Wenger?


- Kan de oprustende Milano-hold true Juventus i Serie A?


- Ryan Sessognon i Premier League – bliver han i Fulham?


- Buffon i Paris. Var det nogle år for sent?


- Får Brøndby deres guld?


- Løfter Gareth Bale sit niveau, når CR7 ikke længere er i Madrid?


- Pierre-Emerick Aubameyang scorede 10 mål i 13 Premier League-kampe i sidste sæson. Kan han gøre noget, der minder om dette?


- Riyad Mahrez i Manchester City… på den offensive midtbane råder Pep Guardiola i forvejen over Bernando Silva, Kevin De Bruyne, David Silva, Leroy Sane og Raheem Sterling. Hvem bliver ”Sorte Per”?


- Everton har hentet den meget spændende Richarlison. Bliver han endnu bedre efter skiftet væk fra Watford?


- Frank Lampard som manager i Derby og Steven Gerrard i Glasgow Rangers. Har de managerpotentiale?


- Real Madrid-fansene har ventet flere år på, at Vinicius Junior kom til Madrid – hvad kan han egentligt?


- Mikkel Qvist og de lange indkast. Får Horsens' meterkaster annulleret et mål, fordi han kaster kuglen direkte i nettet?


- Gamle Ronaldo hos ”Den gamle Dame”. Kun to spillere har scoret over 30 mål i de sidste 59 Serie A-sæsoner. Ronaldo har gjort det seks ud af de otte sæsoner i Real Madrid. Kan han gøre det igen?


- Der kommer et nyt ”White Hart Lane”. Er det derfor, at Tottenham er så stille på transfermarkedet?


- Bliver det sæsonen, hvor PSG slår igennem i Champions League?


- Hvem skal Real Madrid købe som afløser for Ronaldo? Bliver det Hazard, Mbappé eller Neymar? Eller skal den nuværende trup udfylde hullet?


- Philippe Coutinho i Barcelona. Får brasilianeren Barca-fansene til at glemme Iniesta for en stund?


- Hvordan klarer den blot 22-årige Thomas Lemar sig i galehuset Atlético Madrid?


- Naby Keita har fået nr. 8 i Liverpool. Kommer han til at minde om Steven Gerrard?


- Har Alisson virkelig kvaliteterne til at være verdens dyreste målmand. Han kostede Liverpool dobbelt så meget, som Manchester City i sidste sæson betalte for Ederson, som på daværende tidspunkt var verdens dyreste målmand. Er han pengene værd?


- Er der fire mestre blandt disse seks: Bayern München, FCK, PSG, Manchester City, Juventus og Barcelona?
Læs hele lederen
Se alle leder-artikler her

Video

Artikel ikon Vanvittig aktion af Rooney i MLS Teaser: Premier League er tilbage! Artikel ikon VM-abstinenser? Se alle 48 mål her Artikel ikon Džeko: Mine bedste mål i CL Artikel ikon Se flere

Den pudsige

Artikel ikon Bedste Xl - af sommerens transfers Rundens SL-hold fra Superliga XL Artikel ikon Trækker Bo Henriksen i støvlerne igen? Artikel ikon Usain Bolt har fundet en klub Artikel ikon Se flere

Toplister

Artikel ikon Top 10: Bedste Premier League-indkøb Top 10: Flest afleveringer i PL-åbning Artikel ikon Top 20: Længstsiddende PL-managere Artikel ikon Top 10: Sommerens dyreste PL-indkøb Artikel ikon Se flere

Spil

Artikel ikon Tre VM-spilforslag Spilforslag: VM-åbningskampen Artikel ikon Spilforslag fra LaLiga2 Artikel ikon Spilforslag: Danmark vinder luftkrigen Artikel ikon Se flere

Bøger

Artikel ikon Özil - fra skudlinjen Fodboldsvindleren - Stjerneangriberen Artikel ikon Fuld Fart Frem - Jürgen Klopp Artikel ikon Anmeldelse: Fodboldholdet Artikel ikon Se flere

Historisk

Artikel ikon Mourinhos karriere fra 2001–2018 Chelsea-managere siden 2004 Artikel ikon Hvordan klarer PL-oprykkere sig? Artikel ikon De sidste ti VM-finaler Artikel ikon Se flere

Rygter

Artikel ikon Oblak om muligt Luis-exit: Sørgeligt Avis: Juventus vil have en af disse tre Artikel ikon Medie: Sevilla vil have Torino-spiller Artikel ikon Tirsdagens engelske rygter Artikel ikon Se flere

Vidste du om ...

Artikel ikon Vidste du om ...
Kylian Mbappé
Vidste du om ... Lionel Messi Artikel ikon Vidste du om ... Cristiano Ronaldo Artikel ikon Vidste du om ... Joe Cole Artikel ikon Se flere

Statistik

Artikel ikon Mitrovic – i Fulham og Newcastle Hvem bliver topscorer? Artikel ikon Agüero jagter Rush & co. Artikel ikon Otte PL-debutanter - i målet Artikel ikon Se flere

Optakter

Artikel ikon Optakt: Valencia - Atlético Madrid Optakt: Chelsea - Arsenal Artikel ikon Optakt: Frankrig - Kroatien Artikel ikon Optakt: Kroatien - England Artikel ikon Se flere

Startopstillinger

Artikel ikon Startopstillinger: Chelsea - Arsenal Startopstillinger: Real – Atlético Artikel ikon Startopstillinger: Randers - AGF Artikel ikon Startopstillinger: Arsenal - Man. City Artikel ikon Se flere

Kampreferater

Artikel ikon Liverpool fik overtalssejr i London Wass-oplæg da Valencia og Atlético delte Artikel ikon AC Horsens og AaB tog et point hver Artikel ikon Wass startdebuterer i storkamp Artikel ikon Se flere